Τα τρικ για να καταφέρεις να χωρέσεις σε μια αποσκευή όλα όσα θέλεις να πάρεις μαζί σου στις διακοπές.


Είναι το μόνιμο πρόβλημα όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι: Πώς θα στριμώξεις τα πράγματά σου μέσα στο σακίδιο / βαλίτσακι / βαλίτσα, ώστε α) να χωρέσουν όλα β) να μην τσαλακωθούν τα ρούχα γ) να μην σου πέσει η μέση από το βάρος;

Λύσεις όπως «τα παίρνω όλα μαζί μου» ή «παίρνω τα εντελώς απολύτως απαραίτητα» δεν είναι καθόλου αποτελεσματικές και σίγουρα θα σε κάνουν να τις μετανιώσεις. Γίνε, λοιπόν, πρακτικός στο πακετάρισμα: υπάρχουν τρόποι να αξιοποιήσεις μέχρι και την τελευταία σπιθαμή της αποσκευής. Και άσε τους άλλους να φορτώνονται σαν γάιδαροι.


Ρόλαρε, μην διπλώνεις

Τζιν, χοντρά T-Shirts και ζακέτες δεν τα διπλώνουμε, τα τυλίγουμε ρολό ώστε να πιάσουν -κυριολεκτικά- το μισό χώρο. Διπλώνουμε μόνο μπλουζάκια, υφασμάτινα παντελόνια και πουκάμισα.


Φόρτωσε τα παπούτσια σου

Έχεις αναλογιστεί ποτέ πόσος κενός χώρος μένει αχρησιμοποίητος μέσα στα παπούτσια σου; Κάλτσες, αξεσουάρ, γυαλιά, μέχρι και φορτιστές χωράνε άνετα. Άσε που ό,τι μπαίνει εκεί είναι και πιο προστατευμένο απ' ό,τι σε μια εξωτερική τσέπη.


Περισσότερα πουκάμισα, λιγότερα παντελόνια

Το παντελόνι μπορείς να το φορέσεις παραπάνω από μία φορά. Τη μπλούζα και το πουκάμισο, καλύτερα όχι - είναι ένα βέτο που το ασκούν οι κανόνες του στυλ και της υγιεινής. Οπότε φρόντισε ώστε η αναλογία να είναι 1 προς 2. Κοίτα πόσος χώρος έμεινε ελεύθερος!


Πες «ναι» στα travel size μπουκαλάκια

Λογικά δεν πας για μετανάστης, αλλά για αναψυχή (Αύγουστο έχουμε), οπότε δεν υπάρχει λόγος να πάρεις όλο το μπάνιο σου μαζί. Σαμπουάν, αφροντούς, οδοντόπαστες, στοματικά διαλύματα και κρέμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε μικρές, ασφαλείς «ταξιδιωτικές» συσκευασίες τόσο για λόγους εξοικονόμησης χώρου -καλή ώρα- όσο και για αποφυγή «ατυχημάτων». Γιατί το «χύμα» σαμπουάν μέσα στη βαλίτσα, «χύμα» χύνεται.


Ρίξε κι ένα αρωματικό φακελάκι

Αυτή η βαλίτσα αναμένεται να παραμείνει κλειστή για ώρες, ίσως και μέρες, στοιβαγμένη άναρχα σε σκοτεινούς, αποπνικτικούς χώρους αποσκευών. Προτού την κλείσεις λοιπόν, κάνε την κίνηση που θα σε κρατήσει φρέσκο και μυρωδάτο όσο λείπεις από τη βάση σου και θα περιορίσει τη δυσάρεστη αίσθηση της κλεισούρας: ρίξε μέσα ένα αρωματικό ρούχων, από εκείνα που κυκλοφορούν στο εμπόριο για να μπαίνουν στα συρτάρια και τις ντουλάπες και έχουν ευχάριστο άρωμα. Ένας ακόμα τρόπος για να μυρίζεις σα να βγήκες μόλις από το καθαριστήριο, είναι να ψεκάσεις τα ρούχα σου με λίγο νερό και μαλακτικό.

 
Top