Από Μιχάλης Θερμόπουλος

Μια μυστηριώδης γενετική πάθηση έχει αφήσει έναν 23χρονο άνδρα “παγιδευμένο” στο σώμα ενός μικρού παιδιού στην Ινδία, με τους ντόπιους να τον βλέπουν ως “μετενσάρκωση του θεού”.

Ο Manpreet Singh ζυγίζει μόλις 5 κιλά, παρά το γεγονός ότι γεννήθηκε το 1995. Παρόλο ..που ήταν υγιής κατά τη γέννηση, σταμάτησε να μεγαλώνει μετά από ένα χρόνο, προτού καν αρχίσει να περπατάει ή να μιλάει και τώρα απαιτεί την βοήθεια των συγγενών του για να μετακινείται.

Η οικογένειά του δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί σταμάτησε να αναπτύσσεται σε τόσο μικρή ηλικία, ενώ οι τοπικοί γιατροί υποστηρίζουν ότι μπορεί να έχει ορμονική ανισορροπία.



Σύνδρομο Laron

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το Manpreet θα μπορούσε να έχει σύνδρομο Laron, μια σπάνια γενετική κατάσταση. Αλλά δεν έχει ακόμη λάβει διάγνωση, επειδή η οικογένειά του αδυνατεί να πληρώσει για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, που κοστίζουν περισσότερο από 5.700€.

Όσοι πάσχουν από το σύνδρομο Laron στερούνται μιας ορμόνης, που ονομάζεται αυξητικός παράγοντας τύπου ινσουλίνης-1 (IGF-1), ο οποίος διεγείρει το κύτταρο να αναπτυχθεί και να διαχωριστεί, για να σχηματίσει νέα κύτταρα. Το ένα τρίτο των ατόμων που έχουν αυτό το σύνδρομο ζουν σε απομακρυσμένα χωριά της νότιας επαρχίας Loja του Ισημερινού.

Ο Manpreet έχει προσελκύσει μεγάλη προσοχή λόγω της σωματικής και νοητικής του ομοιότητας με ένα παιδί ενός έτους. Είναι μάλιστα δημοφιλής με τους ντόπιους, αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον θεωρούν μια... μετενσάρκωση του ίδιου του θεού.

Ο 23χρονος Manpreet έχει πρησμένες παλάμες, πόδια και ένα μεγάλο πρόσωπο με χαλαρή επιδερμίδα και είναι σε θέση μόνο να πει λίγα λόγια, κυρίως επικοινωνώντας με χειρονομίες. Αν και μπορεί να γελάει, να ουρλιάζει και να κλαίει, δεν μπορεί να συμμετάσχει σε μια συζήτηση.

http://www.dailymail.co.uk

 
Top