Τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα χαρίσουν πόντους στο θερινό στυλ σου.


Αγαπάμε την απλότητα και τις κλασικές αξίες, έρχεται όμως κάποια στιγμή που θέλεις να ξεφύγεις από τα ίδια και τα ίδια και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, περισσότερο εκκεντρικό, λιγότερο σύνηθες, που θα περάσει σε άλλο επίπεδο την εμφάνισή σου, χάρη σ΄αυτή την ιδιαίτερη πινελιά.

Προς σ' αυτή την κατεύθυνση κινούμενοι λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα statement κομμάτια του φετινού καλοκαιριού.


Λευκό παντελόνι

Είτε το επιλέξεις στην denim εκδοχή του, είτε στην chino, εκείνο που πρέπει να προσέξεις είναι η γραμμή του: σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι φαρδύ, αλλά slim cut, ώστε να αγκαλιάζει αρμονικά τα πόδια και να κολακεύει το σώμα σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να συνδυάσεις ένα λευκό παντελόνι είναι να το «παντρέψεις» με χρώματα που θα δημιουργούν μια στιλάτη και κομψή αντίθεση, όπως το μπλε, το χακί, το γκρι αλλά και τα παστέλ ροζ, ροδακινί και κίτρινο.

\
Φλοράλ πουκάμισο

Εκκεντρικό, ρετρό, παρεξηγημένο, άκρως καλοκαιρινό. Το πουκάμισο -κοντομάνικο ή μακρυμάνικο- με τα λουλουδάτα σχέδια είναι το κατεξοχήν ρούχο των ζεστών μηνών που διανύουμε. Συνδύασέ τα με chino ή τζην παντελόνια ή ακόμη και βερμούδα και δώσε προσοχή στη σωστή εφαρμογή του πουκαμίσου στον κορμό, αλλά και στο μανίκι -πρέπει να τελειώνει μερικά εκατοστά πάνω από τον αγκώνα σου.

Και να θυμάσαι το εξής: Το φλοράλ πουκάμισο δεν φοριέται ποτέ μα ποτέ με γραβάτα, αλλά ούτε και με λοιπά αξεσουάρ στο λαιμό.


Blazer σε παστέλ απόχρωση

Δεν χρειάζεται να είσαι ο Gatsby για να ρίξεις πάνω σου ένα blazer σε χρωματιστή παστέλ απόχρωση. Φέτος, η μόδα σου ζητάει να ξεφύγεις από τη λογική του κλασικού και πολυφορεμένου navy blue σακακιού και να ντυθείς έξω από το κουτί.

Προτίμησε λοιπόν ένα blazer στα «απαλά», «ήσυχα» χρώματα του παστέλ (ροδακινί, γαλάζιο, κίτρινο) ή στα διαχρονικά ουδέτερα (γκρι του πάγου, μπεζ) και συνδύασέ τα με σκουρόχρωμα παντελόνια και αξεσουάρ (μαύρα, μπλε).


Cropped παντελόνι

Η τάση του φετινού καλοκαιριού -αλλά και χειμώνα- θέλει τον αστράγαλό σου γυμνό και σε κοινή θέα. Πώς θα πετύχεις το σωστό μήκος στο στρίφωμα; Ένα στιλάτο cropped παντελόνι τελειώνει μόλις ένα με δύο εκατοστά πάνω από τον αστράγαλο.

Όσον αφορά στα παπούτσια που του ταιριάζουν, για ένα casual look προτίμησε ένα ζευγάρι λευκά sneakers, ενώ για μια πιο formal εμφάνιση ένα ζευγάρι derbies. Εννοείται πώς αν επιλέξεις να φορέσεις κάλτσα, αυτή δεν πρέπει να φαίνεται.


Καπέλο

Άσε το baseball cap για την παραλία και τις αθλητικές σου δραστηριότητες και στην καθημερινότητά σου προτίμησε ένα περισσότερο κλασικό, φινετσάτο και old school καπέλο, όπως είναι ο παναμάς ή η φεντόρα. Και τα δύο είδη καπέλου ταιριάζουν άψογα τόσο με casual look -τζην παντελόνι και t-shirt ή tailored βερμούδα και κοντομάνικο πουκάμισο- όσο και με smart casual -chino και blazer ή κοστούμι.


Γυαλιά ηλίου με χρωματιστό φακό

Από τις μεγαλύτερες τάσεις στα γυαλιά ηλίου τα τελευταία χρόνια είναι η επιστροφή στους χρωματιστούς φακούς (polarized ή μη) των 90s: κόκκινοι, μπλε, κίτρινοι, πράσινοι. Η επιλογή της απόχρωσης καλό θα ήταν να συνάδει με τα χρώματα του δέρματος και των μαλλιών σου, αλλά και με τα κυρίαρχα χρώματα της γκαρνταρόμπας σου.


Εμπριμέ κοστούμι

Ή αλλιώς το κοστούμι statement της ντουλάπας σου, λόγω του εκκεντρικού και stylish χαρακτήρα του.

Πουά, ριγέ, καρό ή ακόμη και με φύλλα ή λαχούρια, το printed/εμπριμέ κοστούμι «παντρεύεται» ιδανικά με μονόχρωμο πουκάμισο, σε κλασική, «ήσυχη» απόχρωση -για να μην δημιουργεί έντονη αντίθεση- και φοριέται χωρίς γραβάτα.

 
Top