Όλοι μας έχουμε βιώσει τις λεγόμενες «δύσκολες» μέρες. Είναι από αυτές τις μέρες που τίποτα δεν πάει καλά, ακόμη και το πιο απλό πράγμα, με αποτέλεσμα την εκτόξευση των επιπέδων της ψυχικής σου κούρασης. Γιατί πέρα από τις υποχρεώσεις της δουλειάς, έχεις και τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Μάλιστα, αν ζεις μόνος σου, οι συγκεκριμένες υποχρεώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν από κάποιον άλλον, επομένως καλό σου κουράγιο!


Ωστόσο, ευτυχώς για σένα, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές-tips που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά σου σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και όταν όλα τα υπόλοιπα πάνε στραβά. Έτσι, ακόμη και στις πιο δύσκολες ημέρες, θα έχεις να θυμάσαι πως κάτι πήγε καλά.

Επειδή η ζωή είναι αρκετά δύσκολη ήδη, θα βρεις ιδιαίτερα πολύτιμες τα παρακάτω 10 tips!



Το ιδανικό θα ήταν να υπήρχαν αντίστοιχα tips για όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, αλλά δυστυχώς αυτό παραείναι καλό για να είναι αληθινό. Παρακάτω στο άρθρο μας, λοιπόν, θα βρεις ορισμένα tips που θα σε βοηθήσουν να εκτελέσεις με επιτυχία και ευκολία ορισμένες δουλειές του σπιτιού ή να χαρείς κάποιες από τις απολαύσεις της καθημερινότητάς σου (όπως είναι ένα δροσιστικό παγωτό).

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα 10 tips που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά σου!



Κρέμασε το παντελόνι σου ανάποδα


Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά πίστεψέ με, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρεμάσεις το παντελόνι σου. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσεις πως το παντελόνι σου δεν θα αποκτήσει ζάρες, καθιστώντας το έτοιμο για χρήση χωρίς κάποια άλλη διαδικασία (π.χ. σιδέρωμα). Επίσης, δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως πέσει το παντελόνι σου κάτω από τα πολλά αριστερά-δεξιά, που ενδεχομένως θα κάνεις κατά τη διάρκεια της αναζήτησης ρούχων στη ντουλάπα σου, μιας και υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του εν λόγω προβλήματος.

Αρχικά, δίπλωσε το ένα μπατζάκι του παντελονιού σου από την έξω πλευρά προς τη μέσα. Το τέλος του παντελονιού σου πρέπει να βρίσκεται μετά το δίπλωμα στην κρεμάστρα λίγο πάνω από την περιοχή του καβάλου. Έπειτα, κάνε το ίδιο και για το άλλο σου μπατζάκι. Με τον τρόπο αυτό το παντελόνι σου θα «δέσει» και δεν θα κινδυνεύσει να πέσει κάτω σε μία αναζήτηση ρούχων σου. Παράλληλα, με τον συγκεκριμένο τρόπο κρεμάσματος θα γλιτώσεις τις ενοχλητικές ζάρες που προκύπτουν ως συνήθως μετά το δίπλωμα σε μία κρεμάστρα.


Σχεδίασε πριν κρεμάσεις κάτι στον τοίχο



Οι πίνακες, οι αφίσες, τα επιτοίχια ρολόγια ή οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο χρησιμοποιείς για την διακόσμηση του σπιτιού σου αποτελούν ενδείξεις του γούστου αλλά και του χαρακτήρα σου. Ωστόσο, όταν έρχεται οι ώρα να τοποθετήσεις κάποιο από αυτά, η βιασύνη σου αναφορικά με το πότε θα τελειώσεις σε οδηγεί σε γρήγορες και πρόχειρες αποφάσεις. Έτσι, στο τέλος μερικές φορές μετανιώνεις για τη θέση που τοποθέτησες τον πίνακά σου είτε γιατί δεν σου άρεσε εν τέλει είτε γιατί σου ήρθε αργότερα μία καλύτερη ιδέα.

Πως λοιπόν θα μπορέσεις να αποφύγεις τέτοια φαινόμενα; Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνεις ένα μικρό σχεδιασμό, προτού πιάσεις τα καρφιά και το σφυρί. Ο πιο εύκολος τρόπος για να οπτικοποιήσεις τις διακοσμητικές σου ιδέες είναι να χρησιμοποιήσεις μερικά πατρόν από εφημερίδες. Χρησιμοποίησε το χαρτί της εφημερίδας και δημιούργησε ένα ακριβές αντίγραφο των διαστάσεων του αντικειμένου που θέλεις να τοποθετήσεις (απλά τοποθέτησε το αντικείμενο πάνω στην εφημερίδα και κάνε το περίγραμμα). Έπειτα, κόψε και κόλλησε με ελάχιστη ταινία το παραπάνω πατρόν στους τοίχους σου και δες ποια από όλες τις ιδέες σου «κολλάει» καλύτερα στο μάτι.

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα έχεις πρόβλημα να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις διάφορες θέσεις, αφού κανένα σημάδι δεν θα μείνεις στους τοίχους σου. Στο τέλος, και αφού καταλήξεις στην ιδανική θέση, σημείωσε το σημείο όπου θα τοποθετηθεί το καρφί και πέρνα στο πρακτικό σκέλος της υπόθεσης (δηλαδή στην παρακάτω θεματική).


Πιρούνι για τους πίνακές σου



Ίσως να σε μπέρδεψε ο τίτλος, αλλά μην ανησυχείς, θα σου εξηγήσω αμέσως τι εννοώ. Συνεχίζοντας την παραπάνω θεματική (κρέμασμα αντικειμένων), πέρα από το πρόβλημα της περιοχής της τοποθέτησης ενός πίνακα ή ρολογιού, ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει ως επί το πλείστον κατά τη διάρκεια του «περάσματος» είναι αυτό του κρεμάσματος. Βλέπεις, πολλοί πίνακες και ρολόγια διαθέτουν ένα μικρό σχοινάκι στο πίσω μέρος προκειμένου να τα κρεμάσεις. Το κακό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως κατά τη διάρκεια του κρεμάσματος δεν βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται το καρφί και που το σχοινάκι για να κρεμάσεις το εκάστοτε αντικείμενο.

Και εδώ είναι που έρχεται η λύση του πιρουνιού. Πάρε ένα πιρούνι από την κουζίνα σου και τοποθέτησε την άκρη του (για την ακρίβεια τη μεσαία σχισμή που σχηματίζεται από το δεύτερο και τρίτο «δόντι») πάνω στο καρφί. Έτσι, θα έχεις τη λαβή του πιρουνιού να κοιτάζει προς τα πάνω, με αυτήν να λειτουργεί ως «οδηγός» για το κρέμασμα του αντικειμένου σου. Αφότου περάσεις το σχοινάκι στο πιρούνι και έπειτα στο καρφί, είσαι έτοιμος να αφαιρέσεις το πιρούνι.


Δημιούργησε οδηγούς για να τρυπήσεις τον τοίχο σου



Σε περίπτωση τώρα που έχεις να κρεμάσεις κάποιο αντικείμενο που απαιτεί την ύπαρξη δύο ή περισσότερων βιδών (και άρα τρυπών), το να μετρήσεις-υπολογίσεις σωστά την απόσταση μεταξύ των βιδών παίζει τεράστιο ρόλο, ιδίως αν δεν θες να μετατρέψεις τον τοίχο σου σε σουρωτήρι. Πολλοί θα σκεφτούν να χρησιμοποιήσουν ένα μέτρο προκειμένου να μετρήσουν την απόσταση μεταξύ των βιδών, ωστόσο και πάλι ενδέχεται να προκληθούν λάθη, αφού κατά τη διάρκεια του περάσματος των διαστάσεων στον τοίχο κανείς δεν σου εγγυάται πως η απόσταση που μετράς είναι σε ευθεία γραμμή.

Η ιδανική λύση στο παραπάνω πρόβλημα απαντά στο όνομα χαρτοταινία (προτίμησε μία με μεγάλο πλάτος-φαρδιά). Αρχικά κόλλησε τη χαρτοταινία στο αντικείμενο που θέλεις να κολλήσεις. Έπειτα, σημάδεψε με ένα στυλό τη θέση των βιδών και βγάλε τη χαρτοταινία προκειμένου να την κολλήσεις στον τοίχο που επιθυμείς. Με τον τρόπο αυτό θα έχεις δημιουργήσει έναν οδηγό για το που θα πρέπει να κάνεις τις τρύπες σου εύκολα και γρήγορα.



Δώσε πνοή και στυλ στο παλιό σου ρολόι



Όλοι έχουμε ανάγκη από αλλαγές στη ζωή μας προκειμένου να νιώσουμε μία νότα φρεσκάδας και διαφορετικότητας. Έτσι, μπορεί να αλλάξεις το στυλ του σπιτιού σου, επειδή το βαρέθηκες, ή να διαφοροποιήσεις το προσωπικό σου στυλ και ντύσιμο. Το ίδιο μπορεί και να συμβεί με το αγαπημένο σου ρολόι. Μπορεί τη στιγμή που το αγόρασες να σου άρεσε και να το θεωρούσες «μοδάτο», ωστόσο με την πάροδο του χρόνου η αίγλη του χάθηκε. Θα μου πεις, μπορείς να πάρεις ένα καινούριο ρολόι, αλλά εγώ θα σου πω πως δεν έχουν όλοι την πολυτέλεια να αγοράζουν ρολόγια κάθε τρεις και λίγο.

Επομένως, τι μπορείς να κάνεις για να «αναστήσεις» το παλιό σου ρολόι; Η λύση είναι απλή και απόλυτα οικονομική. Απλά χρησιμοποίησε ένα καινούριο λουράκι. Με τον τρόπο αυτό μπορείς να δώσεις μία εντελώς διαφορετική εμφάνιση στο ρολόι σου. Το επιπλέον θετικό στην υπόθεση είναι πως έχεις να επιλέξεις μέσα από μία πραγματικά τεράστια ποικιλία σε υφασμάτινα, δερμάτινα ή μπρασελέ λουράκια. Απλά περιηγήσου στο διαδίκτυο και δες τι θα ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σου.


Ρούχα σε σακούλες απορριμάτων



Εάν σκοπεύεις να μεταφέρεις κάποια ρούχα σου, είτε γιατί πηγαίνεις ένα ταξίδι είτε γιατί απλά μετακομίζεις τα χειμερινά με τα καλοκαιρινά ρούχα, αναπόφευκτα θα χρειαστεί να μετακινήσεις αρκετά ρούχα από την ντουλάπα σου. Το θέμα είναι πως δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να αρπάξεις μονομιάς 8-10 κρεμάστρες χωρίς να σου πέσει κάποιο ρούχο ή χωρίς να παιδευτείς να τις κρεμάσεις στο καινούριο τους σημείο-θέση (γιατί όλο και κάποια κρεμάστρα θα πέσει ή θα φύγει από την ευθεία που βρίσκονται οι υπόλοιπες). Μάλιστα, η συγκεκριμένη διαδικασία μπορεί να γίνει ακόμη πιο εκνευριστική αν έχεις να μετακινήσεις αρκετά ρούχα.

Προκειμένου να διευκολύνεις τη ζωή σου αλλά και να διασφαλίσεις την «ακεραιότητα» των ρούχων σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία σακούλα απορριμάτων. Απλά πάρε μία μεγάλη σακούλα απορριμάτων και τύλιξέ την γύρω από μία συστάδα κρεμαστρών με τέτοιον τρόπο ώστε το κάτω μέρος των ρούχων σου να είναι κλειστό και το πάνω μέρος των κρεμαστών να έχει δεθεί «χιαστί» από τα κορδονάκια της σακούλας (μπορείς να δεις και το παράδειγμα στη φωτογραφία). Με τον τρόπο αυτό θα έχεις δημιουργήσει μία αδιάβροχη και προστατευτική θήκη για τα ρούχα σου.

Extra Tip: Οι σακούλες απορριμάτων αποτελούν την ιδανική επιλογή αν θέλεις να μεταφέρεις πολλά ρούχα με το αυτοκίνητό σου (είτε επειδή ταξιδεύεις είτε επειδή μετακομίζεις). Οι εν λόγω σακούλες θα προφυλάξουν τα ρούχα σου, ενώ παράλληλα το ευμετάβλητο σχήμα τους θα σε βοηθήσει να τα τοποθετήσεις ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία του πορτ-μπαγκάζ σου. Έτσι, θα μείνει περισσότερος ελεύθερος χώρος στις βαλίτσες σου για τα πιο βαριά και ευαίσθητα αντικείμενα.



Λεμόνι για τους λεκέδες στα λευκά σου ρούχα


Το καλοκαίρι όπως και να το κάνουμε ζεσταίνεσαι λίγο παραπάνω από το κανονικό με αποτέλεσμα ο ιδρώτας σου να ποτίζει σε ορισμένα σημεία τα ρούχα σου. Ειδικά αν συνηθίζεις να φοράς λευκά πουκάμισα, θα έχεις παρατηρήσει πως αυτά τείνουν να αφήνουν ορισμένους κίτρινους λεκέδες στις πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως είναι αυτή του γιακά και στα μανίκια, κάτω από την περιοχή της μασχάλης. Το κακό με τους εν λόγω λεκέδες είναι πως αυτοί τείνουν να παραμένουν ακόμη και μετά το πλύσιμο των ρούχων.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς, γιατί η φύση σου έχει έτοιμη τη λύση. Χρησιμοποίησε ίσα μέρη ζεστού νερού και χυμό λεμονιού (π.χ. μίση κούπα έκαστος) και ανακάτεψέ τα. Μπορείς να ρίξεις το εν λόγω διάλυμα απευθείας στον λεκέ (λίγο-λίγο) του λευκού πουκαμίσου σου και να το τρίψεις μέχρι να εξαφανιστεί ή απλά να αφήσεις το διάλυμα να απορροφηθεί και έπειτα να το βάλεις στο πλυντήριο.

Προσοχή! Η συγκεκριμένη συμβουλή ισχύει μόνο για τα λευκά σου πουκάμισα και όχι για τα χρωματιστά. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσεις χυμό λεμονιού σε κάποιο χρωματιστό σου πουκάμισο ενδέχεται να εμφανιστούν λευκοί λεκέδες (όπως συμβαίνει με τη χλωρίνη).


Σφράγισε τα προϊόντα περιποίησής σου με μεμβράνη



Ετοιμάζεσαι να φύγεις για τις καλοκαιρινές σου διακοπές και ελέγχεις ότι έχεις πάρει όλα τα απαραίτητα προϊόντα περιποίησής σου (κολόνια, σαμπουάν, after-shave κτλ.). Μόλις όμως φτάνεις στον προορισμό σου και ανοίγεις τη βαλίτσα σου για να τακτοποιήσεις τα πράγματά σου, συνειδητοποιείς ότι τα αγαπημένα σου προϊόντα έχουν «χυθεί» στην κυριολεξία σε όλη σου τη βαλίτσα. Η συνέχεια είναι γνωστή και συμπεριλαμβάνει διάφορα «γαλλικά».

Για να αποφύγεις το παραπάνω λοιπόν, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσεις μία μεμβράνη(όπως είναι αυτές που χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε τα τρόφιμα) προκειμένου να σφραγίσεις το ρευστό περιεχόμενο των προϊόντων. Αρχικά, βγάλε το καπάκι της συσκευασίας και στη συνέχεια πέρασε τη μεμβράνη πάνω από το στόμιο του προϊόντος. Έπειτα, κλείσε με το καπάκι τη συσκευασία . Με τον τρόπο αυτό θα έχεις σφραγίσει για τα καλά το εκάστοτε μπουκαλάκι ή σωληνάριο. Εναλλακτικά μπορείς να τυλίξεις ολόκληρο το μπουκαλάκι ή το σωληνάριο με τη μεμβράνη.


Παγωτό σε θερμομονωτική κούπα



Αυτή την εποχή δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από ένα μπολ παγωτό. Ωστόσο, εξαιτίας της υπερβολικής ζέστης πολλές φορές δεν μπορούμε να το ευχαριστηθούμε στον μέγιστο βαθμό, αφού στο τέλος καταλήγουμε να τρώμε «σούπα» με γεύση παγωτού αντί για πραγματικό παγωτό. Οι θερμομονωτικές κούπες που κυκλοφορούν στην αγορά φροντίζουν να κρατούν δροσερά τα αγαπημένα μας ροφήματα, ωστόσο μπορούν να μετατραπούν και σε εξαιρετικές επιλογές μπολ για το αγαπημένο σου παγωτό. Με τον τρόπο αυτό θα κρατήσεις το παγωτό σου σε χαμηλή θερμοκρασία και θα μπορέσεις να το απολαύσεις ολόκληρο.


Κλιπς-πιαστράκια για τα καλώδια στο γραφείο σου



Όσο νοικοκύρης και τακτοποιημένος και αν είσαι, κάποια στιγμή θα έρθεις αντιμέτωπος με ορισμένα καλώδια συσκευών στο γραφείο σου. Το χειρότερο είναι ότι αυτά έχουν την ενοχλητική συνήθεια να «πέφτουν» κάτω όταν τα βγάζεις από τη θέση των συσκευών σου (π.χ. το καλώδιο του φορτιστή από το κινητό σου). Η λύση για το συμμάζεμα των εν λόγω καλωδίων είναι απλή και βρίσκεται μέσα σε κάποιο συρτάρι του γραφείου σου. Πάρε ένα κλιπς-πιαστράκι και τοποθέτησέ το στο πλαϊνό του γραφείου σου. Έπειτα, δίπλωσε το ένα από τα δύο πιαστράκια προς τα έξω (όπως βλέπεις στη φωτογραφία) και πέρασα από μέσα του τα καλώδια που θέλεις. Με τον τρόπο αυτό τα καλώδια θα μείνουν στη θέση τους.

Αν τώρα τα κλιπς-πιαστράκια που διαθέτεις δεν είναι τόσο μεγάλο ώστε να «κουμπώσουν» στο γραφείο σου, μπορείς να βάλεις το κλιπς-πιαστράκι σου σε ένα βιβλίο με τον ίδιο τρόπο και να το αφήσεις σε μία γωνία του γραφείου. Το αποτέλεσμα θα είναι πάλι το ίδιο.

 
Top