Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου για κάθε δεκαετία της ζωής σου.


Ποτό, οδήγηση, τυχερά παιχνίδια, strip show. Τέσσερα από τα πολλά παραδείγματα, που θα μπορούσαμε να σου παραθέσουμε, στα οποία υπάρχει όριο ηλικίας. Εμφανές και βάσει νόμου. Υπάρχουν όμως και κάποια όρια ηλικίας που είναι ανεπίσημα και τα θέτεις εσύ στον εαυτό σου, προκειμένου να δείχνεις τουλάχιστον αστείος.

Ένα από αυτά αφορά τη μόδα και το στυλ. Συγκεκριμένα, το κατά πόσο οι στιλιστικές σου επιλογές συνάδουν με τα χρόνια που κουβαλάς στην πλάτη σου, ώστε η συνολική σου εικόνα να αποπνέει κομψότητα και σε καμία περίπτωση γραφικότητα.

Επειδή λοιπόν σίγουρα θα έχεις αναρωτηθεί, έστω και για μία φορά, κοιτώντας τον εαυτό σου στον καθρέπτη «Μήπως είμαι πολύ μεγάλος για να το φορέσω;», ο παρακάτω αναλυτικός οδηγός θα σε βοηθήσει να βρεις την απάντηση που ψάχνεις.

(Και μια παρένθεση: Φυσικά και μπορείς να φορέσεις ό,τι θέλεις. Ο οδηγός αυτός είναι ενδεικτικός και σε καμία περίπτωση δεν σου προτείνουμε να τον ακολουθείς κατά γράμμα. Πρόκειται απλά για κλασικές προτάσεις ντυσίματος ανάλογα με την ηλικία).


Τζην
Κάτω από 25: Σκισμένο

Τι κι αν είναι μια από τις μεγαλύτερες τάσεις μόδας στα τζην των τελευταίων χρόνων; Η αλήθεια είναι πως ένα τζην με σκισίματα δεν ταιριάζει σε όλους τους το ίδιο. Πρέπει να έχεις το ανάλογο στυλ για να το υποστηρίξεις. Να το φορέσεις και να μην σε φορέσει. Ίσως γι' αυτό και να ταιριάζει ιδανικά με την επαναστατική και ροκ φύση των εφήβων, αλλά και με τη φράση «Μα καλά δεν έχεις χρήματα να αγοράσεις ένα καινούργιο τζην;».


Μεταξύ 25 και 35: Φθαρμένο



Ή αλλιώς distressed. Είναι το τζην που ακροβατεί ανάμεσα στο κλασικό και στο σκισμένο. Αντί για σκισίματα έχει συνήθως ξεβάμματα ή καλύτερα ξεθωριάσματα, μιας και δεν είναι έντονα, αλλά ικανά να χαρίσουν το εφέ της παλαιωμένης όψης στο ύφασμα.


Πάνω από 35: Κλασικό

Είτε έχεις παντρευτεί και έχεις κάνει οικογένεια, είτε συνεχίζεις να δηλώνεις ορκισμένος εργένης, σε καμία περίπτωση δεν θέλεις να δίνεις την εντύπωση ενός άντρα που παλιμπαιδίζει. Κινούμενος σ΄αυτή την κατεύθυνση λοιπόν η καλύτερη επιλογή που έχεις να κάνεις είναι να επενδύσεις στις κλασικές γραμμές. Ένα τζην σε άνετη ίσια γραμμή θα σου προσφέρει άνεση, αλλά και στυλ, μιας και αποτελεί το ιδανικό κομμάτι για να πετύχεις το smart casual look.




T-shirts
Κάτω από 25: Με στάμπα



Τα νιάτα, η επαναστατικότητα και η ορμή τους αποτυπώνονται ιδανικά σε ένα t-shirt με ένα σλόγκαν, που μπορεί να αφορά τη στάση απέναντι στη ζωή, στην κοινωνία στο πολιτικό σύστημα ή με το όνομα ενός μουσικού συγκροτήματος.



Μεταξύ 25 και 35: Με λογότυπο

Στη δεκαετία αυτή τα t-shirts με τις vintage στάμπες, διαδέχονται τα πιο μίνιμαλ, εκείνα με τα διακριτικά λογότυπα διάσημων οίκων ή εταιρειών ένδυσης, που ενδείκνυνται και για τις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.


Πάνω από 35: Λιτό και απέριττο

Συντηρητικοί δεν θέλουμε να γίνουμε, αλλά όπως καταλαβαίνεις, όταν σε χωρίζουν μόλις πέντε από τα δεύτερα -άντα, τότε καλό θα ήταν να έχεις τα εξής δύο πράγματα στο μυαλό σου, όταν επιλέγεις ένα t-shirt: τη μονοχρωμία και την ποιότητα. Το μόνο σχέδιο που επιτρέπεται είναι η ρίγα, είτε είναι κάθετη ή οριζόντια, είτε φαρδιά ή λεπτή.



Trainers
Κάτω από 25: Τα hype

Σ' αυτή τη δεκαετία της ζωής σου σού αρέσει να ακολουθείς πιστά τις τάσεις της μόδας και ό,τι καινούργιο κυκλοφορεί από τα παπούτσια που θα φορέσεις μέχρι το ποτό που θα πιεις ή το βρώμικο που θα καταβροχθίσεις μετά το ξενύχτι.



Μεταξύ 25 και 35: Τα μοντέρνα

Σ' αυτό το ηλικιακό γκρουπ έχεις ξεπεράσει την εμμονή σου με το να τρέχεις να προλάβεις όλες τις νέες αφίξεις και απλά επιθυμείς το στυλ σου να είναι updated και λιγάκι πιο ψαγμένο, όσον αφορά στα χρώματα και τα σχέδια.


Πάνω από 35: Τα all time classic

Εδώ που φτάσαμε πλέον γνωρίζεις ότι μόδα είναι και γυρίζει και ότι σημασία έχει τελικά το να επενδύεις σε ό,τι κλασικό. Στα κομμάτια εκείνα που αψηφούν το πέρασμα του χρόνου και δηλώνουν το «παρών» σε κάθε εποχή.

 
Top