Το αυτοκίνητο είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε αν όχι κάθε μέρα, σχεδόν κάθε μέρα. Βλέπουμε συνέχεια να βγαίνουν καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων, που χρησιμοποιούν καινούριες τεχνολογίες. Η κάμερες στα αμάξια, τα ηλεκτρονικά συστήματα στο ταμπλό του αυτοκίνητου, ακόμα και tablet στην θέση που βρίσκεται το ραδιόφωνο σαν GPS και όχι μόνο.

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχουν κάποια trends στα καινούρια αυτοκίνητα που κυκλοφορούν. Όλο και περισσότερα μοντέλα ακολουθούν αυτά τα trends, αφού η τεχνολογία εξελίσσετε όλο και περισσότερο και η αυτοκινητοβιομηχανία δε θέλει σε καμία περίπτωση να μείνει πίσω. Αυτά τα trends θα τα δούμε αναλυτικά στην συνέχεια.



Ποια είναι τα μεγαλύτερα trends αυτοκινήτων το 2019!


Ηλεκτρικά αυτοκίνητα





Τον τελευταίο καιρό βγαίνουν όλο και περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Εκτός από την Tesla, που είναι μια εταιρία η οποία έχει αφιερωθεί καθαρά στα αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρα, υπάρχουν κι άλλες εταιρίες που κάνουν βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση. Περίπου το 20% των αυτοκινήτων της τελευταίας χρονιάς ακολουθεί τα βήματα της Tesla. Δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε στο μέλλον ακόμα περισσότερα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.


LED φώτα



Τα LED φώτα τα συναντάμε όλο και περισσότερο στα καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων. Έχουν δημιουργηθεί από τρεις Ιάπωνες επιστήμονες και τους έδωσαν το βραβείο Νόμπελ φυσικής. Το φως τους είναι πολύ πιο δυνατό από τα απλά φώτα, με αποτέλεσμα να κάνουν πιο εύκολη την οδήγηση τη νύχτα.


Ψηφιακό ταμπλό






Τα ταμπλό των αυτοκινήτων έχουν αρχίσει και γίνονται ψηφιακά, χρησιμοποιώντας οθόνες LCD. Επίσης, σου δίνουν την δυνατότητα να κάνεις κάποιες διαμορφώσεις για να φτιάξεις το ταμπλό που σε βολεύει περισσότερο.



Μεγάλες ζάντες αυτοκινήτων


Τα πιο παλιά μοντέλα χρησιμοποιούσαν μικρότερες ζάντες και μεγαλύτερα ελαστικά. Σιγά σιγά όμως άρχισε να συμβαίνει το αντίθετο. Τα περισσότερα μοντέλα πλέον βγαίνουν με μεγαλύτερες ζάντες και μικρότερα ελαστικά. Είναι κάτι που κάνουν ακόμα και οι κάτοχοι πιο παλιών μοντέλων.



Κάμερες 360 μοιρών





Τα συστήματα βοήθειας παρκαρίσματος έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ένα από αυτά είναι και οι κάμερες 360 μοιρών που χρησιμοποιούνται σε πολλά καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων. Με αυτό το σύστημα μπορείς να δεις το αυτοκίνητό σου σε 3D για να μπορείς να παρκάρεις ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία με μεγάλη ευκολία.



Οθόνες tablet αυτοκινήτων



Με την προσθήκη tablet μέσα στο αυτοκίνητο είναι ένας τρόπος για να αντικαταστήσουν το κλασσικό ραδιόφωνο και να προσθέσουν GPS. Με αυτό μπορούν να πετύχουν το 2 σε 1, πράγμα που το κάνει πολύ χρήσιμο για κάθε οδηγό.


Εκκίνηση χωρίς χρήση κλειδιού





Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές που έχουν γίνει, είναι η εκκίνηση αυτοκινήτου χωρίς την χρήση του κλασσικού κλειδιού. Αυτό κάνει το αυτοκίνητο πιο δύσκολο να κλαπεί και επίσης δεν υπάρχει περίπτωση να χαλάσει η μίζα του αυτοκινήτου και να κλειστείς απ’ έξω. Το μοναδικό που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αλλάζεις σχετικά συχνά τις μπαταρίες από το τηλεχειριστήριο του αυτοκινήτου σου.

 
Top