Ανανεωμένος. Αυτό είναι το επίθετο που περιγράφει καλύτερα το πώς αισθάνεσαι και το πώς φαίνεσαι στους γύρω σου όταν επιστρέφεις από τις καλοκαιρινές διακοπές. 

Ανανεωμένα όμως σίγουρα δεν είναι τα μαλλιά σου. Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας, το χλώριο της πισίνας και ο ιδρώτας συμβάλλουν τα μέγιστα στην αποδυνάμωση και την αφυδάτωση τόσο της τρίχας, όσο και του δέρματος του κεφαλιού. Και τα δύο μπορεί να οδηγήσουν σε πιτυρίδα ή/και τριχόπτωση.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να βοηθήσεις τα μαλλιά να αποθεραπευτούν είναι να κλείσεις ραντεβού για κούρεμα. Το δεύτερο, να σταματήσεις να λούζεσαι καθημερινά για να μην προκαλέσεις περαιτέρω ξηρότητα. Μία καλή συχνότητα λουσίματος είναι ανά δύο ημέρες με ένα καλό, ποιοτικό σαμπουάν που δεν έχει οινόπνευμα, parabens και χημικές ουσίες στη σύνθεσή του και είναι 2 σε 1, περιέχει δηλαδή και conditioner/μαλακτική κρέμα.





Στην περίπτωση που οι τρίχες σου είναι ιδιαίτερα άγριες στη αφή, άρα εξαιρετικά ταλαιπωρημένες, μία μάσκα με βάση κάποιο πυκνό έλαιο -ελιάς, καρύδας, αβοκάντο- είναι απαραίτητη για εφαρμογή μία φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο ή πριν από αυτό αναλόγως τον τρόπο χρήσης της.

πηγή
 
Top