Ο τομέας της υγιεινής είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους πιο σημαντικούς στη ζωή ενός ανθρώπου. Ένας περιποιημένος και προσεγμένος άνδρας έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να κεντρίσει το ενδιαφέρον μίας γυναίκας. Περνώντας στο θέμα του άρθρου μας, που έχει να κάνει με την οσμή του σώματός μας, μπορούμε να πούμε πως αυτή μπορεί να σε «εξυψώσει» ή να σε «ρίξει» στη στιγμή.

Βλέπεις, η παραπάνω γυναίκα μπορεί να γοητευτεί από το παρουσιαστικό ενός άνδρας, ωστόσο η οσμή-μυρωδιά αυτού είναι που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην περαιτέρω γνωριμία. Ένας άνδρας που μυρίζει όμορφα αυτομάτως καθίσταται πόλος έλξης για μία γυναίκα.

Πως θα «βελτιώσεις» την οσμή τη μυρωδιά του σώματός σου!

Πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την οσμή του σώματός τους, είτε λόγω αυξημένων ορμονών στο σώμα τους, είτε λόγω ελλιπούς περιποίησης, είτε λόγω του περιβάλλοντος εργασίας τους (χειρωνακτική εργασία ή εργασία σε «δύσκολα»-βρώμικα περιβάλλοντα) .Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι πως το εν λόγω θέμα χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα βρεις μερικές συμβουλές-tips που θα σε βοηθήσουν να «βελτιώσεις» την οσμή του σώματός σου.

Εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές θα αποκτήσεις ένα πιο περιποιημένο και θελκτικό προφίλ, το οποίο θα σε βοηθήσει και στον τομέα της προσέγγισης-γνωριμίας με μία όμορφη γυναίκα. Επίσης, η ωραία οσμή σου μπορεί να συμβάλλει στη θετική κατάληξη μίας συνέντευξης για δουλειά. Πάμε, λοιπόν, να δούμε τα 5 tips που θα σε βοηθήσουν να μυρίζεις όμορφα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!


Άλλαξε τη διατροφή σου



«Είμαστε αυτού που τρώμε» συνηθίζουν να λένε πολλοί διατροφολόγοι και γυμναστές, και η αλήθεια είναι πως δεν έχουν άδικο σε αυτό. Η διατροφή που ακολουθείς επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την οσμή του σώματός σου. Ασφαλώς, όλοι μας διαθέτουμε τη δική μας, προσωπική οσμή, η οποία οφείλεται καθαρά στα γονίδια μας. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές τροφές, οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν αυτήν την «προσωπική» οσμή του καθενός.

Αν δεν τρως αρκετά φρούτα και λαχανικά καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείς, αφού η κατανάλωση αυτών βοηθά στα μέγιστα αναφορικά με το θέμα της οσμής του σώματός μας. Αν τώρα τρως ήδη φρούτα και λαχανικά σε καθημερινή βάση, το μόνο που έχουμε να σου πούμε είναι «Συνέχισε την καλή δουλειά!». Στο τέλος, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μία διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά δεν μας προσφέρει μόνο ωραία σωματική οσμή αλλά και υγεία.

Επίσης, η επαρκής κατανάλωση νερού και η συνεπακόλουθη ενυδάτωση του σώματός σου θα βοηθήσει στη «βελτίωση» της οσμής του σώματός σου. Γενικότερα, θα μπορούσαμε να πούμε πως ένας υγιής μεταβολισμός μπορεί παράξει πιο «ωραία» ως προς την οσμή σωματικά έλαια, και επομένως να βελτιώσει την οσμή του σώματός σου.



Καθάρισε πολύ καλά τα ρούχα σου



Όσο και να λούζεσαι με «τόνους» αφρόλουτρων, αν τα ρούχα σου δεν είναι απολύτως καθαρά, τότε μοιραία η μυρωδιά που εκλύεις προς τους άλλους δεν θα είναι η επιθυμητή ή τουλάχιστον η καλύτερη δυνατή. Πολλοί άνδρες λόγω της γεμάτης καθημερινότητάς τους δεν πλένουν τα ρούχα τους τακτικά και αρκούνται απλά στο τεστ της «μυρωδιάς» (ξέρεις, αυτό που μυρίζεις το ρούχο στα καίρια σημεία και αν δεν ανιχνεύσεις κάτι κακό, λες «Εντάξει μωρέ.»). Ωστόσο, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις.




Ένα φορεμένο ρούχο έχει ουσιαστικά «ποτιστεί» με τα σωματικά σου έλαια ή και το άρωμα που ενδεχομένως να φορούσες εκείνη τη στιγμή. Αν τώρα επιλέξεις να ξαναφορέσεις το ίδιο ρούχο χωρίς να το πλύνεις, νέα σωματικά έλαια και πιθανότατα κάποιο νέο άρωμα θα έρθουν σε επαφή με τα υπάρχοντα. Και όλη αυτή η αντίδραση πίστεψέ με δεν θα σου προσφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επομένως πλένε τα ρούχα σου σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε αυτά να είναι καθαρά και «ευωδιαστά».

Tip: Επίσης, για έξτρα ωραία μυρωδιά στα ρούχα σου επέλεξε ένα καλό μαλακτικό ρούχων. Μην κοιτάς την οικονομία. Εξάλλου, το να δώσεις 2-3 € παραπάνω για ένα καλό μαλακτικό αξίζει και με το παραπάνω, αφού η μυρωδιά των ρούχων σου θα βελτιωθεί κατά πολύ.



Πρόσεξε την καθαριότητα του αυτοκινήτου σου



Το εν λόγω θέμα σχετίζεται με το προηγούμενο του άρθρου. Αν καπνίζεις στο αυτοκίνητο, τότε τα ρούχα σου θα «μαρτυρήσουν» αυτή σου τη συνήθεια. Ουσιαστικά, το αυτοκίνητό σου αποτελεί μία μικρή «προσομοίωση» μίας επίσκεψής σου σε κάποιο νυχτερινό club ή μαγαζί. Όπως μετά από κάθε βραδινή σου έξοδο τα ρούχα σου μυρίζουν «τσιγαρίλα» (αφού βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο με ελάχιστο εξαερισμό), το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση του αυτοκινήτου.

Αν, λοιπόν, θέλεις τα καθαρά και «ευωδιαστά» σου ρούχα να παραμείνουν ως έχουν, τότε θα πρέπει να μεριμνήσεις για την καθαριότητα του αυτοκινήτου σου. Με τον τρόπο αυτό θα διατηρήσεις το ωραίο άρωμά σου κατά τη διαδρομή προς ένα προσωπικό ραντεβού ή μία συνέντευξη για δουλειά.


Επέλεξε προσεκτικά τα αρώματά σου



Πολλές φορές επικεντρωνόμαστε τόσο πολύ στο πως μυρίζουν τα αρώματα που αγοράζουμε, αλλά δεν σκεφτόμαστε το κατά πόσο αυτά «ταιριάζουν» στην επιδερμίδα μας. Όπως προαναφέρθηκε σε προηγούμενο μέρος του άρθρου μας, κάθε άνθρωπος φέρει τη δική του οσμή, η οποία οφείλεται σε συγκεκριμένα έλαια που εκκρίνει το σώμα του. Αν θέλεις (που θέλεις) να επιλέξεις κάποιο άρωμα το οποίο ταιριάζει στην επιδερμίδα σου, θα πρέπει να το δοκιμάσεις πάνω στο δέρμα σου και όχι σε κάποιο χάρτινο καρτελάκι.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της δοκιμής κάποιου αρώματος φρόντισε είσαι «φρεσκό-μπανιαρισμένος» και να φοράς καθαρά ρούχα. Κάνοντας όλα τα παραπάνω, θα καταλήξεις σίγουρα στη σωστή επιλογή αρώματος.


Προσωπική υγιεινή



Η αλήθεια είναι πως συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε διάφορα προϊόντα περιποίησης (σαμπουάν, αφρόλουτρα κ.α.) χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη την επίδρασή τους στην οσμή του σώματός μας. Για παράδειγμα, πως μυρίζει το αφρόλουτρο που χρησιμοποιείς ; Ταιριάζει με το άρωμα που φοράς; Μήπως θα έπρεπε να χρησιμοποιείς ένα πιο «ήπιο» ως προς το άρωμα αφρόλουτρο; Πριν αγοράσεις ένα προϊόν περιποίησης, σκέψου τα παραπάνω ερωτήματα. Πειραματίσου με διάφορα προϊόντα και δες πιο σου επιφέρει το καλύτερο αποτέλεσμα.

Επίσης, υπάρχουν και ορισμένα προϊόντα περιποίησης που μπορούν να σε βοηθήσουν να «βελτιώσεις» τη μυρωδιά του σώματός σου όπως είναι οι ενυδατικές και body lotion κρέμες. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να αποτελεί η προσωπική υγιεινή και φροντίδα. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να κάνεις μπάνιο-ντους καθημερινά προκειμένου να απομακρύνεις όλα τα έλαια του σώματός σου καθώς και άλλες οσμές από το τριγύρω περιβάλλον.

 
Top