Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το στυλ κουρέματος, που θα σε διατηρήσει δροσερό από τώρα μέχρι το καλοκαίρι.


Ένα κοντό αντρικό κούρεμα ήταν, είναι και θα πάντα στη μόδα. Διαχρονικό, εύκολο στο φορμάρισμα, ώστε να είσαι έξω από το σπίτι στον ελάχιστο χρόνο, δροσερό και αρρενωπό, το short cut έχει πάντα την τιμητική του και κυκλοφορεί σε διάφορες και διαφορετικές εκδοχές ανάλογα με τις τάσεις της εποχής.

Φέτος, η μόδα στο αντρικό hairstyling επιτάσσει high & tight haircuts. Προτού, αναρωτηθείς «τι είναι πάλι αυτό», κάνε μια παύση και φέρε στο μυαλό σου τα διαφόρου τύπου fade κουρέματα, από το disconnected undercut μέχρι το taper fade και το flat top, που κατά καιρούς σου έχουμε παρουσιάσει. Τι κοινό έχουν; Η απάντηση ακριβώς από κάτω.


Τι είναι το high & tight κούρεμα

Πρόκειται για ένα κοντό κούρεμα που ξεκινάει ουσιαστικά από τη μέση του κεφαλιού, μιας και τα μαλλιά στο πλάι και στον αυχένα είναι σχεδόν ξυρισμένα, ενώ εκείνα της κορυφής έχουν μήκος και πυκνότητα.
Από πού κρατάει η σκούφια του

Έλκει την καταγωγή του από το πεδίο μάχης. Γεννήθηκε στο στρατό και «φορέθηκε» κατά κόρον από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. που το έκαναν διάσημο παγκοσμίως σαν τάση στα αντρικά μαλλιά.
Σε ποιο σχήμα προσώπου ταιριάζει καλύτερα

Τα άσχημα νέα είναι ότι τα high & tight haircuts δεν ταιριάζουν σε όλους. Τα καλά νέα είναι ότι χάρη στις διάφορες και διαφορετικές εκδοχές τους είναι αδύνατον να μην βρεις εκείνη που αναδεικνύει το πρόσωπό σου, ανάλογα με το σχήμα του.

Αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο: Δώσε περισσότερο μήκος στα μαλλιά της κορυφής (δοκίμασε το quiff ή το faux hawk) για να χαρίσεις ύψος και μάκρος στο πρόσωπό σου.

Αν έχεις οβάλ πρόσωπο: Έκανες την τύχη σου, μιας και όποιο high & tight στυλ κουρέματος κι αν επιλέξεις θα δείχνεις στα καλύτερά σου.

Αν έχεις τετράγωνο πρόσωπο: Σε καμία περίπτωση δεν επιλέγεις ένα flat top. Ο λόγος αυτονόητος, μιας και θα τονίζονται ακόμα περισσότερο οι έντονες γωνίες και τα ζυγωματικά σου. Προτίμησε επιμελώς ατημέλητα high & tight κουρέματα για ένα πιο soft look.


Οι 3 δημοφιλείς εκδοχές του high & tight haircut


Το κλασικό, στρατιωτικό

Άγριο και σκληρό σαν αποτέλεσμα, θυμίζει αυτό που «φορούσαν οι στρατιώτες των ΗΠΑ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Το επιμελώς ατημέλητο

Ιδανική επιλογή αν έχεις κυματιστά μαλλιά και προτιμάς το φυσικό λουκ.


Το slicked back

Το high & tight κούρεμα, που θέλει τα μαλλιά της κορυφής τραβηγμένα προς τα πίσω. Old school look, που ταξιδεύει το στυλ σου στη χρυσή εποχή του Hollywood, τότε που τα αρσενικά είχαν μια προσεγμένη, καθαρή και καθωσπρέπει εμφάνιση, αρχής γενομένης από το κρανίο τους.


 
Top