Σαφώς πιο κομψό από ένα t-shirt. Σίγουρα πιο άνετο από ένα Oxford πουκάμισο. Το polo μπλουζάκι είναι μακράν το πιο στιβαρό κοντομάνικο μπλουζάκι, κυρίως λόγω υφάσματος και design. Είναι συνώνυμο του preppy και του σύγχρονου smart casual look και ένα από τα κλασικά κομμάτια του ανοιξιάτικου/καλοκαιρινού αντρικού στυλ, που έλκει την καταγωγή του από τα γήπεδα του τένις στα μακρινά 30s, όπου θριάμβευσε ο "πατέρας" του και Γάλλος τενίστας René Lacoste.

Τα polo shirts της φετινής σεζόν

Μπορεί να πρόκειται για ένα διαχρονικό κομμάτι, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το polo μπλουζάκι δεν ακολουθεί τις εκάστοτε τάσεις. Με τα ψυχεδελικά printsτης δεκαετίας του '60, το πολύχρωμο striped look των 70s και τις παστέλ αποχρώσεις να πρωταγωνιστούν φέτος στα fashion trends, οι πιο στιλάτες polo επιλογές δεν θα μπορούσε να μην είναι ακόλουθες. Ανάμεσά τους και δύο all time classic επιλογές: το λευκό και το navy blue.


Το ροζ παστέλ



Μην σε τρομάζει το χρώμα. Είναι ένα από τα πιο ευκολοσυνδύαστα και ευκολοφόρετα, η πιο φωτεινή εναλλακτική στο "ξενέρωτο" μπεζ.


Το πράσινο της μέντας



Αν θέλεις να φορέσεις ένα έντονο χρώμα με δυναμικό χαρακτήρα, το πράσινο της μέντας είναι εκείνο που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται με συνέπεια στο προσκήνιο των τάσεων της χρωματικής παλέτας.


Το printed




Όσο πιο εκκεντρικό, για την ακρίβεια ψυχεδελικό, τόσο πιο στιλάτο. Αυτό φαίνεται να είναι το μότο της σεζόν, που πειραματίζεται με το χρώμα και το σχέδιο, επενδύοντας στα γεωμετρικά μοτίβα.


Το ριγέ



Με επιρροές από τα 70s, το συγκεκριμένο πολύχρωμο ριγέ μπλουζάκι αντικαθιστά επάξια την πολυφορεμένη μαρινιέρα.


Το λευκό



Αναμφίβολα, είναι το πιο ευέλικτο λόγω χρώματος, polo, που κρέμεται σχεδόν σε κάθε ντουλάπα.


Το navy blue



Το δεύτερο πιο ευκολοφόρετο και πιο δημοφιλές μπλουζάκι, μετά το λευκό.

Από: Esquire UK
 
Top