Οι συνήθειες που ρίχνουν το αντρικό στυλ στα τάρταρα. Και μαζί οι τρόποι για διορθώσεις την κατάσταση.



Οι τάσεις μόδας έρχονται και φεύγουν. Το στυλ είναι παντοτινό.

Τάδε έφη, Yves Saint Laurent. Ο Γάλλος μόδιστρος, που «έχτισε» μία αυτοκρατορία στο χώρο της μόδας, γνώριζε από πρώτο χέρι πως τα trends είναι αναλώσιμα και πως οι κλασικές αξίες είναι ανεκτίμητες.

Από την άλλη όμως τι θα ήταν το στυλ χωρίς τη μόδα; Μάλλον ένας άχαρος, βαρετός, μίζερος και συντηρητικός τρόπος ντυσίματος. Αυτός που πρέπει πάση θυσία να αποφύγεις, αν σέβεσαι τον εαυτό σου. Πώς θα αναγνωρίσεις τα σημάδια ότι το στυλ σου αργοπεθαίνει; Εδώ είμαστε για να σε βοηθήσουμε.

Παρακάτω θα βρεις τις δέκα κακές συνήθειες που «χαντακώνουν» την εμφάνισή σου και μαζί τους τρόπους για να διορθώσεις την κατάσταση και να βγάλεις το στυλ σου από την dead-zone στην οποία έχει περιέλθει.


Αγοράζεις το ίδιο τζην εδώ και χρόνια (πολλά)
Το πρόβλημα: Όσο εύκολο είναι να το φορέσεις και να το συνδυάσεις, τόσο δύσκολο είναι να βρεις εκείνο το τζην που ταιριάζει καλύτερα στο σώμα σου. Τη γραμμή, το ύφασμα και το στυλ που είναι άνετο, αλλά και κομψό πάνω σου. Συνεπώς, πέφτεις στο εξής ατόπημα: Βρίσκεις εκείνο το σχέδιο και το κόψιμο που σου πάει γάντι και «κολλάς».

Η λύση: Γίνε λιγάκι πιο τολμηρός, πάρε το χρόνο σου και δοκίμασε διάφορα και διαφορετικά στυλ τζην παντελονιών, ώστε να βρεις εκείνο, το καινούριο, που είναι κομμένο και ραμμένο πάνω σου.


Δεν ξεφορτώνεσαι τίποτα

Το πρόβλημα: Είσαι ρακοσυλλέκτης, φίλε μου. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά γενικότερα. Το καταλαβαίνει κανείς εξάλλου κι από την «σπηλιά» σου. Τίποτα δεν πάει χαμένο άπαξ και μπει στο σπιτικό σου. Πόσω μάλλον στη ντουλάπα σου.

Η λύση: Είναι στο ξεσκαρτάρισμα. Ξεκίνα να ξεφορτώνεσαι ό,τι δεν σου κάνει πια ή ό,τι δεν φοράς και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πρόκειται ποτέ να φορέσεις.



Όλα τα πουκάμισά σου είναι ίδια

Το πρόβλημα: Είναι τόσο εύκολο να πέσεις στην παγίδα του να αγοράσεις το ίδιο Oxford πουκάμισο σε 20 διαφορετικά χρώματα και σχέδια μόνο και μόνο για να γεμίσεις τη ντουλάπα σου και να έχεις να υπερηφανεύεσαι ότι το επίσημο ένδυμα το παίζεις στα δάχτυλα.

Η λύση: Έγκειται στο να επιλέγεις πουκάμισα με διαφορετικό κολάρο. Από το κλασικό grandad και το μαλακό κολάρο μέχρι το button down (το δημοφιλέστερο κολάρο για γραβάτα) και εκείνο που δεν υπάρχει στο μάο πουκάμισο.


Τα ρούχα σου δεν ταιριάζουν μεταξύ τους

Το πρόβλημα: Ψωνίζοντας ανάλογα με τις παρορμήσεις σου, αδυνατείς να δεις την μεγάλη εικόνα. Δεν βλέπεις το δάσος, αλλά το δέντρο. Και κάπως έτσι, αγοράζεις ένα bomber jacket, το οποίο πρώτον, δεν ταιριάζει στο προσωπικό σου στυλ και δεύτερον, δυσκολεύεσαι να το «παντρέψεις» με τα καθημερινά σου ρούχα.

Η λύση: Πάντα να έχεις στο μυαλό σου το εξής, όταν ψωνίζεις: Κάθε ρούχο που παίρνεις να ταιριάζει στην προσωπικότητά σου και να συνδυάζεται άκοπα με τα υπόλοιπα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σου.



Έχεις το ίδιο κούρεμα που είχες όταν ήσουν στο σχολείο



Το πρόβλημα: Από τη μία χίλια μπράβο που κατάφερες να βρεις το κούρεμα που ταιριάζει στο πρόσωπο και τα χαρακτηριστικά σου, από την άλλη χίλια «γιούχα» που εδώ και μία δεκαετία κυκλοφορείς με την ίδια κόμη.

Η λύση: Δεν θα την βρεις στο να αρχίσεις ξαφνικά να ακολουθείς τις τελευταίες τάσεις της μόδας στο hairstyle και haircut. Μπορεί σχεδόν όλοι οι άντρες να κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή με το δημοφιλές fade στο κεφάλι τους, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι πρέπει να το δοκιμάσεις κι εσύ, αν δε σου ταιριάζει. Συμβουλεύσου τον κομμωτή σου σχετικά με το τι σου πάει και τι όχι και κινήσου αναλόγως. Προτίμησε τις μικρές αλλαγές στο ήδη υπάρχον κούρεμά σου, γιατί όπως γνωρίζεις η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.


Επιλέγεις λάθος μέγεθος

Το πρόβλημα: Είτε επειδή βαριέσαι το δοκιμαστήριο και το βάλε – βγάλε, είτε επειδή θέλεις να δείχνεις πιο αδύνατος, συνηθίζεις να αγοράζεις ρούχα ένα νούμερο μικρότερο για να σε «μαζεύουν» ή ένα νούμερο μεγαλύτερο για να καμουφλάρεις τα πάχη σου τα κάλλη σου. Αποτέλεσμα; Το καινούργιο σου σακάκι σε τραβάει στην πλάτη και στη μασχάλη κάθε φορά που κουνάς τα χέρια σου. Για να μην αναφερθούμε στο τζην, που είναι έτοιμο να σκιστεί κάθε φορά που κάθεσαι.

Η λύση: Ποτέ μα ποτέ μην «πέφτεις» ένα νούμερο για να σουλουπώσεις το μπαμπάτσικο σώμα σου. Αγόρασε το ρούχο που θέλεις ακριβώς στο νούμερό σου και στη συνέχεια, αν κρίνεις ότι είναι απαραίτητο απευθύνσου σε έναν ράφτη για τυχόν επιδιορθώσεις.


Όλοι ξέρουν τη γκαρνταρόμπα σου απέξω και ανακατωτά

Το πρόβλημα: Έχεις καταντήσει προβλέψιμος, όχι γιατί έχεις λίγα ρούχα στη ντουλάπα σου, αλλά γιατί πολύ απλά δεν βάζεις τη φαντασία σου να δουλέψει.

Η λύση: Βρίσκεται στα αξεσουάρ -μία ζώνη ή ένα ρολόι μπορούν να φέρουν αέρα ανανέωσης στο στυλ σου-, αλλά και στους συνδυασμούς. Βάλε το μυαλό σου να δουλέψει και επένδυσε στο layering, το σηκώνει ακόμα ο καιρός.


Έχεις εμμονή με τη μονοχρωμία



Το πρόβλημα: Μπορεί το να επενδύεις στη μονοχρωμία να αποτελεί την πιο safe επιλογή για να ντύνεσαι στην πένα, χωρίς πολύ προσπάθεια και με το χαμηλότερο ρίσκο, ωστόσο ο κομψός συνδυασμός των χρωμάτων είναι πάντα εκείνος που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Η λύση: Υπάρχουν κλασικά χρώματα, όπως είναι το μαύρο, το navy blue και το ανθρακί που παντρεύονται άψογα με τα πιο «ζωηρά», όπως είναι το καμηλό, το κόκκινο βουργουνδίας και το ροζ.



Φοράς το ίδιο άρωμα εδώ και χρόνια

Το πρόβλημα: Υπάρχουν άντρες που «κολλάνε» με το ίδιο άρωμα μια ζωή. Υπάρχουν όμως και κάποιοι άλλοι που αλλάζουν άρωμα σαν τα πουκάμισα. Κάθε ημέρα, μυρίζουν διαφορετικά. Καμία από τις δύο συνήθειες δεν είναι λάθος, ωστόσο...

Η λύση: Δεν χρειάζεται να προσανατολιστείς να αγοράσεις ένα εντελώς διαφορετικό άρωμα από το δικό σου. Η σωστή κίνηση είναι να επιλέξεις ένα άρωμα που να θυμίζει αρκετά αυτό που ήδη έχεις στο μπάνιο σου.


... Όπως και το ίδιο μαγιό στις διακοπές σου

Το πρόβλημα: Μην μας παρεξηγήσεις. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το μαγιό σου. Τα social media έχουν και οι «φίλοι» σου που σε τρολάρουν για τις ίδιες και τις ίδιες φωτογραφίες που αναρτάς κάθε χρόνο στο προφίλ σου. Ε και εδώ, φταίει το μπανιερό σου, που είναι ίδιο ή σχεδόν ίδιο με το περσινό, το προπέρσινο και ούτω καθεξής.

Η λύση: Παίξε με τα χρώματα, τα σχέδια και τις υφές. Τόλμησε την αλλαγή για να ξεχωρίζεις μέσα κι έξω απ' τη θάλασσα.

 
Top