«Η Ρένα ήταν αστείρευτο ταλέντο. Ήταν σαν ένα μικρό παιδί με μια αθώα ψυχή». Με αυτή τη φράση, βαθιά συγκινημένος, ο Σωτήρης Τζεβελέκος μίλησε αποκλειστικά στην Espresso, για τη συμπλήρωση 20 ετών από τον θάνατο της Ρένας Παγκράτη.

«Όποιος γνώριζε τη Ρένα καταλάβαινε την ψυχούλα της. Ήταν ένα δοτικό άτομο και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη. Αυτό ήταν που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σε εκείνη. Ήταν πάντα χαμογελαστή» λέει στην εφημερίδα ο ηθοποιός. «Πέρασαν κιόλας 20 χρόνια;» διερωτάται στη συνέχεια ο ηθοποιός που έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας μαζί με την σύζυγό του Καίτη Θεοχάρη.

Η Ρένα Παγκράτη έδωσε τέλος στη ζωή της μετά από χρήση φαρμάκων μέσα στο διαμέρισμα που ζούσε. Η αδερφή της είχε βρει δίπλα της μια επιστολή που αναδείκνυε την μοναξιά και την απελπισία στην οποία είχε περιέλθει η δημοφιλής ηθοποιός των 70s και των 80s.

Μετά το τέλος της χρυσής εποχής της βιντεοκασέτας η Ρένα Παγκράτη δεν έπαιξε σε κάποια τηλεοπτική σειρά ή ταινία. Μάλιστα προσπάθησε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να αρχίσει το τραγούδι σε διάφορα κέντρα, ηχογραφώντας έναν δίσκο στις αρχές του 90. Ο τελευταίος της ρόλος ήταν στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, όταν ο Νίκος Φώσκολος της έκανε πρόταση για να συμμετάσχει στη Λάμψη.

Από την άλλη πλευρά είναι πολλοί που πιστεύουν ότι οι ρόλοι που έπαιξε στην χρυσή εποχή της βιντεοκασέτας δίπλα στον Στάθη Ψάλτη, ήταν τόσο δυνατοί που δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο τηλεοπτικά και κάποιες περιστασιακές εμφανίσεις που έκανε σε τηλεοπτικές εκπομπές ως προσκεκλημένη δεν γέμιζαν την άδεια ψυχή της.

«Δεν θα ήθελα να πω πως αισθάνθηκα όταν έμαθα το τέλος της Ρένας. Ας το αφήσουμε σας παρακαλώ, γιατί δεν θέλω να θυμάμαι εκείνες τις ώρες» λέει ο Σωτήρης Τζεβελέκος και συνεχίζει σημειώνοντας πως «από τη συνεργασία μου με τη Ρένα, μόνο καλά έχω να θυμάμαι. Καταρχήν, ήταν σωστή επαγγελματίας και πολύ τίμια απέναντι σε όλους τους συναδέλφους της. Ποτέ δεν είχε αδικήσει άνθρωπο και αυτό είναι κάπως σπάνιο στο δικό μας επάγγελμα».

«Η Ρένα ήταν υπέροχη και στο θρυλικό "Λούνα Παρκ" αλλά και στο θέατρο. Ήταν μια κωμική ηθοποιός, με αστείρευτο χιούμορ. Η Ρένα θα μπορούσε να προσθέσει ατάκες στα κείμενά της και να μην καταλάβει κανείς το παραμικρό, προκαλώντας όμως παράλληλα και πολύ γέλιο. Ήταν κάτι ιδιαίτερο» τονίζει.

«Κοιτάξτε, όσο τη γνώριζα εγώ και παίζαμε μαζί, η Ρένα ήταν πολύ ανοιχτός άνθρωπος και χαρακτήρας. Όλο με χαμόγελο και πάντα να προσφέρει σε όλους. Μετά δεν γνωρίζω αν οι συνθήκες της ζωής και του επαγγέλματός μας την ανάγκασαν να κλειστεί στον εαυτό της. Γιατί, όπως γνωρίζετε, το επάγγελμά μας δεν έχει μόνο γέλιο και καλές στιγμές Κάποια στιγμή χαθήκαμε με τη Ρένα, αλλάξαμε δρόμους» λέει ο ηθοποιός.

«Όταν ένας άνθρωπος έχει φύγει εδώ και 20 χρόνια και ακόμα και σήμερα είναι τόσο αγαπητός, αυτό σημαίνει ότι έχει μείνει στις καρδιές όσων την αγάπησαν. Εγώ πάντα θα κουβαλάω μέσα μου τη Ρένα, γιατί ήταν ένα υπέροχα πλάσμα. Έτσι θέλω να την έχω στις καλές και ωραίες στιγμές του μυαλού μου» καταλήγει ο Σωτήρης Τζεβελέκος.

 
Top