Η αφόρητη ζέστη που επικρατεί αυτόν τον καιρό στις πόλεις της χώρας ασφαλώς και δεν σε κάνει να νιώθεις ιδιαίτερα άνετα. Προκειμένου να την «καταπολεμήσεις» αποτελεσματικά, σε προηγούμενο άρθρο σου είχαμε ετοιμάσει ορισμένες προτάσεις με ανδρικά καλοκαιρινά outfits για κάθε περίσταση.

Στο συγκεκριμένο άρθρο πάμε ένα βήμα παραπέρα και σου προτείνουμε ορισμένα εξαιρετικά ανδρικά καλοκαιρινά παπούτσια που πρέπει να έχεις στην κατοχή σου. Οι εν λόγω προτάσεις παπουτσιών θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά τη ζέστη του καλοκαιριού ενώ παράλληλα θα σου προσδώσουν στυλ και κομψότητα.

Μάθε ποια ανδρικά καλοκαιρινά παπούτσια πρέπει να έχεις στο «οπλοστάσιό» σου!

Αν συνήθιζες να κάνεις το λάθος των «πολλών», δηλαδή το να χρησιμοποιείς τα χειμερινά σου παπούτσια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σταμάτησέ το γρήγορα! Η εν λόγω κίνηση κρίνεται εντελώς λανθασμένη από τη στιγμή που ένα χειμερινό παπούτσι δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει την ίδια άνεση στο πόδι σου (ως προς το θέμα της δροσιάς) με ένα καλοκαιρινό παπούτσι. Συν τοις άλλοις, σκέψου πως με τον τρόπο αυτό οδηγείς τα αγαπημένα σου χειμερινά παπούτσια σε σύντομη φθορά.

Επίσης, μην ξεχνάς πως άλλα ντυσίματα ταιριάζουν σε μία εποχή όπως είναι ο χειμώνας και άλλα σε αυτήν του καλοκαιριού. Έτσι, συνεπακόλουθα τα παπούτσια που θα ταιριάξουν στις αντίστοιχες εποχές θα είναι διαφορετικά. Επομένως καλό θα είναι να σταματήσεις τις «αλχημείες» και να διαβάσεις τη συνέχεια του άρθρου.

Τα παρακάτω ανδρικά καλοκαιρινά παπούτσια συνδυάζονται «άκοπα» με τα καλοκαιρινά σου outfits ενώ παράλληλα σου προσφέρουν άνετο και δροσερό περπάτημαστα σοκάκια της πόλης.


Boat Shoes


Ακόμη μία διαχρονική επιλογή καλοκαιρινών παπουτσιών αποτελούν τα boat shoes. Το στυλ τους έχει παραμείνει αναλλοίωτο εδώ και δεκαετίες ενώ πλέον προσφέρονται πραγματικά σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Στα περαιτέρω θετικά των εν λόγω παπουτσιών εντάσσεται ασφαλώς το στοιχείο της άνεσης, τόσο στον τομέα του περπατήματος όσο και στον τομέα της «αναπνοής» του ποδιού. Αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο σε casual όσο και σε formal περιπτώσεις δίνοντάς σου ένα «απαίδευτα» κομψό στυλ. Αναλόγως των γούστων/προτιμήσεών σου μπορείς να στραφείς είτε σε κάποια δερμάτινη είτε σουέντ επιλογή.

Tip: Όπως και στην περίπτωση των loafers έτσι και εδώ τα boat shoes πρέπει να αναδεικνύονται όσο το δυνατόν καλύτερα. Επομένως, σε περίπτωση που τα συνδυάσεις με ένα μακρύ παντελόνι φρόντισε αυτό να μην πέφτει μέχρι τον αστράγαλο.


Loafers


Τα loafers ή αν προτιμάς μοκασίνια αποτελούν μία εξαιρετική επιλογή για το καλοκαίρι. Ο «πολύπλευρος» χαρακτήρας τους τα καθιστά ιδανικά για χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βλέπεις τα μοκασίνια μπορούν να συνδυαστούν τόσο με casual (π.χ. μία βερμούδα με κάποιο T-shirt ή πουκάμισο) όσο και με πιο επίσημα outfits (π.χ. ένα δροσερό καλοκαιρινό λινό κοστούμι). Παράλληλα αποτελούν ιδιαίτερα «δροσερά» και άνετα παπούτσια, κάτι που ασφαλώς θέλεις για το καλοκαίρι. Ιδανική επιλογή για τον εν λόγω τύπου παπουτσιών αποτελούν τόσο τα σουέντ όσο και τα δερμάτινα μοκασίνια, αφού η ιδιαίτερη υφή τους θα σε βοηθήσει να τα «ταιριάξεις» με διάφορες αποχρώσεις και «υφές» σε οutfit.

Tip: Σε περίπτωση που συνδυάσει τα αγαπημένα σου loafes/μοκασίνια με κάποιο μακρύ παντελόνι, προτίμησε αυτά όπου ο αστράγαλος είναι εκτεθειμένος. Τα συγκεκριμένα παπούτσια θα δείξουν πολύ καλύτερα με τον τρόπο αυτό.



Σουέντ Derbies


Ουσιαστικά εδώ έχουμε να κάνουμε με μία «cool» και δροσερή εκδοχή καλοκαιρινών παπουτσιών, αντίστοιχη σε ύφος και επισημότητα με αυτήν των παπουτσιών τύπου Oxford. Τα derbies αν και δεν χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα πολυχρηστικά παπούτσια θα πρέπει να αποτελέσουν μία επένδυση για εσένα. Τα εν λόγω παπούτσια θα σε συνοδεύσουν κυρίως σε πιο επίσημες καλοκαιρινές περιστάσεις και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον ένα ζευγάρι υπό την κατοχή σου. Τα σουέντ derbies κρίνονται ως η καταλληλότερη επιλογή μεταξύ των υπολοίπων. Ως προς τους χρωματισμούς προτίμησε κάτι σε γκρι, μπεζ ή ανοιχτό καφέ, μιας και οι εν λόγω επιλογές θα ταιριάξουν πιο εύκολα με τα πιο επίσημα καλοκαιρινά σου outfits (λινά ή Chinos παντελόνια σε συνδυασμό με ένα λινό πουκάμισο ή T-shirt τύπου polo).

Tip: Προκειμένου να διατηρήσεις τη σουεντ υφή των derbies σου αναλλοίωτη προμηθεύσου κάποιο ειδικό προστατευτικό σπρέι καθώς και μια ειδική βούρτσα για να τα καθαρίσεις από τις όποιες βρομιές (το σουέντ υλικό γενικά «τραβάει» εύκολα τις βρομιές πάνω του). 


Εσπαντρίγιες


Το εν λόγω παπούτσι είναι η αλήθεια πως είτε θα το μισήσεις είτε θα το λατρέψεις. Σε κάθε περίπτωση εγώ οφείλω να στο παρουσιάσω, γιατί πέρα από ένα ιδιαίτερα άνετο και «δροσερό» παπούτσι, οι εσπαντρίγιες αποτελούν μία πολύ κομψή επιλογή. Ιδανικές τόσο για έναν πρωινό καφέ όσο και μία βραδινή έξοδο οι εσπαντρίγιες ποτέ δε θα σε παιδέψουν.

Παράλληλα θα σου προσφέρουν τη δροσιά μίας σαγιονάρας χωρίς να έχεις «εκθέσει» το πόδι σου σε κοινή θέα. Ως προς την επιλογή του χρώματος καλύτερα θα είναι να στραφείς προς τα σκούρα χρώματα για δύο λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός πως τα περισσότερα καλοκαιρινά outfits αποτελούνται από ανοιχτόχρωμες επιλογές επομένως θες μία αντίθεση στο σύνολο. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το πρακτικό σκέλος του ζητήματος. Επειδή οι εσπαντρίγιες είναι κατασκευασμένες από ύφασμα «μαζεύουν» εύκολα βρωμιά. Λαμβάνοντας υπόχη το γεγονός πως θα περιπλανιέσαι στα σοκάκια της πόλης το αποτέλεσμα θα είναι πολύ έντονο-και άσχημο-σε περίπτωση που επιλέξεις λευκές ή ανοιχτόχρωμες εσπαντρίγιες. Αν πάλι δεν σε φοβίζει το τελευταίο μπορείς κάλλιστα να επιλέξεις μία μπεζ, ανοιχτό γκρι ή χακί εσπαντρίγια.

Tip: Επειδή οι εσπαντρίγιες αποτελούν ένα αρκετά ευαίσθητο παπούτσι, απέφυγε τη χρήση τους σε βροχερές ημέρες. Αν τώρα θέλεις να τις καθαρίσεις, χρησιμοποίησε μία οδοντόβουρτσα και σκόνη απορρυπαντικού με πολύ λίγο νερό.


Λευκά Sneakers




Και για το τέλος αφήσαμε την πιο casual αλλά και versatile επιλογή. Τα λευκά sneakersαποτελούν must επιλογή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αυτό το έχουμε ξαναπεί. Ωστόσο, για το καλοκαίρι καλό θα είναι να προτιμήσεις κάποιο «χαμηλό» sneaker προκειμένου να κερδίσεις στον τομέας της άνεσης-δροσιάς. Επίσης, ο συγκεκριμένος τύπος sneakers θα σε βοηθήσει να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου λευκά sneakers με περισσότερα καλοκαιρινά outfits (ένα χαμηλό sneaker συνδυάζεται άνετα τόσο με μία βερμούδα όσο και με ένα μακρύ παντελόνι). Χρησιμοποιώντας τα εν λόγω παπούτσια καταφέρνεις να υιοθετήσεις ένα σπορ αλλά και παράλληλα κομψό look. (Βρες τα εδώ)

Tip: Προκειμένου να διατηρήσεις αναλλοίωτη τη «λάμψη» των λευκών σου sneakers καλό θα είναι να προμηθευτείς ένα kit περιποίησης για αυτά έτσι ώστε να είναι πάντοτε ολόλευκα.

 
Top