Στην Formula 1 όλα αλλάζουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, ακριβώς όπως συνηθίζουν να κινούνται τα μονοθέσια εντός των σιρκουί. Σε δύο χρόνια από τώρα, οι κανόνες θα διαμορφωθούν με διαφορετικό τρόπο και, ως εκ τούτου, θα επιφέρουν αλλαγές μεταξύ άλλων και στα ίδια τα οχήματα. Περισσότερο από κάθε άλλο παράγοντα, ο βασικός λόγος της διαφοροποίησης των κανονισμών είναι οι επιθυμίες της νέας ιδιοκτήτριας αρχής της F1, της αμερικανικής Liberty Media.



Σύμφωνα με τα όσα κατά καιρούς έχει δηλώσει ο CEO της Liberty, Chase Carey, οι αλλαγές σχετίζονται με κάποιες βελτιώσεις που είχαν στο μυαλό τους οι άνθρωποι της εταιρείας. Αυτές έχουν να κάνουν αρχικά με τη μείωση του κόστους, ώστε να προσελκυσθούν νέοι κατασκευαστές στο πρωτάθλημα, θέτοντας ένα budget cap με κάποιο ανώτερο όριο δαπάνης. Έπειτα, η Liberty έχει ήδη συμφωνήσει με την FIA για κάποιες δραστικές αλλαγές στην εμφάνιση και τις αποδόσεις των μονοθεσίων. Τα τελευταία θα διαθέτουν περισσότερες καμπύλες και πιο αεροδυναμικό -σχεδόν φουτουριστικό- look.




Ασφαλώς υπάρχει και η αντίθετη πλευρά που υποστηρίζει ότι όλα γίνονται για την πλήρη "αμερικανοποίηση" του σπορ σύμφωνα με τις προσταγές του νέου αφεντικού, ενώ για την εμφάνιση των μελλοντικών μονοθεσίων τονίζεται ότι φέρνουν όλο και πιο πολύ στην εικόνα εκείνων του (αμερικανικού) IndyCar - κάτι που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Formula 1.


 
Top