Η μόδα δεν είναι μόνο τα ρούχα. Η μόδα είναι στον ουρανό, στο δρόμο, έχει να κάνει με τις ιδέες, τον τρόπο που ζούμε και το τι συμβαίνει

Τάδε έφη, Coco Chanel. Δεκαετίες μετά, το συγκεκριμένο quote της βασίλισσας της μόδας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, αν αναλογιστείς ότι η επιρροή του street style είναι στις μέρες μας μεγαλύτερη κι από εκείνη των φαντασμαγορικών ντεφιλέ των οίκων μόδας. Πότε άλλοτε η fashion κουλτούρα δεν διαμορφωνόταν περισσότερο από τους ανθρώπους που την αγαπούν και την παρουσιάζουν με το δικό τους στυλ απ' ότι σήμερα.

Με το σκεπτικό αυτό, ανατρέξαμε στους κορυφαίους street style φωτογράφους αυτή τη στιγμή στον κόσμο, εκείνους που ορίζουν τις τάσεις μόδας μέσα από τον φακό τους και ιδού τι μάθαμε για το πώς μπορείς να αποκτήσεις καλύτερο στυλ απλά, ανέξοδα και αντρικά.



Να είσαι ο εαυτός σου


«Θέλει μεγάλη προσοχή να μην πέσεις στην παγίδα του copy paste. Η αντιγραφή οδηγεί σε απομίμηση και μάλιστα κακή. Το να θαυμάζεις το στυλ κάποιου που υπάρχει στον κύκλο σου μόνο κατακριτέο δεν είναι. Ούτε φυσικά το να αντλείς απ' αυτόν έμπνευση για να γίνεις καλύτερος. Όταν όμως αντιγράφεις, φλερτάρεις με τη γραφικότητα και τη γελοιοποίηση. Είναι προτιμότερο να είσαι ο εαυτός σου, ακόμα κι αν το ντύσιμό σου χρίζει βελτίωσης, παρά να προσποιείσαι ή να παριστάνεις κάποιον που δεν είσαι εσύ, που δεν σου ταιριάζει», Jonathan Daniel Pryce aka Garcon Jon.


Μην προσπαθείς υπερβολικά πολύ




«Όταν κάποιος είναι ντυμένος από πάνω μέχρι κάτω με τα πιο hype brands, φοράει πολλά αξεσουάρ και ρούχα, τότε βγάζει μάτι από χιλιόμετρα ότι έχει προσπαθήσει πάρα πολύ για να πετύχει μια fashionable εμφάνιση. Αν θες τη γνώμη μου, αυτό δείχνει ανασφάλεια. Εννοείται πως δεν γίνεται να φοράς ό,τι βρεθεί μπροστά σου, αλλά δεν χρειάζεται και να το παρακάνεις. Απόφυγε τις υπερβολές στο στυλιζάρισμα και δεν χάθηκε κι ο κόσμος αν ο συνδυασμός παπουτσιού και ζώνης δεν είναι ο ιδανικός». - Yu Yang.



Βρες τον ακρογωνιαίο λίθο του στυλ σου




«Κοινώς, το κομμάτι εκείνο που θα είναι το σήμα - κατατεθέν σου και θα διαμορφώσει το προσωπικό σου στυλ. Είτε είναι ένα σακάκι που σου ταιριάζει γάντι, είτε ένα καπέλο που σου ταιριάζει, είτε ακόμα ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας, βρες το κομμάτι εκείνο που σε ξετρελαίνει και δούλεψέ το μέσα στο συνολικό σου look όσο πιο συχνά μπορείς. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι εκκεντρικό, όπως ας πούμε το "Fuck You" κοστούμι του Conor McGregor, αλλά ένα κομμάτι που να ταιριάζει στον χαρακτήρα σου», Andrew Barber, ιδρυτής και συντάκτης στο Omnistyle.

Σκέψου το λευκό T-shirt του James Dean, τα loafers του Paul Newman, τα γυαλιά του Steve McQueen.



Γνώρισε το σώμα σου




«Αγάπησέ το, φρόντισέ το, ανέδειξέ το επιλέγοντας ρούχα που ταιριάζουν ιδανικά στο σωματότυπό σου. Εάν για παράδειγμα έχεις πιο χοντρούς γλουτούς τα παντελόνια που σου πηγαίνουν περισσότερο είναι εκείνα που διαθέτουν πιέτες και κωνικό σχήμα (στενεύουν δηλαδή στα μπατζάκια). Με τον τρόπο αυτό, θα αισθάνεσαι άνετος, ο εαυτός σου και αυτό θα βγαίνει προς τα έξω, στους γύρω σου. Όταν κάποιος δεν νιώθει καλά με το σώμα του και τα ρούχα του φαίνεται στη στάση του σώματός του και στο περπάτημά του», Robert Spangle, ο άντρας πίσω από το blog Thousand Yard Style.



Προτίμησε την απλότητα


«Απεχθάνομαι τα εκκεντρικά ντυσίματα και την υπερβολή στην εμφάνιση. Η απλότητα είναι το παν. Ένα απλό σύνολο είναι σχεδόν πάντα πιο στιλάτο από ένα φορτωμένο. Δεν χρειάζεσαι λοιπόν πολλά και ανούσια αξεσουάρ, που δεν έχουν κάτι να πουν, για να στολίσεις το outfit σου: Ένα ρολόι, ένα προσεγμένο t-shirt και απλά casual παπούτσια. Όσο πιο απλός, τόσο πιο προσιτός. Η υπερβολή στο ντύσιμο στην προσπάθεια να φανείς στιλάτος αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα της μόδας», σύμφωνα με τον Stefano Carloni.


 
Top