Πολλοί έχουν προσπαθήσει μέχρι σήμερα να δημιουργήσουν ένα ογκώδες SUV με ξεχωριστό στυλ και φινέτσα αλλά ελάχιστοι το έχουν καταφέρει. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχουμε ακούσει χαρακτηρισμούς όπως "απειλητικό", "έντονο", "έξυπνο" και πολλούς ακόμη, που σκοπό έχουν να προσδιορίσουν την ταυτότητα κάποιου μοντέλου της κατηγορίας. Μέχρι που ήρθε το Range Rover Velar.




Θέλοντας να καλύψει το κενό της μεσαίας κατηγορίας, ο chief design officer της Land Rover Gerry McGovern σχεδίασε ένα αυτοκίνητο εντυπωσιακό και ουσιαστικό. Το νέο Range Rover Velar είναι όμορφο, διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες και παράλληλα πλαισιώνει τα δύο προηγούμενα με πολύ υψηλές επιδόσεις. Ο σχεδιασμός του δείχνει το δρόμο για ένα πιο προοδευτικό μέλλον στα SUV, συνδυάζοντας την απλότητα με τη μοναδικότητα στις γραμμές του, ενώ έχουν προστεθεί σε αυτό ξεχωριστά στοιχεία τόσο στον μπροστινό όσο και στον πίσω προφυλακτήρα, που προσθέτουν πόντους στο αισθητικό αλλά και το πρακτικό κομμάτι.


Στο εσωτερικό του, το δέρμα εναλλάσσεται με το σουέτ, την ίδια στιγμή που η κομψότητα είναι εμφανής σε κάθε του σημείο. Τα εμπρόσθια καθίσματα διαθέτουν λειτουργία μνήμης και κλιματισμό, ενώ τα πίσω διατίθενται και με δυνατότητα θέρμανσης αλλά και ρύθμισης κλίσης. Υπάρχει ακόμη μία διαδραστική οθόνη οδηγού 12,3 ιντσών υψηλής ανάλυσης, που καθιστά ευκολότερη οποιαδήποτε λειτουργία αλλά και ξεκάθαρη κάθε ένδειξη. Το σύστημα ψυχαγωγίας Touch Pro Duo από την άλλη ενσωματώνει αρμονικά δύο οθόνες αφής 10 ιντσών. Το τιμόνι φέρει μοναδικούς, κρυφούς διακόπτες που αποκαλύπτονται μόνο όταν ανάψουν, μειώνοντας τον αριθμό των άλλων χειριστηρίων της καμπίνες και διευκολύνοντας σχεδόν οποιαδήποτε λειτουργία του αυτοκινήτου.

Στην καρδιά του οχήματος συναντάται ο τελευταίας γενιάς κινητήρας Ingenium, κατασκευασμένος εξ' ολοκλήρου από αλουμίνιο. Είναι ο πιο οικονομικός και ισχυρός από όλους του προκατόχους του, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως το σύστημα Inlet Variable Valve Lift που βελτιώνει κάθε πτυχή της απόδοσής του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα οικονομία καυσίμων και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Χάρη στα καινοτόμα συστήματα Terrain Response, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει τα συστήματα κινητήρα, κιβωτίου ταχυτήτων, κεντρικού διαφορικού και σασί ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες οποιουδήποτε εδάφους, επιλέγοντας κάποια από τις διαφορετικές λειτουργίες οδήγησης.
Η πρώτη έκδοση του Range Rover Velar κυκλοφορεί σε τρία χρώματα (Corris Grey, Silicon Silver ή Flux) και η τιμή της ξεκινά από τις €75.000.
 
Top