Η Greenpeace, στο πλαίσιο της περιοδείας του Rainbow Warrior στις ελληνικές θάλασσες ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης, πραγματοποιεί επιστημονική έρευνα και δίνει στη δημοσιότητα πρώτες εικόνες που αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα της πλαστικής ρύπανσης στην Ελλάδα.
Παραλία Παχιά `Aμμος, Λασίθι, Κρήτη
Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες στην παραλία Παχιά `Aμμος Λασιθίου, αποδεικνύουν την “πλαστική εισβολή”. Καθημερινά ξεβράζονται τεράστιες ποσότητες μικροπλαστικών, που έχουν καλύψει εξολοκλήρου την ακτή, όπως αποτυπώνει ο φακός της Greenpeace. Η οργάνωση πήρε δείγματα άμμου, τα οποία θα αναλυθούν από το επιστημονικό της τμήμα στο πανεπιστήμιο του Exeter.

Παραλία Βροντόνερο, Λαγανάς, Ζάκυνθος
Εθελοντές από την Greenpeace, τον ΑΡΧΕΛΩΝ, τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου και την ελβετική οργάνωση Stop Plastic Pollution, μάζεψαν 30 σακούλες πλαστικών σκουπιδιών από την παραλία Βροντόνερο. Η παραλία βρίσκεται εντός του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, σημαντική περιοχή ωοτοκίας της Caretta caretta για όλη τη Μεσόγειο και απέχει λίγες εκατοντάδες μέτρα από την υπερκορεσμένη χωματερή του νησιού.

Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιεί η Greenpeace και το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στις ελληνικές θάλασσες και ακτές, θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου με την ολοκλήρωση της περιοδείας του Rainbow Warrior στην Ελλάδα.

Η Greenpeace απαιτεί από την πολιτεία να λάβει μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μίας χρήσης και καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της οργάνωσης μέσα από την ιστοσελίδα  http://act.gp/2umbsu7
4green.gr
 
Top