Πώς θα γίνει καλύτερος τύπος σε απλά βήματα.


Όπως η Γη δε σταματά να περιστρέφεται, έτσι και ο άντρας- ο σωστός- ο τσίφτης δεν πρέπει να σταματά να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Γι αυτό όλοι μας θα πρέπει να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας σε κάποια πραγματάκια που θα μας κάνουν καλύτερους. Και σε αυτόν τον απλό και εύκολο οδηγό θα βρεις αρκετά από αυτά.
Μάθε να χειρίζεσαι τα social media

Καλά τα social media και το internet αλλά μην το παρακάνεις, ειδικά όσον αφορά προσωπικές σου λεπτομέρειες και στιγμές. Στην ουσία μην κάνεις ότι το 85% των νεο-Ελλήνων σήμερα. Η στροφή προς τον καθολικό ναρκισσισμό -όσο κι αν δε παραδέχεσαι- είναι απότομη και πολλοί μπορούν να βγουν εκτός δρόμου από αυτή. Στην τελική, άσε και λίγο μυστήριο να πλανάται γύρω από την προσωπικότητά σου. Πρόσεξέ το πολύ αυτό, αλλιώς θα σε αντιμετωπίζουν όπως τη Βίκυ από το Περιστέρι που ποστάρει μόνο duckface και βυζί στα instastories της. Kαι προς Θεού, μην κάνεις like στον εαυτό σου. Είναι σαν να τον παίζεις Δευτέρα πρωί, στη μέση της πλατείας Συντάγματος.


Παρήγγειλε φαγητό που συνήθως δεν επιλέγεις

Καλά τα burger, θαυμάσια τα πιτόγυρα, υπέροχη η πίτσα. Αλλά γιατί να μην κάνεις την ανατροπή και να ξεφύγεις για λίγο από τα στενά όρια της γευστικής σου παλέτας ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον food partner σου ή ακόμη και τον ίδιο σου τον εαυτό; Το τσίλι, ένα τυρί που δεν είναι τσένταρ και διάφορα είδη ψωμιού εκτός από brioche είναι μια καλή αρχή.


Απόλαυσε την άνεση της μοναξιάς σου
«Απλά δεν θέλω να μείνω μόνος απόψε». Αυτή είναι μια ατάκα που σχεδόν ποτέ στη ζωή σου δεν πρέπει να πεις. Το να συμφιλιωθείς με τις σκέψεις σου, ειδικά σε κάποιες άβολες στιγμές, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου να σμιλέψεις το χαρακτήρα που χρειάζεσαι για να σε αποκαλούν «πραγματικό άντρα».


Το διάβασμα ανοίγει δρόμους

Ακόμη και ένα κακό βιβλίο μπορεί να σου αφήσει κάτι. Το διάβασμα λοιπόν, πέρα από ένα ενδιαφέρον χόμπι, μπορεί να διευρύνει τους ορίζοντές σου, να ενισχύσει το λεξιλόγιό σου και να σε κάνει πολύ πιο διορατικό.


Άκου μπόλικη -και διαφορετική- μουσική
Κατά γενικό κανόνα, οι άνθρωποι που μένουν κολλημένοι με τη μουσική με την οποία μεγάλωσαν. Η ίδια η ζωή όμως εξελίσσεται συνεχώς και -μάντεψε- το ίδιο κάνει και η μουσική. Το να ανακαλύψεις και να μάθεις να απολαμβάνεις νέους ήχους μόνο καλό μπορεί να σου κάνει. Τέλος, μη γίνεις σαν τους σνομπ μαλάκες που αποκλείουν κάτι πριν το ακούσουν.


Βρες ένα χόμπι

Ταξίδια, σινεμά, ποτά με φίλους, ύπνος, νόστιμα φαγητά. Όλα αυτά είναι αναγκαιότητες. Από την άλλη ένα χόμπι είναι κάτι που θα δοκιμάσεις και αν σου αρέσει το συνεχίζεις για όσο περισσότερο μπορείς. Θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις σε βάθος τη δημιουργικότητα του εαυτού σου, φέρνοντας στην επιφάνεια ακόμη και αθέατα ταλέντα σου. Αν είναι δε σαν το παρακάτω, μπορεί να σου προσφέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες για να διηγείσαι.


Ανακάλυψε το πραγματικό σου στυλ και μείνε σε αυτό

Ένας υπερβολικός εθισμός στις συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις της μόδας μπορεί να σε καταστήσει θιασώτη σε αυτό που με άκρως επιστημονικούς όρους ονομάζεται κλαρινογαμπρισμός. Δε λέμε πως αμέσως θα γίνεις David Beckham ή Tom Hardy ξέρω 'γω, αλλά είναι καθοριστικό να γνωρίζεις ποια χρώματα σου ταιριάζουν και ποια κομμάτια, αναλόγως σωματοδομής και δέρματος.


Φτιάξε μια λίστα με πράγματα που θέλεις να κάνεις στη ζωή σου. Και κάνε τα.

Οκ, δε σου γράφουμε και κάτι καινούριο αλλά αν το καλοσκεφτείς δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πρέπει να πάνε από το 1 στο 8. Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Οne step at a time, που λένε και στο χωριό μου. Δημιουργώντας μια απλή και εύκολη bucket list, θα μπεις σιγά σιγά στη διαδικασία να ξέρεις πως να υλοποιήσεις με την πάροδο του χρόνου και πιο σύνθετους στόχους.


Άκου τι σου λέει ο άλλος

Οι απόψεις ξέρεις σαν τι είναι, σύμφωνα με τη δημοφιλή ατάκα. Eίναι όμως ακριβώς έτσι; Σε μια χώρα όπου πρότυπο άντρα έχει καθιερωθεί ο Ντάνος του Survivor, είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνεις. Νοοτροπίες του στυλ «εγώ αυτός είμαι και δεν αλλάζω» θα σε αφήσουν μια ζωή γκαζμά (ναι, με «ζ»). Χρειάζεται πού και πού να ακούς τι έχει να σου πει ο οποιοσδήποτε άλλος και να τους απαντάς, ασχέτως του τι πιστεύεις εσύ. Ειδικά όσον αφορά πράγματα που σου καταλογίζονται, aka αρνητικές απόψεις, πριν βιαστείς να ανταποδώσεις, φρόντισε να σκεφτείς αν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπορεί να είναι κουραστικό και άβολο, αλλά μακροπρόθεσμα θα σε ευνοήσει.


Το σήμα - κατατεθέν που πρέπει να έχεις

Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή ενός άντρα είναι ξεχωρίζει από το πλήθος. Αυτό δυστυχώς το είχαν και στο μυαλό τους όλοι όσοι πήγαν και γέμισαν το κορμί τους με τατουάζ χωρίς να ανήκει κάτι τέτοιο στην κουλτούρα ή τη φιλοσοφία τους, και πλέον ξεχωρίζουν όσοι δεν έχουν «βαφτεί». Αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν αναφερόμαστε σε κάτι τέτοιο. Αλλά σε κάτι πολύ πιο απλό: Από ένα vintage ρολόι ή πολύχρωμες κάλτσες, από το ποτό που παραγγέλνεις μέχρι ένα εστιατόριο που εμπιστεύεσαι συνέχεια. Μικρά πραγματάκια και συνήθειες που όντως σε καθιστούν ξεχωριστό.


Να είσαι πάντα ενημερωμένος για τις εξελίξεις

Είναι ο Trump ότι χειρότερο προέκυψε στον πλανήτη φέτος; Τι θα συμβεί μετά το Brexit; Πώς θα επηρεάσει τη ζωή και τη δουλειά σου το νέο Μνημόνιο; Δε λέμε πως πρέπει να έχεις απαντήσεις ακριβώς πάνω σε όλα αυτά, αλλά οφείλεις να είσαι πάντοτε updated και φυσικά να έχεις άποψη και θέση. Γενικότερα, να μπορείς να σταθείς σε οποιαδήποτε κουβέντα αφορά στην επικαιρότητα.

 
Top