Πώς θα φορέσεις κολιέ, δαχτυλίδια και λοιπά κοσμήματα χωρίς να σε φορέσουν.


Με το καλοκαιράκι να έχει μπει επίσημα είναι το λιγότερο άστοχο να κυκλοφορείς έξω σαν χριστουγεννιάτικο δέντρο. «Σαν τι;», θα πεις με απορία σμίγοντας τα φρύδια σου. «Που λέει ο λόγος βρε παιδί μου», θα σου απαντήσουμε εμείς, θέλοντας να σου τονίσουμε -με δόσεις υπερβολής, το παραδεχόμαστε- τη σημασία του να μην φοράς πάνω σου την Άρτα και τα Γιάννενα, όταν επιλέγεις να «στολίσεις» το look σου με κοσμήματα.

Κάπου ανάμεσα στο μινιμαλισμό του Frodo Baggins από τον «Άρχοντα των δαχτυλιδιών»

και του «βάλ'τα όλα, μην αφήσεις τίποτα» του Johnny Depp τότε

και τώρα,

υπάρχει η σωστή δοσολογία στα κοσμήματα: πόσα και ποια μπορείς να επιλέξεις να φορέσεις για να βάλεις το «κερασάκι» στο αρρενωπό σου στυλ και να κάνεις πολλά κεφάλια -γυναικεία, συγκεκριμένα- να γυρίσουν για να σε κοιτάξουν με επιμονή και θαυμασμό.

Παρακάτω θα βρεις τα πέντε βασικά είδη αντρικών κοσμημάτων και μαζί συμβουλές για να τα φορέσεις σωστά από εκείνους που ξέρουν καλύτερα, ώστε να αναδείξεις το καλοκαιρινό σου look με τον πλέον στιλάτο τρόπο.

Τα κολιέ


«Η αλήθεια είναι ότι πλέον, όλο και περισσότεροι άντρες επενδύουν στα κολιέ, όταν αποφασίζουν να αγοράσουν ένα κόσμημα για τον εαυτό τους», σημειώνει η Emma Begnet-Cove, που εργάζεται στο WatchShop.com και αναφέρει σχετικά με το τι προτιμούν: «Διαλέγουν κατά κύριο λόγο κολιέ σε στυλ μενταγιόν, όπως είναι για παράδειγμα οι στρατιωτικές ταυτότητες, ενώ όλο και λιγότεροι τείνουν να ξοδεύουν τα χρήματά τους για σκέτες, μακριές αλυσίδες».

Πώς θα τα φορέσεις: Το κολιέ με λεπτή αλυσίδα μπορεί άνετα να φορεθεί με πουκάμισο, περνώντας τα κάτω από το κολάρο του, αν αισθάνεσαι τολμηρός. Αν πάλι θέλεις να παίξεις το παιχνίδι των κοσμημάτων με ασφάλεια, τότε προτίμησε να συνδυάσεις ένα κολιέ με ένα t-shirt, λευκό ή μαύρο.
Τα βραχιόλια

«Μπορεί ένα ρολόι να αποτελεί ένα κλασικό αξεσουάρ – κόσμημα για κάθε άντρα που σέβεται τον εαυτό του, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στον καρπό σου υπάρχει χώρος και για ένα – δύο βραχιόλια», λέει ο Simon Spiteri, ο υπεύθυνος αγορών του online καταστήματος αντρικής ένδυσης Mr Porter και γίνεται πιο αναλυτικός: «Συγκεκριμένα, για τα βραχιόλια με χάντρες τα οποία έχουν φέτος και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες την τιμητική τους για να χαρίσουν στο στυλ σου μποέμικη διάθεση. Όπως επίσης και οι κουβανέζικες ασημένιες αλυσίδες, τις οποίες λάνσαρε ο οίκος Gucci».

Πώς να τα φορέσεις: Με ένα Oxford λευκό πουκάμισο, τα μανίκια του οποίου θα έχεις γυρίσει ώστε να φτάνουν περίπου στη μέση του πήχη σου και θα τα συνδυάσεις με ένα ατσάλινο ρολόι.


Τα δαχτυλίδια

Κακώς υπάρχει η εντύπωση ότι δαχτυλίδια φορούν μόνο οι παντρεμένοι άντρες ως ένδειξη ότι αυτό το κορμί είναι πιασμένο. Σύμφωνα με τον Michael Saiger, ιδρυτή της εταιρείας κοσμημάτων Miansai, «τα δαχτυλίδια αποτελούν κλασική αξία στα αντρικά κοσμήματα και αξεσουάρ, ιδίως εκείνα που είναι φτιαγμένα από ασήμι, μαύρο ρόδιο και συνδυασμό μετάλλων».

Πώς θα τα φορέσεις: Το μέγεθος των δαχτυλιδιών που θα φοράς θα πρέπει να συμβαδίζει με εκείνο των δαχτύλων σου. Άρα, αν έχεις μεγάλα και χοντρά δάκτυλα, επίλεξε εξίσου μεγάλα και επιβλητικά δαχτυλίδια. Αν πάλι τα χέρια σου και, ως εκ τούτου, και τα δάχτυλά σου είναι πιο λεπτά και μακριά, επίλεξε πιο λεπτοκαμωμένα κομμάτια.

Και μην ξεχνάς το εξής: Σεβασμός στον «νόμο των τριών», τον άγραφο (όσο και απαράβατο) στυλιστικό εκείνο κανόνα που αναφέρει, δηλαδή, ότι κανένας -μα κανένας- άντρας δεν πρέπει να φορά παραπάνω από τρία δαχτυλίδια και στα δύο του χέρια.


Τα ρολόγια

Το πιο διαχρονικό από όλα τα κοσμήματα αξίζει μια θέση, οπωσδήποτε, στον καρπό σου. Θες να μάθεις λοιπόν τι «παίζει» φέτος το καλοκαίρι στη μόδα του ρολογιού; Ο Terry Markham, υπεύθυνος αγορών στο WatchShop.com σε συμβουλεύει: «Τους τελευταίους μήνες έχει γίνει μια στροφή στον κόσμο της ωρολογοποιίας στη μινιμαλιστική αισθητική και στις πιο προσιτές -από οικονομικής άποψης- δημιουργίες».

Πώς θα τα φορέσεις: Δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερες οδηγίες για τα κομμάτια εκείνα με τα οποία θα συνδυάσεις ένα ρολόι. Είναι το κόσμημα – πασπαρτού που ταιριάζει με όλα, όποιο κι αν είναι το στυλ σου. Αυτό που πρέπει να γνωρίζεις σύμφωνα με τον Markham είναι να ξέρεις ποια είναι η καλοκαιρινή τάση στα χρώματα για τα ρολόγια. «Προτίμησε σχέδια με δερμάτινα καφέ λουράκια, που συνδυάζουν το μπλε ή το μαύρο καντράν με λεπτομέρειες σε χρυσό ή ροζ χρυσό.


Τα αξεσουάρ κοστουμιού

«Από τη στιγμή που επιλέγεις να κοστουμαριστείς δεν νοείται να ξεχνάς να στολίσεις το κοστούμι σου με τα κοσμήματά του. Κι αυτά δεν είναι άλλα από το κλιπ γραβάτας και τα μανικετόκουμπα στο πουκάμισο, που προσδίδουν κύρος στην εμφάνισή σου», τονίζει η ομάδα σχεδιαστών του βρετανικού online καταστήματος Moss Bros.

Πώς θα φορέσεις το κλιπ γραβάτας: «Προτίμησε τα ασημένια κλιπ, που είναι πιο εύκολο να συνδυαστούν με οποιοδήποτε χρώμα ή pattern, κάτι που μάλλον δεν ισχύει για τα χρυσά», σημειώνει η ομάδα του Moss Bros.



Πώς θα φορέσεις τα μανικετόκουμπα: «Ένα bespoke κοστούμι μπορείς με ασφάλεια να το συνδυάσεις με ένα ζευγάρι ασημένια μανικετόκουμπα ή με τόλμη με ένα ζευγάρι χρωματιστά ή σε εκκεντρικό σχέδιο μανικετόκουμπα», καταλήγει.

 
Top