Ακόμα μια νίκη για τον Λιούις Χάμιλτον στο γκραν πρι της Βουδαπέστης

Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes αναδείχθηκε νικητής στο γκραν πρι της Formula 1 που έγινε στη Βουδαπέστη. Δεύτερος τερμάτισε ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν με Red Bull και τρίτος ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari.

Με την τρομερή στρατηγική της Mercedes, ο Χάμιλτον κάλυψε τη μεγάλη διαφορά από τον Φερστάπεν και προελαύνει με στόχο την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Φερστάπεν που είχε πάρει την pole position βρισκόταν στην κορυφή μέχρι τους τρεις τελευταίους γύρους του αγώνα, όταν ο Χάμιλτον τον προσπέρασε και κατάφερε να δει πρώτος να πέφτει η καρό σημαία, για 7η φορά φέτος στους 12 συνολικά αγώνες που έχουν διεξαχθεί.


Ο Φερστάπεν που είχε κερδίσει στο 11ο γκραν πρι στην πίστα του Χοκενχάιμ, δεν άντεξε στην πιεση που του άσκησε ο Χάμιλτον, ο οποίος καθοδηγούμενος με εξαιρετικό τρόπο από την ομάδα της Mercedes πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, η οποία τον φέρνει πιο κοντά στην διατήρηση του τίτλου του παγκόσμιου πρωταθλητή στους οδηγούς. Παράλληλα αυτή ήταν η 81η νίκη της καριέρας του σε γκραν πρι.

 
Top