Μίνι αναστάτωση, αλλά και εύλογα ερωτήματα, προκάλεσε στους καταναλωτές το διαφημιστικό φυλλάδιο (11/4 – 16/04) της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ LidlHellas, στο οποίο προσφέρονταν με μεγάλη έκπτωση (-30%) οι σταφίδες «BelbakeSultans, σταφίδα σουλτανίνα».
Ένα προϊόν τουρκικής προέλευσης, για το οποίο μόλις πριν από μερικές ημέρες (στις 31/3/2016) ο ΕΦΕΤ είχε ζητήσει την ανάκλησή του από τα ράφια της γνωστής εταιρείας, καθώς σε συγκεκριμένη παρτίδα διαπιστώθηκε η παρουσία ωχρατοξίνης Α σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια. Μία καρκινογόνος τοξική ουσία, που, σύμφωνα με ιατρικές έρευνες, σε ποσότητα άνω του φυσιολογικού ορίου μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στα νεφρά και σε άλλους ιστούς του ανθρώπινου οργανισμού.
Στην ιστοσελίδα της αλυσίδας σούπερ-μάρκετ Lidl πράγματι υπήρξε ενημέρωση – ανακοίνωση απόσυρσης της συγκεκριμένης σταφίδας κατ’ εντολή του ΕΦΕΤ, ωστόσο, μετά από λίγες ημέρες, στα διαφημιστικά φυλλάδια προσφέρεται το προϊόν «BelbakeSultans, σταφίδα σουλτανίνα» με σημαντική έκπτωση. Το πιθανότερο είναι πως πρόκειται για διαφορετική παρτίδα, κάτι που όμως θα όφειλε να διευκρινίσει η LidlHellas, καθώς όλα αυτά έγιναν σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών. Εύλογα, λοιπόν, διερωτούνται κάποιοι «πότε πρόλαβε η εταιρεία να φέρει άλλη παρτίδα από την Τουρκία και να την προωθήσει κιόλας;».
Η γυναίκα του Καίσαρα οφείλει όχι μόνο να είναι τίμια αλλά και να το δείχνει, ιδιαίτερα όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες (στις 10 Αυγούστου 2015) ο ΕΦΕΤ είχε ζητήσει και πάλι την ανάκληση του συγκεκριμένου προϊόντος από τηLidlHellas, για τον ίδιο ακριβώς λόγο (ωχρατοξίνη Α σε ποσότητα που υπερβαίνει τα νομοθετημένα όρια).
 
Top