Στις 10 Μαΐου ανοίγει αυλαία ο 61ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός μουσικής, με το τραγούδι της Ελλάδας να διαγωνίζεται για μια θέση στον τελικό, εμφανιζόμενη δεύτερη στον πρώτο ημιτελικό και όλα τα στοιχήματα να τη θέλουν να αποκλείεται 
Λιγότερες από δύο εβδομάδες μας χωρίζουν από την έναρξη του πρώτου ημιτελικού, ο οποίος και θα σημάνει την έναρξη του 61ου διαγωνισμού της Eurovision, από τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Η ελληνική συμμετοχή που διαγωνίζεται σε αυτόν, κληρώθηκε να εμφανιστεί δεύτερη κατά σειρά μεταξύ 18 συνολικά χωρών που θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους το βράδυ της Τρίτης 10 Μαΐου.

Ιδιαίτερα αρνητικά φαίνονται τα προγνωστικά με βάση τα γραφεία στοιχημάτων για την ελληνική συμμετοχή, με το Utopian Land του συγκροτήματος Argo να φαίνεται εκτός της "μαγικής" δεκάδας που δίνει και το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου.

Δείτε τα βίντεο με όλα τα τραγούδια του πρώτου ημιτελικού, με τη σειρά που θα εμφανιστούν στη σκηνή:


Εκτός τελικού η Ελλάδα σύμφωνα με τις αποδόσεις των στοιχημάτων
Σύμφωνα με τις αποδόσεις στοιχημάτων αυτή την ώρα, επικρατέστερη να περάσει πρώτη στον τελικό εμφανίζεται η Ρωσία με απόδοση 1.35, ενώ αρκετά πιο πίσω βρίσκεται το τραγούδι της Αρμενίας (Απόδοση 5.00).




Σε ό, τι αφορά στην πρόκριση χαμηλότερη απόδοση και ως εκ τούτου μεγάλη πιθανότητα πρόκρισης παρουσιάζουν οι Ρωσία, Αρμενία, Μάλτα, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Τσεχία, Κύπρος, Ολλανδία, Ισλανδία και Ουγγαρία.




Η Ελλάδα κατατάσσεται 14η μεταξύ των 18 χωρών στην υπόθεση πρόκριση, με απόδοση 2.90. Η πρόβλεψη αυτή αφήνει τη χώρα μας, για πρώτη φορά από την ένταξη στο διαγωνισμού των ημιτελικών, εκτός μεγάλου τελικού.


 
Top