Ερεθισμοί, κοψίματα, κοκκινίλες, σπυράκια. Αν έχεις συνδέσει το ξύρισμα με αυτές τις τέσσερις λέξεις, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, είτε από τεμπελιά, είτε από βιασύνη ή ακόμα και από άγνοια. Εδώ, είμαστε να τα διορθώσουμε.


Πριν ξεκινήσεις, δώσε προσοχή στο εξής:
Η πιο κατάλληλη στιγμή για να ξυριστείς δεν είναι το πρωί με το που σηκωθείς από το κρεβάτι, αλλά το βράδυ λίγο πριν κοιμηθείς. 

Κι αυτό διότι καθώς εσύ κοιμάσαι, η επιδερμίδα αναπλάθεται, πρήζεται ελάχιστα, δεν εκτίθεται σε ατμοσφαιρική ρύπανση και καιρικές συνθήκες και ακόμα και οι κοντές τρίχες που πιθανότατα δεν "πιάστηκαν" από το ξυραφάκι ή την ξυριστική μηχανή εξαφανίζονται, υποχωρώντας στους θύλακες. Και κάπως έτσι, ξυπνάς το πρωί με ένα δέρμα λείο, απαλό και καθαρό από ερεθισμούς.


Βήμα 1ο: Ξεκίνα με ένα ζεστό ντους. Οι υδρατμοί που θα σχηματιστούν θα ανοίξουν τους πόρους της επιδερμίδας και θα μαλακώσουν τις τρίχες.

Βήμα 2ο: Μετά το ντους, σκούπισε καλά με μία καθαρή πετσέτα το πρόσωπό σου και άπλωσε τον αφρό ξυρίσματος, όχι με τα χέρια σου ατσούμπαλα, αλλά με κυκλικές κινήσεις με ένα ειδικό πινέλο, αφού πρώτα το έχεις υγράνει με ζεστό νερό.

Βήμα 3ο: Στο πρώτο πέρασμα ξυρίσου προς τη φορά κατά την οποία βγαίνουν οι τρίχες στο δέρμα σου. Χάιδεψε με το χέρι σου την περιοχή. Αν νιώθεις "αγκαθάκια" τοπικά, βάλε ξανά κρέμα ξυρίσματος και ξυρίσου κόντρα.

Βήμα 4ο: Αφού ολοκληρώσεις το ξύρισμα, ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να αποφευχθεί τυχόν μόλυνση και αυξημένη έκκριση σμήγματος, όπως επίσης και για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Βήμα 5ο: Βάλε όχι after shave, που εμπεριέχει οινόπνευμα, αλλά ένα balm ή μια ενυδατική κρέμα που να περιέχει αλόη, χαμομήλι ή βαλσαμέλαιο, συστατικά που έχουν καταπραϋντικές ιδιότητες.

Βήμα 6ο: Διατήρησε καθαρά τα "όπλα" σου. Ξέπλυνε σχολαστικά με ζεστό νερό και σαπούνι το ξυραφάκι και το πινέλο.

 
Top