Σε περίπτωση που παραμένεις single κατ' επιλογή, με απόλυτη γνώση και επιλογή του τι κάνεις, καλώς. Αν πάλι, συχνά πυκνά, το θέμα "δέσμευση" σου προκαλεί έναν απέραντο τρόμο, ίσως υπάρχει μία έρευνα που θα σου δώσει την απάντηση που ζητάς για την κατάστασή σου. "Κάποιες φορές οι άνθρωποι αναπτύσσουν μία αποστροφή ή και φόβο σε οποιαδήποτε ρομαντική φυσική οικειότητα -όχι απαραίτητα το σεξ, αλλά περισσότερο τα φιλιά και τις αγκαλιές, αυτά που λέμε προκαταρκτικά", σημείωσε η Cate Cambel, ψυχαναλύτρια και μέλος του βρετανικού φορέα για την ψυχανάλυση, μιλώντας στο Unilad.


Σε τι πράγμα αναφερόταν; Στην καταγεγραμμένη επιστημονικά φοβία που ονομάζεται sarmassophobia. Πρόκειται για ένα είδος φοβίας που κάνει τους ανθρώπους να αποστρέφονται την έννοια του (φυσικού) έρωτα. Μάλιστα πολύ συχνά φτάνουν σε τέτοια σημεία, ώστε να αποφεύγουν να βγουν ραντεβού, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες να βιώσουν εκείνα τα συναισθήματα που τους τρομάζουν.


Η αλήθεια είναι πώς η φοβία αυτή αναπτύσσεται κυρίως σε γυναίκες που είτε βίωσαν κάποια τραυματική εμπειρία σε μικρή ηλικία είτε μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον που τους μάθαινε ασυναίσθητα πώς ο έρωτας είναι κάτι βρώμικο και κακό. Όπως όμως λένε οι ειδικοί δεν πρέπει να εξαιρείται και η πιθανότητα και άντρες να ταλαιπωρούνται από την ίδια αυτή φοβία. Φτάνοντας στο σημείο να τρέμουν και μόνο στη σκέψη μιας μόνιμης σχέσης. Για αυτό λοιπόν καλό είναι να ψάξεις τι είναι εκείνο που σε σταματά από το να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Αν και δεν αποκλείεται το γεγονός απλά να θέλεις πάση θυσία να μείνεις μακριά από τη μονογαμία.

 
Top