Ανοίγοντας μία αντρική ντουλάπα σίγουρα θα βρεις λίγα ρούχα, συγκριτικά με μία γυναικεία. Οι άντρες σύμφωνα με έρευνες αγοράζουν πιο διαχρονικά κομμάτια και με αυτά φτιάχνουν το outfit τους ανάλογα με την περίσταση. Πολλοί μάλιστα κρατάνε τα ρούχα τους για χρόνια.

Σε αυτό που υστερούν όμως είναι τα χρώματα. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι επιλέγετε τα βασικά χρώματα στα ρούχα σας όπως λευκό, μαύρο, γκρι, μπλε και κόκκινο. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θα βγουν για shopping και θα επιστρέψουν με ρούχα σε χρώματα όπως ροζ, μοβ ή κίτρινο. Γιατί όμως να μην τολμήσεις μία αναβάθμιση στο στυλ και στην ντουλάπα σου βάζοντας λίγο χρώμα;

Πώς να δώσεις χρώμα στην ντουλάπα σου


Ροζ χρώμα σε αντρικά ρούχα



Γενικά υπάρχει η άποψη ότι το ροζ χρώμα στα ρούχα είναι πιο γυναικείο. Να σου πω όμως πως μέχρι τον 19 αιώνα το ροζ ήταν ένα χρώμα άμεσα συνδεδεμένο με την αρρενωπότητα. Η αλλαγή έγινε τον 20 αιώνα, όπου μέσα από κάποιες διαφημίσεις πέρασε το μήνυμα ότι το ροζ είναι θηλυκό χρώμα.

Το ροζ λοιπόν, είτε σε κάποια απαλή απόχρωση είτε σε έντονο ροζ, έχει κάνει σημαντική την παρουσία του στο αντρικό outfit τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να μην το περίμενες αλλά συνδυάζεται με πολλά χρώματα όπως καφέ, μπεζ, μπλε, λευκό και γιατί όχι, αν σου αρέσουν οι πειραματισμοί, με σκούρο πράσινο.

Εάν έχεις ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα καλύτερα να αποφύγεις τις παστέλ αποχρώσεις του ροζ, που ταιριάζουν στους πιο σκουρόχρωμους. Για σένα λοιπόν με την λευκή επιδερμίδα ταιριάζουν τα πιο σκούρα ροζ, συνδυασμένα με κάποιο μπλε σακάκι και μπλε παντελόνι.

Η πιο ασφαλής επιλογή σε κάτι ροζ για την ντουλάπα σου είναι σε ένα πουκάμισο τύπου Oxford. Ταιριάζει και συνδυάζεται με τα πάντα, από το γκρι σου κοστούμι μέχρι το αγαπημένο σου jean. Επίσης ένα παντελόνι chino ή μία ροζ βερμούδα θα ήταν μία προσθήκη στην ντουλάπα σου που σίγουρα θα την ανανέωνε. Τέλος, για τους πιο τολμηρούς, μπορείς να επιλέξεις ένα ζευγάρι ροζ sneaker.


Αντρικά ρούχα σε πράσινο χρώμα



Το πράσινο ήρθε και έχει αρχίσει να κυριαρχεί σε όλα τα αντρικά ρούχα. Εκτός από το χακί, που μπορεί να το αντιπαθείς επειδή σου θυμίζει τον στρατό, το πράσινο θα το βρεις σε τόσες πολλές αποχρώσεις που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν και που θα πάνε την εμφάνιση σου στο επόμενο επίπεδο.

Όποια απόχρωση και αν επιλέξεις το χρώμα του πράσινου συνδυάζεται καλύτερα με το μπλε, το άσπρο και το γκρι ενώ οι πιο σκούρες αποχρώσεις δένουν απόλυτα με πιο γήινα χρώματα όπως καφέ και μουσταρδί.

Όσο για το εάν αξίζει να επενδύσεις σε αυτό ένα είναι το σίγουρο. Ταιριάζει με τους περισσότερους τύπους δέρματος. Οι ανοιχτόχρωμοι επιλέξτε πιο σκούρες αποχρώσεις του πράσινου ενώ οι σκουρόχρωμοι είναι κάπως πιο τυχεροί αφού μπορούν να διαλέξουν οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμούν.

Μόλις ανακαλύψεις ποια είναι η απόχρωση που σου ταιριάζει επένδυσε σε μερικά κομμάτια που σίγουρα θα τα φορέσεις όσο τίποτα. Ένα στρατιωτικό παντελόνι ή ένα υφασμάτινο παντελόνι φορεμένα με κοντομάνικα μπλουζάκι σε λευκό ή κίτρινο είναι ότι πρέπει για τους ζεστούς μήνες. Επίσης, μπορείς να επενδύσεις σε πράσινα αντρικά αξεσουάρ όπως κάλτσες ή κασκόλ που προσθέτουν μία έξτρα λεπτομέρεια στην εμφάνιση σου.



Καφέ αντρικά ρούχα



Το καφέ η αλήθεια είναι ότι είναι από τα χρώματα που θα συναντήσεις πιο εύκολα στην αντρική ντουλάπα. Είναι ένα χρώμα που πρέπει οπωσδήποτε να έχεις έστω ένα κομμάτι, είτε πανωφόρι, είτε παντελόνι είτε παπούτσια.

Συνδυάζεται πολύ εύκολα με το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις. Ακόμη, μπορείς να το συνδυάσεις με άλλα γήινα χρώματα όπως πορτοκαλί, πράσινο, χακί, μουσταρδί και μπεζ.

Παρόλο που ουσιαστικά πρόκειται για ένα ουδέτερο χρώμα που ταιριάζει σε όλες τις επιδερμίδες θα πρέπει να προσέξεις να μην πέσεις στην παγίδα και διαλέξεις κάποιο χρώμα που να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου, κάνοντας σε να φαίνεσαι σχεδόν γυμνός.

Επειδή σίγουρα θα έχεις ένα καφέ κομμάτι επένδυσε σε κάτι άλλο από αυτό που έχεις. Δηλαδή εάν έχεις ένα καφέ παντελόνι αγόρασε τώρα ένα καφέ δερμάτινο μπουφάν και το αντίστροφο. Από τις αγορές που αξίζουν είναι ένα καμηλό παλτό, διαχρονικό κομμάτι που θα το έχεις για πολλά χρόνια ή ένα ζευγάρι καφέ μποτάκια για τον χειμώνα.



Πορτοκαλί για αντρικό Outfit



Το πορτοκαλί χρώμα δεν είναι το αγαπημένο πολλών ανθρώπων. Βέβαια παίζει ρόλο και σε τι απόχρωση θα το συναντήσεις. Για παράδειγμα το έντονο πορτοκαλί μπορεί να μην δείχνει τόσο ωραίο πάνω σου όσο κάποια πιο σκούρα απόχρωση του.

Μπορείς όμως να το συνδυάσεις σαν T-shirt ή πουκάμισο με το γκρι ή μπλε σου κοστούμι και να αναβαθμίσεις του look σου. Εάν είσαι πιο τολμηρός μπορείς να επιλέξεις κάποιο δερμάτινο ή μπουφάν σε αυτό το χρώμα.

Φυσικά, είναι ένα από τα πιο δύσκολα χρώματα στο να ταιριάξουν με την επιδερμίδα. Υπάρχουν πολλές αποχρώσεις του άλλες πιο γήινες και άλλες αναμεμιγμένες με άλλα χρώματα. Εάν επιλέξεις να το φορέσεις σιγουρέψου ότι θα διατηρήσεις μία ισορροπία στο γενικότερο σύνολο και δεν θα κάνεις υπερβολές. Συνδύασε το με γκρι, μπλε ή μαύρο outfit.



Μοβ χρώμα στα αντρικά ρούχα



Το μοβ θεωρούνταν από τους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους ως ένα αριστοκρατικό χρώμα. Προκύπτοντας από τον συνδυασμό του κόκκινου με το μπλε, το μοβ συνδυάζεται πολύ καλά με το μπεζ, το γκρι και διάφορες αποχρώσεις του μπλε.

Για πιο εκκεντρικές εμφανίσεις μπορείς να φορέσεις δύο μοβ κομμάτια, το καθένα με διαφορετική απόχρωση. Δηλαδή να διαλέξεις ένα μοβ σκούρο μπλουζάκι και μία απαλό μοβ βερμούδα.

Εάν δεν σου αρέσει σαν επιλογή χρώματος τότε μπορείς να αγοράσεις γραβάτα σε αυτό το χρώμα την οποία θα φορέσεις με το ουδέτερου χρώματος κοστούμι σου και λευκό πουκάμισο. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις ένα πουκάμισο σε απαλό μοβ χρώμα που συνδυάζεται τέλεια με το μπλε σου κοστούμι. Για τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείς να αγοράσεις μία βερμούδα σε μοβ χρώμα ή κάποιο σακάκι.


Κίτρινο στην αντρική εμφάνιση



Άλλο ένα δύσκολο χρώμα είναι το κίτρινο για αυτό και αποφεύγεται συχνά σαν επιλογή. Όπως το πορτοκαλί και το μοβ, το κίτρινο είναι ένα χρώμα που πρέπει να το φορέσεις με μέτρο. Έχοντας αυτό στο μυαλό σου θα το συνδυάσεις τέλεια με κομμάτια σε λευκό, μπλε, γκρι ή μπεζ χρώμα.

Στους ανοιχτόχρωμους ταιριάζουν οι πιο σκούρες αποχρώσεις του κίτρινου, το μουσταρδί ή το χρυσό. Αντίθετα οι σκουρόχρωμοι μπορούν να επιλέξουν όποια απόχρωση θέλουν, ακόμη και του ξεβαμμένου κίτρινου. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα πρέπει να προσέχεις να μην είναι η απόχρωση που θα επιλέξεις πολύ κοντά στην επιδερμίδα σου.

Ένα polo μπλουζάκι, κάποιο T-shirt ή σορτσάκια δείχνουν ωραία σε κίτρινο χρώμα και ταιριάζουν αρμονικά με το μπλε. Μπορείς βέβαια να επιλέξεις και ένα ζευγάρι αθλητικά σε κίτρινο χρώμα γιατί χωρίς να το περιμένεις θα ταιριάζουν τέλεια με το σκούρο τζιν σου ή με το υφασμάτινο σου γκρι παντελόνι.
 
Top