Μπορεί να έχει δεχθεί κριτικές για την συγγένεια με την BMW Z4, όμως η 5η γενιά της Supra κλείνει στόματα με τις επιδόσεις της. Η πρώτη που το διαπίστωσε, ήταν η Βαυαρή «αδερφή» της. Συνέχεια παίρνουν αυτοκίνητα του βεληνεκούς των Lamborghini και Ferrari. Κυριολεκτικά.

Η τηλεοπτική εκπομπή Top Gearφιλοξένησε το ιαπωνικό sportscar στην πίστα της, προκειμένου να γράψει τον καθιερωμένο χρόνο. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο γνωστός άγνωστος Stig. Συγκεκριμένος στόχος δεν υπήρχε, αν και ευσεβής πόθος της Toyota θα ήταν να πλησιάσει και -ει δυνατόν- ξεπεράσει τα Honda NSX και Nissan GT-R. Βέβαια είναι κομμάτι άδικο να έχει κανείς τέτοιες προσδοκίες από την νέα Supra, καθότι τα δυο ανωτέρω απέχουν πάνω από 200 ίππους και κοστίζουν πολλαπλάσια χρήματα -ειδικά το NSX- από αυτήν, χώρια το γεγονός ότι είναι τετρακίνητα. Οπότε Stig και Supra μπήκαν στην πίστα για έναν καθαρό γύρο κι ό,τι προκύψει.

Το χρονόμετρο σταμάτησε στο 1.23.1. Συγκριτικά με το GT-R (του 2012, πιο καινούργιο δεν έχει μετρηθεί) και το supercar της Honda, η Supra είναι 6 δλ. πιο αργή (1.17.8 το Nissan, 1.17.6 το Honda, που είναι και το ταχύτερο ιαπωνικό που έχουν μετρήσει οι Άγγλοι). Αυτό το 1.23.1, ωστόσο, ήταν αρκετό για να την φέρει πάνω από την Lamborghini Murcielago, την Ferrari F430 Spider F1 και την Porsche 997 GT3, ούσα «ίσα βάρκα-ίσα νερά» με την Maserati GranTurismo MC Stradale. Αν σκέφτεστε «παλιά αυτοκίνητα ξεπέρασε», να υπενθυμίσουμε πως η Murcielago στέλνει 560 ίππους στους τέσσερις τροχούς (1.23.7), η F430 490 ίππους στους πίσω και βρίσκεται σχεδόν στα ίδια κιλά με την Supra (1.23.3), ενώ Maserati και Porsche (1.23.2) βρίσκονται πολύ και αρκετά πάνω από τους 400 ίππους (460 και 435 αντίστοιχα), αμφότερες έχοντας την απόδοση στην πίστα ψηλά στις προτεραιότητές τους.


Για να το «γιορτάσουν», οι Ιάπωνες ανέβασαν ένα σύντομο promo video με το καμάρι τους να οργιάζει και να ίπτανται εντός σιρκουί.
 
Top