Πάσχα χωρίς Ιησού από τη Ναζαρέτ δεν γίνεται. Και όπως κάθε χρόνο, για ακόμη μια φορά το έπος του Φράvκo Τζεφιρέλι σάρωσε σε τηλεθέαση, κερδίζοντας μάλιστα τα δελτία ειδήσεων και τραβώντας το ενδιαφέρον του νεανικού κοινού!


"Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ" προβλήθηκε λοιπόν από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης. Με ποσοστό στο γενικό 18,3%, έφερε τον ΑΝΤ1 στην πρώτη θέση για το χρονικό διάστημα 20:00 - 22:30. Η σειρά απογειώθηκε στους πίνακες τηλεθέασης της Nielsen σε ό,τι αφορά την ηλικιακή κατηγορία 15-44 όπου έφτασε στο 25,3%, αγγίζοντας και το 30,2% μέσα στο δίωρο προβολή της.

Για την ιστορία, η μίνι σειρά συνολικής διάρκειας 382 λεπτών, προβλήθηκε για πρώτη φορά από το Ιταλικό κανάλι RAI 1 στις 27 Μαρτίου 1977.

Το έργο του Τζεφιρέλι ήταν υποψήφιο σε πέντε κατηγορίες στα σημαντικά βρετανικά βραβεία BAFTA-Award, δίχως όμως να καταφέρει να κερδίσει ένα. Επίσης ήταν υποψήφιο σε τρεις κατηγορίες στα αμερικανικά Emmy. Βραβεύτηκε σε τρεις τεχνικές κατηγορίες από το Εθνικό Ιταλικό Συνδικάτο Κινηματογραφικών Δημοσιογράφων (Sindacato Nazionale Giornalisti Cinematografici Italiani) με το βραβείο Nastro d’Argento.

Τα τελευταία χρόνια, η σειρά παίζεται κάθε Μεγάλη Εβδομάδα στη χώρα μας σημειώνοντας πάντα υψηλότατη τηλεθέαση.
 
Top