Πασχαλινά κουλουράκια με εγγυημένη επιτυχία!


Πάσχα χωρίς κουλουράκια γίνεται; Δε γίνεται! Το φρέσκο βούτυρο δίνει ένα άρωμα εξαιρετικό που κυριολεκτικά σου σπάει τα μύτη. Θα ανυπομονείτε να τελειώσειη νηστεία για να τα δοκιμάσετε!

Υλικά για 80 περίπου τεμάχια
250γρ βούτυρο φρέσκο (κατά πρότιμηση πρόβειο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
½ φλυτζανιού γάλα
½ φλυτζανιού χυμός πορτοκαλιού
½ κ.γλ. σόδα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γλ. baking powder
2 βανίλιες
Μια πρέζα αλάτι
1 αυγό ακόμα και λίγο νερό
Αφήνουμε το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα εκτός ψυγείου για περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσουμε την εκτέλεση της συνταγής. Κοσκινίζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το baking powder, τις βανίλιες και το αλάτι.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.grΠηγή: reporter.gr
 
Top