Λένε πως είμαστε ότι τρώμε και πως το σπίτι μας δείχνει στοιχεία της προσωπικότητας μας. Τι λέει όμως το αυτοκίνητο για την προσωπικότητα σου; Δεν είναι απλώς θέμα μάρκας και μεγέθους αλλά ακόμα και η επιλογή του χρώματος που κάνεις φανερώνει πράγματα.

Ακόμα κι αν ρωτάγαμε κάποιον γιατί αγοράζει ένα συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου η απάντηση του θα ήταν λογική και γεμάτη επιχειρήματα. Όμως το θέμα είναι πως οι άνθρωποι αγοράζουμε ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να καλύψουμε συναισθηματικές ανάγκες και όχι για την ανάγκη της μεταφοράς. Αν απλώς καλύπταμε την πραγματική ανάγκη δεν θα υπήρχαν τόσα διαφορετικά μοντέλα που εν τέλει απλώς μας μεταφέρουν εκεί που θέλουμε να πάμε.

Τι «λέει» το στιλ του αυτοκίνητου σου για την προσωπικότητα σου!


Αυτοκίνητα SUV



Οι οδηγοί μεγάλων οχημάτων SUV νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε τέτοια μεγάλα οχήματα. Συνήθως έχουν προστατευτικές τάσεις απέναντι ίσως στα παιδιά τους που θα κρατήσουν ασφαλή σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Επίσης η επιλογή αυτή δείχνει όπως και για οδηγούς φορτηγών μία ανταγωνιστική στάση απέναντι σε άλλους. Άλλωστε τα μεγάλα οχήματα είναι καμία φορά επίδειξη δύναμης. 

Minivan



Τα minivan είναι αυτοκίνητα με πολύ χώρο. Αλλά καμιά φορά φανερώνει η επιλογή για ένα τέτοιο αυτοκίνητο για την προσωπικότητα σου πράγματα που ίσως δεν τα ξέρεις. Τέτοια αυτοκίνητα στην πραγματικότητα φανερώνουν έναν οικογενειάρχη που προσδιορίζει τον εαυτό του μέσα από την οικογένεια του. Όσα περισσότερα μέλη της οικογένειας σου μεταφέρεις με το minivan τόσο πιο καλά αισθάνεσαι.



Mini cars



Πρακτικοί και χαμηλών τόνων χαρακτήρες είναι οι οδηγοί των mini αυτοκινήτων. Τα μικρά αυτοκίνητα δεν καταναλώνουν πολλά καύσιμα και αυτός είναι ένας καλός λόγος να τα αγοράσει κανείς. Καμιά φορά όμως μέσα από μία τέτοια επιλογή φαίνεται ένας χαρακτήρας ευαίσθητος που έχει ανάγκη να φροντίζει τους άλλους.


Sport αυτοκίνητα


Όσοι αγοράζουν σπορ αυτοκίνητα είναι άνθρωποι που παίρνουν ρίσκα. Συνήθως ανήκουν στον επιχειρηματικό κόσμο και θέλουν να γνωρίζει ο κόσμος ότι είναι επιτυχημένοι. Πολλές φορές τα αυτοκίνητα αυτά τα αγοράζουν άντρες μεγαλύτερης ηλικίας και αυτό ίσως δείχνει μία κρίση ηλικίας και μία τάση για να αισθανθούν καλύτερα και πιο νέοι.


Το χρώμα του αυτοκινήτου



Τα χρώματα σύμφωνα με διάφορους ειδικούς σε συνδυασμό με τον τύπο του αυτοκινήτου φανερώνουν πολλά για τον οδηγό. Ένα μαύρο αυτοκίνητο είναι συνήθως η επιλογή ενός ανθρώπου που έχει οικονομική ή πολιτική δύναμη. Το μαύρο χρώμα στο αυτοκίνητο για την προσωπικότητα σου φανερώνει μία ανταγωνιστική τάση. Οι ιδιοκτήτες μαύρων αυτοκινήτων δεν χειραγωγούνται εύκολα και κάποιοι ερευνητές λένε πως αφήνουν ένα μυστήριο στους γύρω τους.

Από την άλλη πλευρά ένα λευκό αυτοκίνητο δείχνει πώς υπάρχει μία αγνότητα στον χαρακτήρα του ιδιοκτήτη. Ενώ οι ιδιοκτήτες σκούρων μπλε και πράσινων αυτοκινήτων μπορεί να είναι ήρεμοι, πιστοί και πρακτικοί χαρακτήρες, όσοι επιλέγουν κόκκινα αυτοκίνητα είναι συνήθως fan της ταχύτητας και θέλουν να τραβούν την προσοχή.

Ως προς τα υπόλοιπα χρώματα, όσοι έχουν μωβ αυτοκίνητα θέλουν να δηλώσουν μοναδικότητα. Επίσης όσοι έχουν ασημένια και κίτρινα αυτοκίνητα είναι αισιόδοξοι και ήρεμοι χαρακτήρες.

 
Top