Οι stars εδώ και χρόνια έχουν κάνει το test!
Το σχήμα προσώπου και τα χαρακτηριστικά του είναι αυτά που καθορίζουν την εμφάνιση μας. Υπάρχουν πάρα πολλά σχήματα προσώπων αλλά τα βασικότερα είναι αυτά που θα δούμε σήμερα. Το οβάλ σχήμα προσώπου, το στρογγυλό, το ορθογώνιο, το τετράγωνο, το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς και το διαμάντι.
Πολλές φορές ένα πρόσωπο μπορεί να μην ανήκει ακριβώς σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες αλλά να είναι ένας συνδυασμός δύο σχημάτων. Γνωρίζοντας όμως το βασικό σχήμα του προσώπου μας, μαθαίνουμε σιγά σιγά τα σωστά tips για να βελτιώσουμε την εμφάνιση μας..
Θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες γυναίκες, και κυρίως οι λαμπερές stars, δείχνουν πάντοτε υπέροχες όποιο στυλ μαλλιών ή μακιγιάζ και αν επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν βρει τι της κολακεύει ανάλογα το σχήμα του προσώπου τους.
Πώς θα ανακαλύψεις το δικό σου;
Τραβήξε τα μαλλιά πίσω με μια στέκα ή μια κορδέλα ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπο. Στάσου μπροστά σε έναν καθρέπτη. Πάρε μια μεζούρα και μέτρησε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου μέχρι το πιγούνι. Στη συνέχεια, κάνε το ίδιο για να βρεις την απόσταση των ζυγωματικών και την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου.
Ώρα για σχέδιο!
Σε ένα χαρτί σχημάτισε με έναν χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκες, ενώνοντας όλα τα σημεία. Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα:
Οβάλ πρόσωπο
Θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα αφού έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές και έντονα ζυγωματικά. Δεν θα δυσκολευτείς στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών, ό,τι και να επιλέξεις σου ταιριάζει.
Στρογγυλό πρόσωπο
Έχεις έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.
Τετράγωνο πρόσωπο
Έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να απαλύνει τις γωνίες του.
Μακρόστενο πρόσωπο
Διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μεταξύ μήκους-πλάτους.
Σχήμα καρδιάς
Χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου, πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Σε αυτή την περίπτωση επίλεξε μακιγιάζ και σχήμα μαλλιών τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα οστά των ζυγωματικών.
Τι Σχήμα Προσώπου Έχω; Μάθε Σε Ποια Κατηγορία Ανήκεις…
Τι σχήμα προσώπου έχω; Είναι σημαντικό να ξέρετε τι σχήμα προσώπου έχετε, διότι παίζει βασικό ρόλο στην επιλογή του κουρέματος του styling των μαλλιών καθώς και του μακιγιάζ.
Κατανοώντας το πρόσωπό σας θα μάθετε να αποφεύγετε τυχόν λάθη,  να αναδεικνύετε σωστά τα χαρακτηριστικά σας και να δείχνετε πάντα όμορφες.  Είστε έτοιμες να μάθετε το σχήμα του προσώπου σας ;
Βρείτε το σχήμα του προσώπου σας: Μαζί θα μάθουμε 2 επιπλέον απλούς τρόπους για να καταλάβετε τι σχήμα έχει το πρόσωπο σας.
1ος Τρόπος: Σταθείτε μπροστά στον καθρέφτη του μπάνιου, αφού πρώτα έχετε φροντίσει με καυτό νερό να δημιουργηθούν υδρατμοί ώστε να θολώσει. Σχηματίστε με το δάχτυλο σας το περίγραμμα του προσώπου σας πάνω στην επιφάνεια του καθρέφτη.
2ος Τρόπος: Σταθείτε απλά μπροστά στον καθρέφτη και με ένα μαύρο μολύβι ματιών ή eyeliner ζωγραφίστε το περίγραμμα του προσώπου σας.

3ος Τρόπος: Αν δεν είστε σίγουρες, ρωτήστε κάποιον ειδικό.
 
Top