Η ηλικία είναι κάτι που όλοι οι άνθρωποι φοβούνται, καθώς κανένας μας δε θέλει να μεγαλώσει. Έτσι, όλοι μας προσπαθούμε να δείχνουμε όσο γίνεται νεότεροι. Δυστυχώς, όμως, όσο νέος και να δείχνεις εξωτερικά, εσωτερικά ο οργανισμός μεγαλώνει συνεχώς. Όσο μεγαλώνεις το σώμα σου αλλάζει όπως και ο μεταβολισμός σου.

Στα 40 ο μεταβολισμός αρχίζει και κάνει τις πιο μεγάλες αλλαγές. Είναι η ηλικία που πολλές φορές μπορεί να χάσεις τον έλεγχο της κατάστασης χωρίς να το καταλάβεις και να βάλεις περισσότερα κιλά από όσα θέλεις. Για να μπορέσεις να διατηρηθείς και να μην ξεπεράσεις τα όρια, θα σου δώσω μερικές συμβουλές για να είσαι σε φόρμα και μετά τα 40.



Πως να μείνεις σε φόρμα μετά τα 40!


Κάνε γενικές εξετάσεις


Οι γενικές εξετάσεις θα σε βοηθήσουν να δεις σε τι επίπεδα βρίσκεται ο οργανισμός σου. Έτσι θα γνωρίζεις τι πρέπει να προσέξεις στη διατροφή σου για να μπορέσεις να μείνεις υγιής.


Μείωσε το αλκοόλ



Τα αλκοολούχα ποτά είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τον οργανισμό. Αν μπορείς να κόψεις εντελώς το αλκοόλ θα σε βοηθήσει πάρα πολύ. Αν δεν μπορείς, τότε καλό θα είναι να το μειώσεις όσο περισσότερο γίνεται. Θα δεις ότι έτσι θα αρχίσεις να χάνεις κιλά και θα έχεις περισσότερη ενέργεια. Δες ακόμη 5 συμβουλές διατροφής και υγείας για άντρες!


Βρες κίνητρα για να μείνεις σε φόρμα

Οι γιατροί μπορούν να προβλέψουν με μεγαλύτερη ακρίβεια το χρόνο ζωής ενός άντρα, όταν ο δείκτης μάζας του σώματός του είναι σε φυσιολογικά επίπεδα. Αν έχεις καλή φυσική κατάσταση μπορείς να μειώσεις μέχρι και 19% τις πιθανότητες καρδιακής πάθησης.


Να αθλείσαι






Η άσκηση θα πρέπει να είναι στο πρόγραμμά σου 3 με 4 φορές την εβδομάδα. Κάθε φορά θα πρέπει να ασχολείσαι τουλάχιστον για 30 λεπτά. Δεν χρειάζεται να είναι έντονη η άσκηση, αρκεί να υπάρχει μέσα στην καθημερινότητά σου. Δες εδώ 5 ασκήσεις που δεν καταπονούν τις αρθρώσεις!


Χρησιμοποίησε τις σκάλες

Είναι λογικό οι περισσότεροι να επιλέγουμε το ασανσέρ όταν θέλουμε να πάμε σε κάποιο όροφο. Αν θέλεις όμως να συνδυάσεις τις δουλειές σου ή την βόλτα σου με λίγη γυμναστική, τότε ξεκίνα να χρησιμοποιείς τις σκάλες. Αν νιώσεις ότι είναι πολλές, μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να καλέσεις το ασανσέρ και να συνεχίσεις. Αρκεί να έχεις προσπαθήσει να ανέβεις μερικούς ορόφους.


Βελτίωσε την διατροφή σου


Η διατροφή είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Προσπάθησε να μειώσεις τα τηγανητά και τα πολλά λίπη και να ξεκινήσεις τα ψητά. Τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να βρίσκονται κάθε μέρα στο τραπέζι σου. Επίσης, μην τρως μόνο μία με δύο φορές τη μέρα. Φτιάξε πέντε γεύματα κατά τη διάρκεια της μέρας, με ένα από τα πέντε να είναι το βασικό, για να μην νιώσεις ποτέ ότι πεινάς.


Αγόρασε καλά αθλητικά παπούτσια


Αν σου αρέσει να πηγαίνεις για τρέξιμο ή περπάτημα, αλλά σε πονάει το γόνατο, μπορείς να πάρεις ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια για να αποφύγεις αυτούς τους πόνους. Επίλεξε κάποιο μέρος που έχει γρασίδι ή ταρτάν για να αθληθείς, ώστε να απορροφάει το έδαφος τους κραδασμούς και να μην καταπονείς τις αρθρώσεις σου.

Κι αν δεν θέλεις να ξοδέψεις πολλά χρήματα μπορείς να βρεις εδώ 14 οικονομικά ανδρικά αθλητικά παπούτσια για τρέξιμο!


Να ξεκουράζεσαι καλά



Μπορεί να το έχεις ακούσει πολλές φορές και να μην το έχεις εφαρμόσει. Αν όμως ξεκινήσεις να το εφαρμόζεις, να είσαι σίγουρος ότι θα δεις μια πολύ μεγάλη διαφορά τόσο στο σώμα σου όσο και στην ψυχολογία σου. Τα επίπεδα της ενέργειάς σου θα ανέβουν και θα δεις ότι το σώμα σου λειτουργεί πολύ καλύτερα.

 
Top