Εκτός από τα 7 θαύματα του κόσμου, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα και τα Επτάνησα, υπάρχουν και οι 7 τύποι αντρών στους οποίους μια γυναίκα δύσκολα αντιστέκεται. Πάρε ό,τι μπορείς από τον καθένα και γίνε ακαταμάχητος.
Ο ρομαντικός

Επιµένει σθεναρά σε µια εποχή που το χοντροκοµµένο και το µπρουτάλ τού κλέβουν µε αρκετή επιτυχία τη δόξα. Ο ροµαντικός, όµως, νιώθει πολύ µάγκας γιατί, πρώτον, δεν καταπιέζει τα συναισθήµατά του και, δεύτερον, ως είδος προς εξαφάνιση, τυγχάνει ιδιαίτερης φροντίδας και προσοχής από το αδύναµο φύλο. Αν θέλεις να ακολουθήσεις τη ροµαντική οδό, το πρώτο πράγµα που πρέπει να κάνεις είναι να θυµάσαι τις επετείους σας προσφέροντάς της το ανάλογο δώρο (αν δεν της πάρεις κάτι, καλύτερα να υποκριθείς µερική αµνησία). Κάλεσέ τη στο σπίτι σου για να της κάνεις το τραπέζι υπό το φως των κεριών συνοδεία απαλής µουσικής (τα φετίχ του ροµαντικού), πες της πόσο πολύ τη θες κοιτώντας τη βαθιά µέσα στα µάτια και, πάνω απ’ όλα, ενίσχυσε εκείνο τον έρµο τον ανθοπώλη της γειτονιάς σου που είναι έτοιµος να κλείσει από την αναδουλειά! Αν δεν τον βοηθήσεις εσύ, τότε ποιος;

Θα της αρέσεις γιατί: Εφόσον θεωρητικά «οι περισσότεροι άντρες είναι γουρούνια», το κατιτίς εκλεπτυσµένο εκτιµάται δεόντως από µια γυναικεία ψυχή, αρκεί βέβαια να µην το παρακάνεις, γιατί... λιγώσαµε!


Ο Mr. Αυτοπεποίθηση

Είναι πλήρως απαλλαγµένος από τη Νο 2 –µετά το κεράτωµα– αιτία χωρισµού: το κόµπλεξ. Από αυτή την κατηγορία άντρα ξεπατικώνεις τη δυναµικότητά του και τη σιγουριά που νιώθει για τον εαυτό του. Δε θα δείξεις ποτέ ότι νιώθεις µειονεκτικά απέναντι σε έναν άλλο άντρα, ακόµα και στις πιο δύσκολες συνθήκες, ακόµα κι αν ο πρώην γκόµενός της, τον οποίο µόλις γνώρισες, είναι οµορφότερος, εξυπνότερος, πλουσιότερος και ψηλότερος από σένα. Δεν τη µειώνεις ποτέ µε απαξιωτικά σχόλια, ειδικά µπροστά σε άλλους, και δεν ψάχνεσαι να αποδεικνύεις µονίµως ότι έχεις το πάνω χέρι. Γενικά, δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σε κανέναν.

Θα της αρέσεις γιατί: Δεν έχεις ανάγκη από επιβεβαίωση, αντιθέτως νιώθεις θαυµάσια από µόνος σου. Ξέρει ότι δε θα χάσει χρόνο νταντεύοντας ένα κλαψιάρικο µωρό µε ύψος 1,90 µ. και χαµηλή αυτοεκτίµηση και, κυρίως, ότι δε θα της ζαλίζεις τον έρωτα µε τη ζήλια σου.


Ο καλλιτέχνης

Τραγουδάς; Παίζεις κιθάρα; Γράφεις ποιήµατα; Δε γίνεται, ψάξ’ το, µια καλλιτεχνική ανησυχία θα την έχεις. Ακόµα όµως κι αν δεν ξέρεις να γρατζουνάς κιθάρα, µπορείς να υιοθετήσεις ένα πιο καλλιτεχνικό attitude. Το «µέλι» σ’ αυτό τον τύπο άντρα είναι το µυστηριώδες και το αντισυµβατικό που εκπέµπει. Μην κάνεις σχέδια για τα πάντα, δείξε ότι ζεις για τη στιγµή και άσε τη δηµιουργικότητά σου ελεύθερη. Αν το ’χεις, επιχείρησε να γράψεις στίχους για πάρτη της ή να της κάνεις το σκίτσο. Αν δεν το ’χεις, µπορείς απλώς να επικαλεστείς τα έργα κάποιου που τα καταφέρνει καλύτερα από σένα. You know Shakespeare?

Θα της αρέσεις γιατί: Θέλει να ζήσει ένα έντονο πάθος. Την εξιτάρει η ιδέα ότι αποτελεί την πηγή έµπνευσής σου. Ποια δε θέλει να γίνει η µούσα ενός καλλιτέχνη;


Ο κοσμοπολίτης



Έρχεται από µια µακρινή χώρα, είναι αρρενωπός, γυµνασµένος και τα σπαστά ελληνικά του αντηχούν στ’ αφτιά της σαν µελωδία γιουκαλίλι. Αν αναρωτιέσαι σε τι µπορεί να µοιάζει ένας απόγονος του Κολοκοτρώνη µε τον Ροµπέρτο από τη Βενεζουέλα, η απάντηση είναι «σε λίγα πράγµατα». Εξίσου µε τον Ροµπέρτο, όµως, την ελκύει και ένας πολυταξιδεµένος συµπατριώτης που διψά για περιπέτεια και νέες εµπειρίες. Δε θα χορταίνει να σε ακούει να της µιλάς για τα ταξίδια σου. Οι γυναίκες τα λατρεύουν.

Θα της αρέσεις γιατί: Σε ό,τι αφορά τον Ροµπέρτο, πέρα από το εξωτικό του 6-pack, την εξιτάρουν και οι άγνωστοι πολιτισµοί, τους οποίους επιθυµεί εναγωνίως να εξερευνήσει ζώντας έναν παθιασµένο έρωτα. Εσύ, ο κοσµοπολίτης, έχεις κάτι από αυτή την περιπετειώδη γοητεία. Συνειδητά κάτι της λέει ότι µε έναν τύπο που του αρέσουν τα ταξίδια δε θα βαρεθεί εύκολα. Υποσυνείδητα νιώθει κολακευµένη που κατέληξες σ’ εκείνη κι όχι σε καµιά δίµετρη Τσέχα, παρόλο που θα µπορούσες...


Ο χύμα στο κύμα



Το ελεύθερο πνεύµα του δεν αντέχει την καταπίεση. Δεν ανήκει σε καµία και σε κανέναν, µόνο στον εαυτό του! Θα του µοιάζεις αν δείχνεις ότι είσαι έτοιµος για όλα χωρίς να υπολογίζεις τις συνέπειες. Αν είσαι τέτοιος τύπος, χτυπάς αναπάντεχα: Την παίρνεις τρεις η ώρα το πρωί και της λες να κατέβει για να πάτε µια βόλτα (αν έχεις µηχανή, πείθεις παραπάνω), δεν περιµένεις να φτάσετε στο σπίτι για να κάνετε σεξ (και πίσω από τα δέντρα καλά είναι) κ.λπ.

Θα της αρέσεις γιατί: Δεν είσαι προβλέψιµος και την κρατάς σε εγρήγορση. Παρόλο που ξέρει ότι το παιχνίδι της επιβολής είναι µάλλον χαµένο, εκείνη γουστάρει να σε τιθασεύει όσο εσύ προσπαθείς να την παρασύρεις. Το ’χουµε πει: οι γυναίκες συµπαθούν τα «καλά παιδιά», αλλά γουστάρουν τα κωλόπαιδα.


Ο πνευματώδης

Συζητά µε την ίδια άνεση τόσο για τη νέα ταινία του Ντέιβιντ Λιντς όσο και για το νέο µεταγραφικό απόκτηµα του Παναθηναϊκού. Ξέρει ποιος είναι ο Νόαµ Τσόµσκι αλλά και η Δήµητρα Αλεξανδράκη. Έχει ιδιαίτερη αίσθηση του χιούµορ και, όταν µιλάει, τα πιο βαρετά θέµατα ξαφνικά αποκτούν ουσία. Είναι έξυπνος, αλλά όχι ξερόλας και, πάνω απ’ όλα, δεν του αρέσει µόνο να µιλάει, αλλά και να ακούει (κυρίως εκείνη).

Θα της αρέσεις γιατί: Έχεις µυαλό χωρίς να είσαι σπασίκλας και δε θα ντρέπεται να σε εµφανίσει στις «ψαγµένες» φίλες της. Η γοητεία σου εντοπίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι, ακόµα κι αν η χωρίστρα αραιώσει και η κοιλιά πλαδαρέψει, το µυαλό σου θα είναι πάντα µάχιµο. Άλλωστε, ο ρόλος της µαθήτριας είναι κορυφαία γυναικεία φαντασίωση, αρκεί να βρει το σωστό δάσκαλο.


Ο τζέντλεμαν

Βρίσκει ευχαρίστηση στο να την κάνει να περνάει και να νιώθει καλά, χωρίς να σκέφτεται το τοµάρι του. O ευγενής έχει ξεχωριστή θέση στο µυαλό και στο κρεβάτι µιας γυναίκας, αρκεί οι αβρότητες να µην κουκουλώνουν την αρρενωπότητά του (ο ιπποκόµος του Μπάκιγχαµ δεν την ανάβει, άντρα µε τρόπους θέλει!). Άνοιξέ της την πόρτα και άφησέ τη να περάσει πρώτη, τράβηξέ της την καρέκλα για να κάτσει, σέρβιρέ την πριν αρχίσεις να τρως, πλήρωσε το λογαριασµό στο εστιατόριο και µην παραλείπεις ποτέ να της κάνεις κοµπλιµέντα για το πόσο όµορφη είναι.

Θα της αρέσεις γιατί: Της φέρεσαι όπως της αξίζει. Εσύ µπορεί να πιστεύεις ότι αυτοί οι ευγενικοί τύποι είναι οι πλέον ξενέρωτοι και γραφικοί, αλλά σκέψου πως, αν στο πρόσφατο παρελθόν έχει φάει τα µούτρα της µε κάποιο βαρύ κι ασήκωτο κάφρο (κυκλοφορούν ανάµεσά µας), τότε µάλλον έχει αναθεωρήσει τις προτεραιότητές της.

 
Top