Οι γιγάντιες και επίπεδες βουνοκορφές της Nazca έχουν παραμείνει ένα μεγάλο μυστήριο για δεκαετίες. Ακόμα και σήμερα, οι αρχαιολόγοι δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς και γιατί οι «αρχαίοι άνθρωποι» δημιούργησαν τεράστιους, επίπεδους διάδρομους πριν από χιλιάδες χρόνια.
Όλοι είμαστε γοητευμένοι από τις γραμμές Nazca και Palpa. Αυτά τα απίστευτα κομμάτια της αρχαίας «τέχνης» βρίσκονται στην άγονη παράκτια πεδιάδα του Περού περίπου 400 χιλιόμετρα νότια της σύγχρονης Λίμα. Τα συγκλονιστικά geoglyphs (γεωγλυφικά) καλύπτουν περίπου 450 χιλιόμετρα και δημιουργήθηκαν κάποια στιγμή μεταξύ 500 π.Χ. και 500 μ.Χ.
Οι γραμμές Nazca και Palpa θεωρούνται από τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιολογίας, κυρίως λόγω του μεγέθους τους. Μερικές από τις γραμμές απεικονίζουν ζωντανά πλάσματα, στυλιζαρισμένα φυτά και φανταστικά όντα, καθώς και γεωμετρικά σχήματα μήκους πολλών χιλιομέτρων.
Σύμφωνα με μελέτες, το μεγαλύτερο από τα στοιχεία της Nazca είναι περίπου 1000 πόδια, και το μεγαλύτερο γεωγλυφικό συνεχίζεται για περίπου 9 μίλια.
Ωστόσο, η πιο μυστηριώδης ανακάλυψη σε Nazca είναι οι αινιγματικές βουνοκορφές που μοιάζουν με παράξενους διαδρόμους της σύγχρονης εποχής. Οι βουνοκορφές μοιάζουν κυριολεκτικά με σύγχρονους διαδρόμους αεροδρομίων. Πολλοί ερευνητές λένε ότι οι μυστηριώδεις κορυφές φαίνονται σαν κάτι που διασχίζει την κορυφή του βουνού, δημιουργώντας απίστευτες επίπεδες επιφάνειες.
Γιατί λοιπόν να κάνουν τον κόπο και να δημιουργήσουν αυτές τις τεράστιες επίπεδες επιφάνειες;
Nazca-Airport
 

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα στην Nazca. Προορίζονταν άραγε αυτά τα γιγάντια σχήματα να φαίνονται από ψηλά; Μιμούνται αστερισμούς στον ουρανό; Τι προσπαθούσαν οι αρχαίοι να πουν στις μελλοντικές γενιές; Ήταν οι γραμμές Nazca απλή αρχαία τέχνη; Αν ναι … γιατί δεν μπορούν να εκτιμηθούν πλήρως από το έδαφος;

Είναι πιθανό όπως οι Αρχαίοι θεωρητικοί αστροναύτες υποστηρίζουν οι αρχαίοι «διάδρομοι» να είναι στην πραγματικότητα δείκτες πλοήγησης που χρησιμοποιούνται από προηγμένους εξωγήινους που επισκέφθηκαν την περιοχή χιλιάδες χρόνια πριν;
Τι θα συμβεί αν οι «θεοί» που χρησιμοποιούνται αυτά τα μονοπάτια στο μακρινό παρελθόν για να επισκεφθούν τους ανθρώπους στο Περού;

Nazca-Airport-2

Είναι ενδιαφέρον ότι, σύμφωνα με ορισμένους τοπικούς θρύλους, ο μυστηριώδης δημιουργός Θεός των Ίνκας Viracocha, δημιούργησε τις Nazca Lines και τα ιερογλυφικά στο παρελθόν. Ήταν ο μεγάλος δάσκαλος ο Θεός των Άνδεων.
Οι σκεπτικιστές πάλι λένε ότι αυτά τα γιγαντιαία γεωγλυφικά και επίπεδες βουνοκορφές δεν δημιουργήθηκαν από προηγμένες ιπτάμενες μηχανές. Θα μπορούσαν οι ίδιοι αρχαίοι άνθρωποι της Nazca να έχουν δημιουργήσει τέλεια σε σχήμα τρίγωνα, χιλιάδες μέτρα σε διάμετρο όπως προτείνουν; Και αν ναι, τότε πώς μπορούμε να εξηγήσουμε τις επίπεδες κορυφές που βρίσκονται γύρω από τις γραμμές Nazca;
Σήμερα, όταν πρόκειται για τις γραμμές Nazca και Palpa, οι πιο αποδεκτές θεωρίες είναι ότι ότι πρόκειται για γιγαντιαία αστρονομικά ημερολόγια, τελετουργικούς χώρους, συστήματα συντεταγμένων, και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, διάδρομοι προσγείωσης που δημιουργήθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν από τους κοσμικούς γείτονές μας.


Εσείς τι νομίζετε ότι είναι;


Αναστάσιος Ντίνος


apocalypsejohn
 
Top