Πιστός λάτρης του Ιονίου, ο Ρώσος μεγιστάνας Ρομάν Αμπράμοβιτς, απολαμβάνει τα νησιά της χώρας μας, με την θαλαμηγό του “Luna”.

Προχθές αργά το βράδυ ξεκινώντας από τη Λευκάδα, εθεάθη έξω από την Αντίσαμο, ενώ ακολούθως επισκέφθηκε το Αργοστόλι, και λίγες ώρες αργότερα τη Ζάκυνθο επιλέγοντας και φέτος το πανέμορφο Κερί. Το υπερπολυτελές γιοτ εθεάθη στη νότια πλευρά του νησιού και συγκεκριμένα στο Κερί μεταξύ Λίμνης – Μαραθία και Μαραθωνησίου. Η περίφημη θαλαμηγός του Luna έχει τραβήξει τα βλέματα ντόπιων και τουριστών που βρίσκονται στο νησί, οι οποίοι το φωτογραφίζουν και το αναρτούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για άλλο ένα καλοκαίρι, ο 13ος πλουσιότερος Ρώσος και ιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, και η σύντροφός του, Ντάρια Ζούκοβα έδωσαν το στίγμα τους με το γιοτ “Luna”, χωρίς όμως να γίνουν αντιληπτοί, αφού δεν αποβιβάστηκαν σε κανέναν από τους προορισμούς που επισκέφθηκαν. Από εκεί και πέρα αρκέστηκαν να απολαύσουν την φυσική ομορφιά, το τοπίο και τα γαλαζοπράσινα νερά.

Το Luna ολικού μήκους 114 μ. και μέγιστου πλάτους 20 μ. είναι ένα πολυτελές γιοτ που κατασκευάστηκε το 2010 από Lloyd Werft της Μπρέμερχαβεν, στη Γερμανία. Το εξωτερικό του σχεδιάστηκε από New Cruise της Γερμανίας και το εσωτερικό του από τον Donald Starkey.

Το σκάφος παραδόθηκε στο Ρώσο επιχειρηματία Ρομάν Αμπράμοβιτς στις 10 Απριλίου 2010. Διαθέτει 10 VIP καμπίνες επισκεπτών άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων η καθεμία, μία 20 μέτρων εξωτερική πισίνα, 9 καταστρώματα και ένα μεγάλο υπαίθριο χώρο ψυχαγωγίας. Είναι επίσης εξοπλισμένο με 1 μίνι-υποβρύχιο και πλήρωμα των 50 ατόμων. Διαθέτει επίσης, τις μοναδικές στον κόσμο, πολλαπλών χρήσεων σωσίβιες λέμβους / λιμουζίνες με κόστος άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων η κάθε μία.

 
Top