Το πρώτο επεισόδιο του Game of thrones έκανε...
νέο ρεκόρ τηλεθέασης, για να το πετύχει, όμως, χρειάστηκε και τη βοήθεια της online πλατφόρμας του HBO -κάτι που επιβεβαιώνει τη σταδιακή στροφή των θεατών στο online streaming-, αλλά και ένα... μαγείρεμα των αριθμών. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, η πρεμιέρα του έκτου κύκλου προσέλκυσε 7,9 εκατ. τηλεθεατές, δηλαδή 1% λιγότερους σε σύγκριση με την πρεμιέρα του πέμπτου κύκλου. Μάλιστα, αν προσθέσουμε και τους τηλεθεατές που είδαν μία από τις δύο επαναλήψεις της πρεμιέρας την ίδια ημέρα, η διαφορά αυτή αυξάνεται στο 4-5%, σύμφωνα με υπολογισμούς του Entertainment Weekly.

Σε αυτό το σημείο, ωστόσο, βάζουμε στην εξίσωση και τους συνδρομητές του HBO που αποφάσισαν να αφήσουν κλειστή την τηλεόρασή τους και να δουν τη σειρά που βασίζεται στα βιβλία του Τζορτζ Μάρτιν από το PC ή τη φορητή συσκευή τους μέσω των υπηρεσιών HBO Go και HBO Now. Συνολικός λογαριασμός: 10,7 εκατ. θεατές, ήτοι 400 χιλιάδες περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο σημειώθηκε από το φινάλε της πέμπτης σεζόν (10,3 εκατ.) και 9% υψηλότερα έναντι της περυσινής πρεμιέρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάποιοι θεατές «μετανάστευσαν» στις υπηρεσίες streaming (εξ ου και τα χαμηλότερα νούμερα τηλεθέασης), ενώ υπήρχε και ένα κομμάτι που ήταν νέο κοινό που δεν υπήρχε πέρυσι.

Έτσι, το Game of thrones συνεχίζει προς το παρόν την παράδοσή του, σύμφωνα με την οποία κάθε χρόνο αυξάνει το κοινό του. Ενώ την πρώτη σεζόν η μέση τηλεθέαση ήταν 2,52 εκατ. τηλεθεατές, πέρυσι η σειρά έφτασε να προσελκύει κατά μέσο όρο 6,88 εκατομμύρια (με οριακή αύξηση σε σύγκριση με την τέταρτη σεζόν.

Και αν αναρωτιέστε πώς πήγε το Game of thrones στο μέτωπο των πειρατών, όπου είναι η σειρά με τα περισσότερα downloads, η απάντηση είναι «εντυπωσιακά, αλλά χωρίς να σπάσει κανένα ρεκόρ», όπως αναφέρει το Torrentfreak. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου μέσου, μέσα σε μισή μόλις ημέρα από την προβολή του επεισοδίου, περίπου ένα εκατ. χρήστες το κατέβασαν μέσω BitTorrent. Σίγουρα οι Αμερικανοί χρήστες δεν είχαν την ανάγκη να κατεβάσουν το επεισόδιο, δεδομένου ότι το HBO τους το προσέφερε δωρεάν (μαζί με όλες τις εκπομπές του το περασμένο σαββατοκύριακο).

 
Top