Η Ελλάδα αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για εσένα που είσαι ανήσυχο πνεύμα και θέλεις να γνωρίσεις πανέμορφα, «παρθένα» μέρη που λίγοι άνθρωποι μέχρι τώρα έχουν γνωρίσει. Μάλιστα, αν είσαι μηχανόβιος, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο απλά, αφού η μοτοσυκλέτασου προσφέρει την απαραίτητα ευελιξία και πρακτικότητα που απαιτείται σε τέτοιου είδους διαδρομές (κακοτράχαλοι, στενοί δρόμοι ή ακόμη και χωμάτινες διαδρομές).

Βέβαια, προκειμένου να ταξιδέψεις στους εκάστοτε «κρυμμένους» προορισμούς σου, θα πρέπει να διαθέτεις μία σύγχρονη, αξιόπιστη και πάνω από όλα ασφαλή μοτοσυκλέτα (ή αλλιώς μηχανή αν προτιμάς), ειδάλλως το ταξίδι σου μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτης. Επομένως, ποια μηχανή/μοτοσυκλέτα θα μπορούσε να ανταποκριθεί καλύτερα στις παραπάνω ανάγκες σου;

Βρες την ιδανική για σένα Touring μηχανή και «απόλαυσε» την κάθε σου διαδρομή!

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα βρίσκεται στη λέξη Touring. Οι Touring μοτοσυκλέτεςαν και οπτικά μπορεί να σου φαίνονται αρκετά ογκώδεις, η αλήθεια είναι πως αποτελούν μία από τις πιο «ευκολοδήγητες» και άνετες κατηγορίες μοτοσυκλετών. Οι Touring μηχανές κατασκευάστηκαν για ανθρώπους δραστήριους, που νιώθουν τον «ανοιχτό» δρόμο σπίτι τους, προσφέροντάς τους άνετα, χαλαρά και ασφαλή ταξίδια.

Αν, λοιπόν, ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία ανθρώπων (δραστήριοι «εξερευνητές»-περιπλανώμενοι των δρόμων) τότε η αγορά μίας Touring μοτοσυκλέτας θα σου ταιριάξει γάντι. Ωστόσο, η αγορά μίας Touring μηχανής δεν αποτελεί και το πιο εύκολο εγχείρημα στον κόσμο (και δεν αναφέρομαι στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης). Οι επιλογές που σου προσφέρονται είναι πραγματικά αμέτρητες, καθιστώντας την εύρεση της ιδανικής για εσένα (σύμφωνα με τις δικές σου ανάγκες δηλαδή) ένα πραγματικό πονοκέφαλο.

Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να σου προσφέρουμε μία «χείρα βοηθείας» παρουσιάζοντάς σου τις 5 καλύτερες επιλογές στην κατηγορία των Touring μηχανών.


TRIUMPH TIGER 1200





Μία από τις καλύτερες επιλογές που θα βρεις στην αγορά ακούει στο όνομα Triumph Tiger 1200. Πρόκειται για μία Premium Touring μηχανή που θα σε συνοδεύσει άνετα τόσο στον ανοιχτό δρόμο όσο και στις χωμάτινες διαδρομές. Ως προς το οπτικό του θέματος, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία μηχανή που διαθέτει ένα έντονο, μυώδες σώμα, γεγονός που την καθιστά ιδιαίτερα θελκτική και επιβλητική στην όψη. Ως προς τα μηχανολογικά, η περίσσεια δύναμη του κινητήρα θα σε ξελασπώσει από κάθε δύσκολη στιγμή, με τα 1.200 κυβικά εκατοστά του κινητήρα και τους 141 ίππους του να σου εγγυώνται γι’ αυτό.

Στα highlights της εν λόγω μηχανής εντάσσονται τα LED φωτιστικά σώματα (τα οποία ακολουθούν την πορεία της μηχανής), η θερμαινόμενη σέλα και γκριπ, το keyless σύστημα εκκίνησης, το σύστημα TSA (Triumph Shift Assist-εναλλαγή σχέσεων χωρίς χρήση συμπλέκτη) καθώς και τα 6 προγράμματα οδήγησης που σου προσφέρονται (Road, Sport, Rain, Off-road, Off-road Pro και Rider) ώστε να ανταποκριθεί η μηχανή άριστα σε κάθε σου ανάγκη.
Κινητήρας: 1.215cc (τρικύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 141hp
Μετάδοση: 6 σχέσεων
Κατανάλωση: 7lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 20lt
Βάρος: 248kg

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-7488251
BMW R1250 GS



Ο προκάτοχος της συγκεκριμένης BMW, to R1200, αποτέλεσε ένα από τα best-seller της Touring κατηγορίας. Το νέο BMW R1250 GS αποτελεί μία μηχανή που προσφέρει όλα τα «καλούδια» του προκατόχου της μαζί με ορισμένες βελτιώσεις τόσο στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς όσο και στον τομέα του κινητήρα. Έτσι, εδώ συναντάμε μία μηχανή με κινητήρα 1.200 κυβικών εκατοστών και ιπποδύναμη 136hp. Η εν λόγω μηχανή διαθέτει την κλασική γλώσσα σχεδιασμού της BMW, που την έχει κάνει τόσο δημοφιλή στο κοινό.

Ως γνήσια BMW, η R1250 GS δεν θα μπορούσε παρά να ήταν εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο κυκλοφορεί στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας. Έτσι, εδώ θα βρεις φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, το προηγμένο σύστημα μεταβλητού χρονισμού και βύθισης βαλβίδων Shift Cam (προσφέρει ομαλή λειτουργία ακόμη και στις πιο χαμηλές στροφές του κινητήρα) καθώς και το σύστημα Quick Shifth Pro (εναλλαγή σχέσεων χωρίς τη χρήση συμπλέκτη), ενώ θα σου προτείναμε να επιλέξεις τις εξτρά ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις τεχνολογίας Dynamic Esa (αυτόματη ρύθμιση αναρτήσεων εν κινήσει, σύμφωνα με τις συνθήκες οδήγησης καθώς και του φορτίου που φέρει η μηχανή). Κατά τη διάρκεια της οδήγησής σου θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε δύο λειτουργείς, Rain και Road, ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένα πακέτα εξοπλισμού, τα οποία προσφέρουν περισσότερες λειτουργίες οδήγησης.
Κινητήρας: 1.254cc (δικύλινδρος Boxer, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 136hp
Μετάδοση: 6 σχέσεων
Κατανάλωση: 7,1lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 20lt
Βάρος: 249kg

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-921 3092
KTM 1290 SUPER DUKE GT






Και περνάμε τώρα σε μία ιδιαίτερη πρόταση στην κατηγορία των Touring μοτοσυκλετών, αυτήν της KTM. Οπτικά, τo ΚΤΜ 1290 Super Duke GT θα σου θυμίσει μάλλον ένα κράμα μεταξύ Touring, Superbike και Half-naked μηχανής. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε, για τον οποίο το KTM ξεχωρίζει έναντι του ανταγωνισμού του, τουλάχιστον οπτικά. Μηχανολογικά, αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι ο «κτηνώδης» κινητήρας των 1.300 κυβικών εκατοστών με τους 173 ίππους. Όπως καταλαβαίνεις, η εν λόγω μοτοσυκλέτα θα σου προσφέρει απίστευτα γρήγορες διαδρομές, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να κάνεις υποχωρήσεις στον τομέα της άνεσης.

Στα του εξοπλισμού, θα συναντήσεις συστήματα τύπου Traction Control, cornering ABS (με δυνατότητα απενεργοποίησης), εύκολης εκκίνησης σε ανηφόρες, Cruise Control (αυτόματη ρύθμιση σύμφωνα με τον χάρτη που ακολουθείται) καθώς και Quick Shifter (αστραπιαίες αλλαγές για τους πιο γρήγορους!). Επίσης, κατά τη διάρκεια της οδήγησης θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τρεις λειτουργίες Sport, Street και Rain, με την τελευταία να «ρίχνει» την ιπποδύναμη του κινητήρα στους 100 ίππους (η ασφάλεια πάνω από όλα).
Κινητήρας: 1.301cc (δικύλινδρος σε διάταξη V75°, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 173hp
Μετάδοση: 6 σχέσεων
Κατανάλωση: 7lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 23lt
Βάρος: 228kg

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-992 7212
Ducati Multistrada 1260



Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να λείψει από το άρθρο μας μία πρόταση από την Ducati. Η ιταλική εταιρεία, γνωστή για τα απίστευτα γρήγορα και όμορφα δημιουργήματά της, μας προτείνει για την εν λόγω κατηγορία την Multistrada 1260. Με το που αντικρίσεις την εν λόγω μηχανή καταλαβαίνεις πως πρόκειται για μία Ducati. Ο «άγριος» και μυώδης σχεδιασμός της, σε συνδυασμό με το απίστευτα «συμμαζεμένο» μέρος του κινητήρα δίνουν μία Premium αίσθηση, μαρτυρώντας την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Στα του εξοπλισμού θα βρεις νέες ενεργές αναρτήσεις Evo Ducati Skyhook Suspension, συστήματα Traction Control, Cruise Control, cornering ABS αλλά και Quick Shifter.

Βέβαια, αυτό που κάνει να ξεχωρίζει η Multistrada 1260 έναντι των υπολοίπων ανταγωνιστών της είναι το γεγονός πως σου δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόσεις μία πληθώρα από επιλογές αναφορικά με την απόδοση του κινητήρα, το στήσιμο και το φορτίο των αναρτήσεων καθώς και τον βαθμό επεμβατικότητας των παραπάνω ηλεκτρονικών συστημάτων σύμφωνα με τα δικά σου θέλω, δημιουργώντας έτσι ένα δικό σου, μοναδικό πρόγραμμα λειτουργίας-οδήγησης (καλό, έτσι;). Ως προς τον κινητήρα, η Multistrada 1260 εξοπλίζεται με έναν κινητήρα 1.200 κυβικών εκατοστών και ιπποδύναμης 158 αλόγων, ικανών να σε ταξιδέψουν με ευκολία και άνεση σε κάθε διαδρομή. Στα επιπλέον θετικά της εν λόγω μοτοσυκλέτας το χαρακτηριστικό της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, γεγονός που θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις άνετα πολλές χωμάτινες διαδρομές.
Κινητήρας: 1.262cc (δικύλινδρος σε διάταξη V90°, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 158hp
Μετάδοση: 6 σχέσεων
Κατανάλωση: 7,2lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 30lt
Βάρος: 254kg

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-9981199
Kawasaki Versys 1000

Μία ακόμα πολύ αξιόλογη-value for money επιλογή στην κατηγορία των Touring μηχανών αποτελεί το Kawasaki Versys 1000. Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες μοτοσυκλέτες του άρθρου, εδώ έχουμε να κάνουμε με μία «μικρότερη» από πλευράς κυβισμού μοτοσυκλέτα (1.000cc), η οποία ωστόσο παράγει αξιόλογη ιπποδύναμη (120ps). Σε ό,τι αφορά την εξωτερική της εμφάνισης, εντύπωση προκαλεί ο δυναμικός και γεμάτος ακμές σχεδιασμός της.

Όπως όλες οι μοτοσυκλέτες της Kawasaki , έτσι και εδώ θα συναντήσεις μία πληθώρα από ηλεκτρονικά «καλούδια». Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες αναρτήσεις KECS (οι αναρτήσεις ρυθμίζονται σύμφωνα με τις εκάστοτε ανάγκες οδήγησης), το σύστημα Quick Shifter (για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων), το Traction Control και το Cruise Control, καθώς και η δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφώνου σου μέσω Bluetooth αποτελούν μερικά από αυτά. Βέβαια, τις εντυπώσεις «κλέβει» η τεχνολογία βαφής Highly Durable Paint (διατίθεται στον έξτρα εξοπλισμό), η οποία διαθέτει μία ειδική επίστρωση που αυτό-επιδιορθώνει το χρώμα. Τέλος, οδηγώντας της θα κληθείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τρία προγράμματα λειτουργίας (Sport, Road και Rain).
Κινητήρας: 1.043cc (τετρακύλινδρος, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 120hp
Μετάδοση: 6 σχέσεων
Κατανάλωση: 6,4lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 21lt
Βάρος: 250kg

Για περισσότερες πληροφορίες: 210-9228332
Bonus: Honda Gold Wing



Ως «δώρο» σου άφησα την πιο ιδιαίτερη και παράλληλα «χλιδάτη» επιλογή. Το Honda Gold Wing αποτελεί μία καθαρά Touring μοτοσυκλέτα, η οποία έχει φτιαχτεί για να «καταπίνει» αδιάκοπα και άνετα κάθε χιλιόμετρο σε αυτοκινητόδρομο. Η σχεδίαση του Gold Wing μαρτυρά τον «ταξιδιάρικο» και ιδιαίτερα άνετο χαρακτήρα του, με τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED να δημιουργούν μία ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη εικόνα. To Honda Gold Wing διαθέτει έναν «θηριώδη» επίπεδο εξακύλινδρο κινητήρα 1.800 κυβικών εκατοστών και 125 ίππων. Σε ό,τι αφορά τα προγράμματα οδήγησης που έχεις στη διάθεσή σου, αυτά είναι τέσσερα στον αριθμό (Touring, Sport, Eco και Rain).

Περνώντας στον τομέα του εξοπλισμού, μία τέτοια μοτοσυκλέτα δεν θα μπορούσε να έχει τίποτα λιγότερο από τα πάντα (κυριολεκτικά όμως)! Έτσι, εδώ θα βρεις θερμαινόμενη σέλα και γκριπ, οθόνη 7 ιντσών (εμπεριέχει σύστημα GPS, ενώ διατίθεται έξτρα το Apple CarPlay), σύστημα Smart Key, Bluetooth συνδεσιμότητα καθώς και ένα εξαιρετικό σύστημα ήχου για να ακούσεις οτιδήποτε επιθυμείς κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου. Επίσης, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την εν λόγω μοτοσυκλέτα συστήματα όπως αυτά του Cruise Control, Traction Control, Hill Assistant Start (βοήθεια για ευκολότερη εκκίνηση σε ανηφόρες) και Idling Stop (ο κινητήρα σβήνει για εξοικονόμηση καυσίμου σε περίπτωση που η μοτοσυκλέτα βρεθεί σε στάση για παραπάνω από 3 δευτερόλεπτα).
Κινητήρας: 1.800cc (επίπεδος εξακύλινδρος Boxer, υγρόψυκτος, τετράχρονος)
Ιπποδύναμη: 125hp
Μετάδοση: μηχανικό 6 σχέσεων ή αυτόματο 7 σχέσεων (ηλεκτρική όπισθεν)
Κατανάλωση: 6,5lt/100km
Χωρητικότητα ρεζερβουάρ: 21lt
Βάρος: 360kg
 
Top