Η οριστική απάντηση σε ένα ερώτημα παντός καιρού αλλά με πολλές διαφορετικές παραμέτρους.


Είναι η λεπτομέρεια που έχει τη δύναμη να φτιάξει ή να χαλάσει τα πάντα. Το «πάντα έξω» ή το ανάποδο δεν είναι η λύση για όλα, σε καμία περίπτωση. Το πώς θα βολέψεις τη μπλούζα και το πουκάμισο σε συνάρτηση με το παντελόνι εξαρτάται από πολλά πράγματα. Και κυρίως από το τι θες να περάσεις προς τα έξω. Ακολουθεί κάθε συνδυασμός, αναλυτικά.


Με T-shirt

Στο 99,9% τους, τα χαλαρά μπλουζάκια στα οποία έχεις επενδύσει για την casual εμφάνισή σου δεν πάνε μέσα από το παντελόνι, ειδικά όταν πρόκειται για τζην. Ωστόσο μπορείς να βάλεις λίγο ύφασμα μέσα, για να το κάνεις πιο να δείχνει κάπως πιο επιμελώς ατημέλητο, αν το παντελόνι είναι σε χαλαρή γραμμή.


Με polo μπλούζα

Τα polo είναι εξ' ορισμού πιο κοντά από τα περισσότερα μπλουζάκια που έχεις στη ντουλάπα σου, οπότε δεν χρειάζεται καν να μπεις στο δίλημμα. Δεν μπαίνουν. Ο κανόνας σπάει μόνο για κυρίους μεγαλύτερης ηλικίας που θέλουν να βάζουν την μπλούζα τους μέσα από το παντελόνι για να φαίνεται η αρχοντιά της ζώνης τους, μία κίνηση που την προτείνουμε αρκεί να μην υπάρχει (μεγάλο) απόθεμα κοιλίτσας.


Με κλασικό πουκάμισο

Όσον αφορά σε μια ποιότητα τύπου Oxford (το slim-fit) που αποτελεί την πλειοψηφία των πουκαμίσων που φοράει ο σύγχρονος άντρας, αν η μέση είναι μέσα στις σωστές αναλογίες και δεν έχεις παραφάει, το φοράς μέσα από το (προφανώς χαμηλοκάβαλο παντελόνι), ιδανικά με ζώνη. Τώρα όσον αφορά την αντίστροφη επιλογή, υπάρχει και αυτή, όσο το πουκάμισο δεν είναι εντελώς εφαρμοστό και η περίσταση το επιτρέπει, δηλαδή έχει μια ανεμελιά.


Με επίσημο πουκάμισο

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο στρατιωτικά πειθαρχημένα. Πάντα μέσα από το παντελόνι, γιατί για να φοράς το καλό σου το πουκάμισο, σε κάτι σοβαρό έχεις να δώσεις το παρόν, είτε επαγγελματικό είτε κοινωνικό. Τα πιο formal πουκάμισα συνήθως είναι και πιο μακριά, οπότε το ίδιο το ρούχο σε αναγκάζει να συμμορφωθείς (και είναι μακριά ακριβώς για να μη βγαίνουν εύκολα μέσα από το παντελόνι).


Με ζιβάγκο

Ό,τι κι αν είναι ακόμα κι από εκείνα τα σε στενή γραμμή και με πολύ λεπτή πλέξη, απόφυγε να το βάλεις μέσα από το παντελόνι γιατί είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Για να μη μπεις σε δίλημμα, βάλε ένα πουκαμισάκι μέσα από το ζιβάγκο ώστε να πέφτει ακόμα πιο ωραία. Η μόνη περίπτωση που το ιδιαίτερο ζιβάγκο θα μπει μέσα από το παντελόνι είναι όταν το φοράς μέσα από κοστούμι (το οποίο προϋποθέτει πως μιλάμε για ένα λεπτό ρούχο).

 
Top