Φονική η κακοκαιρία στην Ηλεία με έναν 35χρονο εργάτη να χάνει τη ζωή του από κεραυνό - Την τελευταία του πνοή άφησε άνδρας 56 ετών ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε από κεραυνό, κοντά στην Κυπαρισσία, στη Μεσσηνία - Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα και έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Στις λάσπες "βυθίστηκε" χωριό στην Κεφαλονιά.
Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τις τελευταίες ώρες την Ηλεία, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, αφήνοντας πίσω της μέχρι στιγμής δύο νεκρούς.

Το πρωί στην Μυρσίνη Ηλείας ένας αλλοδαπός εργάτης στα χωράφια, πιθανόν Πακιστανός, περίπου 35 ετών, έχασε την ζωή του από κεραυνοπληξία, ενώ βρισκόταν σε χωράφι. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όμως απλώς διαπιστώθηκε ο αιφνίδιος θάνατός του.

Το μεσημέρι ένας 56χρονος Βούλγαρος ρακοσυλλέκτης μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς του βρίσκονταν σε σκουπιδότοπο της Κυπαρισσίας, στο Αλιμάκι Τριφυλίας, όταν χτύπησε κεραυνός το σημείο, με αποτέλεσμα ο άτυχος άντρας να σωριαστεί επί τόπου νεκρός. Επίσης μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχτεί μέχρι στιγμής 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από τον Πύργο και 15 κλήσεις από την περιοχή της Καλαμάτας για απομάκρυνση αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Οι Αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσο πλήττει την περιοχή το φαινόμενο και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Παράλληλα, δύσκολη είναι και η κατάσταση στην Κεφαλονιά, ενώ στην Αμαλιάδα σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος. Το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε στη δυτική Ελλάδα, πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13.00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από την θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά.

Σύμφωνα με το Patrisnews.gr, ο άτυχος εργάτης, υπήκοος Πακιστάν, διέμενε μαζί με άλλους πέντε ομοεθνής του σε ένα πρόχειρο κατάλυμα στη Μυρσίνη των Λεχαινών. Όταν άκουσε τους κεραυνούς φοβήθηκε και βγήκε έξω από το παράπηγμα και εκεί χτυπήθηκε από τον κεραυνό. PATRISNEWS.COM

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης σε όλο τον νομό, ενώ στην Εθνική Οδό Πατρών-Πύγου έχουν σημειωθεί μικροατυχήματα λόγω ολισθηρότητας. PATRISNEWS.COM PATRISNEWS.COM PATRISNEWS.COM



Σύμφωνα με το ilialive.gr, στην περιοχή της Κυλλήνης, στον Κάμπο και στην Πηνεία οι υπηρεσίες των δήμων έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Δέντρα έχουν πέσει κατά μήκος της Ε.Ο. Πατρών - Πύργου και στο δίκτυο της ΔΕΗ.
Εκκενώθηκε σχολείο στον Πύργο

Σε εκκένωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, προχώρησε η Πολιτική Προστασία μετά από εντολή του Δήμου Πύργου. Στο σχολείο παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. PATRISNEWS.COM

Ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα
Ανεμοστρόβιλος πέρασε το πρωί από την περιοχή της Φραγκαβίλλας στην Αμαλιάδα, προξενώντας ζημιές σε κατάστημα με οικοδομικά υλικά.

Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κινδύνεψαν όταν η μεγάλη συρόμενη πόρτα του καταστήματος βρέθηκε στην κυριολεξία στον αέρα, ενώ » έφυγε» και μέρος της στέγης!

Ζημιές υπέστησαν και οι καμινάδες της κατοικίας οι οποίες κατέρρευσαν. Επίσης μερικώς κατέρρευσε και κολόνα της ΔΕΗ, δίπλα από την κατοικία με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση. PATRISNEWS.COM PATRISNEWS.COM
 
Top