Τα αντρικά κουρέματα που ταιριάζουν ιδανικά με το μήκος που έχεις τα μαλλιά σου.

Καλές οι τάσεις μόδας, καλά τα διάσημα κεφάλια που σου δείχνουν το δρόμο, το θέμα όμως είναι το κούρεμα που θα επιλέξεις να κάνεις να «πηγαίνει» με το πρόσωπό σου και φυσικά να συνάδει με τα πόσο κοντά ή μακριά είναι τα μαλλιά σου. Γιατί εσύ μπορεί να ζηλεύεις το επιμελώς ατημέλητο φιλαριστό καρέ του Johnny Depp, αλλά οι τρίχες σου να είναι πιο κοντά στο κρανίο σου παρά στον ώμο σου. Συνεπώς, θα πρέπει να βρεις ένα κούρεμα ανάλογα με το μήκος που έχουν τα μαλλιά σου.

Στον παρακάτω αναλυτικό οδηγό θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά με το ποια αντρικά κουρέματα ταιριάζουν με το μήκος και το στυλ των μαλλιών σου, καθώς και χρήσιμα tips για το πώς να τα φορμάρεις σωστά.
Κοντά μαλλιά

Πώς να τα κουρέψεις: Μπορεί η τάση τα τελευταία δύο χρόνια στο hairstyle να σε προστάζει ν' αφήσεις λίγο μαλλί παραπάνω -έως και πολύ, με το μακρύ καρέ να πρωταγωνιστεί-, ωστόσο δεν υπάρχει τίποτα πιο αρρενωπό σε έναν άντρα από μία κοντοκουρεμένη χαίτη. Άλλωστε, τα κοντά κουρέματα έχουν πάντα την τιμητική τους και κυκλοφορούν σε διάφορες και διαφορετικές εκδοχές.

Φέτος, την τιμητική τους έχουν το buzzcut (ή αλλιώς το κλασικό κοντό), η μοντέρνα εκδοχή του all time classic slick back, το καπελάκι fade και το επιμελώς ατημέλητο fade.

Πώς να τα φορμάρεις: Θα χρειαστείς κατά βάση πηλό για καλό κράτημα και ματ φινίρισμα και σπρέι με θαλασσινό αλάτι αν τα μαλλιά σου είναι σπαστά.


Μεσαίου μήκους μαλλιά

Πώς να τα κουρέψεις: Σε περίπτωση που ακουμπάς το κεφάλι σου με τα χέρια σου και μπορείς να πιάσεις μαλλί, τότε οι επιλογές σου είναι ακόμη περισσότερες και γι' αυτό οφείλεις ένα μεγάλο ευχαριστώ στις φετινές τάσεις μόδας που αγαπούν τα ούτε πολύ κοντά, αλλά ούτε και τα πολύ μακριά μαλλιά.

Pompadour fade, μακριά καρφάκια, το quiff, που είναι ουσιαστικά το μακρύ λοφίο, το επιμελώς ατημέλητο καπελάκι και φυσικά το φιλαριστό κοντό καρέ είναι μεταξύ των κουρεμάτων που αξίζει να δοκιμάσεις ανάλογα με το στυλ και τα χαρακτηριστικά σου.

Πώς να τα φορμάρεις: Εφοδιάσουμε με μπουκαλάκια σπρέι με θαλασσινό αλάτι, που χαρίζουν κίνηση και με πομάδα για extra όγκο. Ένα πιστολάκι, επίσης θα σου χρειαστεί για να φορμάρεις το λοφίο στην κορυφή σου.


Μακριά μαλλιά

Πώς να τα κουρέψεις: Τα μακρύ μαλλί μπορεί να επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο της μόδας, η χαίτη όμως όχι. Η σύγχρονη εκδοχή της μακριάς αντρικής κόμης έχει για τελευταίο όριο τους ώμους και ιδανικά δεν τους ακουμπάει καν. Είναι ένα εκατοστό πάνω από των ώμο. Πρόκειται για ένα μήκος που οι περισσότεροι δεν το επιχειρούν γιατί θεωρούν εκ των προτέρων ότι δεν θα τους ταιριάζει, παρόλο που στην πραγματικότητα ισχύει μάλλον το αντίθετο. Αν έχεις, όμως, άφρο μαλλιά, καλύτερα να μην επιχειρήσεις να τα μακρύνεις.

Στα μακριά μαλλιά πάντως η τάση είναι συνήθως μία: το επιμελώς ατημέλητο καρέ, το μυστικό του οποίου έγκειται στο φιλάρισμα. Πρέπει να σβήνει ομαλά, χωρίς έντονες ψαλιδιές στο τελείωμα της τρίχας για να είναι το αποτέλεσμα καλαίσθητο. Και να θυμάσαι η χωρίστρα πάντα στο πλάι.

Πώς να τα φορμάρεις: Επένδυσε τα χρήματα σου σε ένα καλό σαμπουάν, που να θρέφει και να ενδυναμώνει την τρίχα, σε μία μάσκα μαλλιών, αντί για conditioner, την οποία θα τοποθετείς μία φορά την εβδομάδα στις άκρες σε βρεγμένα μαλλιά, αφού λουστείς και θα την ξεπλένεις καλά, καθώς και σε μία τσατσάρα και σε ένα σπρέι λάμψης για φυσικό κράτημα.


Σγουρά μαλλιά

Πώς να τα κουρέψεις: Σε περίπτωση που συχνά – πυκνά πιάνεις τον εαυτό σου να κοιτιέται στον καθρέπτη και να βλαστημάει την ώρα και τη στιγμή που γεννήθηκε με μπούκλες, τότε μάλλον δεν γνώριζες τουλάχιστον μέχρι σήμερα πώς να τους συμπεριφερθείς, πώς δηλαδή να τα κουρέψεις και να τα χτενίσεις.

Εκεί έξω κυκλοφορούν φέτος μερικά από τα πιο στιλάτα κουρέματα, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο για άντρες με χαλαρές μπούκλες. Από ένα καρέ πάνω από τους ώμους με τα μαλλιά σου να είναι κομμένα όλα στο ίδιο μήκος ή λίγο πιο μακριά στην κορυφή και πίσω αν θες να δώσεις περισσότερο μήκος στο πρόσωπό σου μέχρι ένα κοντό καπελάκι ή ένα undercut ή αλλιώς skin fade εδώ θα βρεις όλα τα κουρέματα για σγουρομάλληδες.

Πώς να τα φορμάρεις: Λίγο τζελ ή θαλασσινό αλάτι για το φριζάρισμα και ένα στέγνωμα με το πιστολάκι είναι αρκετά για να δείχνεις ανεπιτήδευτα περιποιημένος.


Άφρο μαλλιά

Πώς να τα κουρέψεις: Είναι ασυζητητί τα πιο ατίθασα μαλλιά που μπορεί να έχει ένας άντρας. Και φυσικά τα πιο δύσκολα στον χειρισμό τους. Επιλέγεις είτε ένα στρογγυλεμένο κοντό ή ένα άφρο fade, αν τα μαλλιά σου είναι κοντά, είτε ένα μεσαίου μήκους κούρεμα με φράντζα ή χωρίς.

Πώς να τα φορμάρεις: Πρώτον, πρέπει να τα «μαλακώσεις» στο λούσιμο. Αφού ξεβγάλεις το σαμπουάν, χρησιμοποίησε conditioner στις άκρες και άφησέ το να ενεργήσει 2-3 λεπτά προτού ρίξεις νερό. Δεύτερον, όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμα νωπά εφάρμοσε μία πολύ μικρή ποσότητα λαδιού θρέψης, που δεν βαραίνει την τρίχα. Τρίτον, ξέμπλεξε καλά τα μαλλιά σου με μία τσατσάρα. Τέταρτον, να θυμάσαι ότι το άφρο μαλλί δεν κάθεται καλά χωρίς λίγη βοήθεια από τα κατάλληλα προϊόντα styling και τους κατάλληλους χειρισμούς. Για πιο αυστηρό, άκαμπτο λουκ, επενδύεις σε ένα ειδικό κερί. Αν πάλι προτιμάς το πιο ανέμελο, κίνηση και όγκο, εφαρμόζεις σπρέι θαλασσινού αλατιού.

 
Top