Τα ανοιξιάτικα - καλοκαιρινά ρούχα, τα παπούτσια και τα αξεσουάρ που σε μερικά χρόνια από τώρα θα συγκαταλέγονται στα all time classic κάθε αντρικής ντουλάπας.
Τι κοινό έχει το δερμάτινο μπουφάν με το λευκό t-shirt και το τζην παντελόνι; Και τα τρία ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία των κλασικών κομματιών κάθε αντρικής γκαρνταρόμπας.

Υπάρχει βέβαια και εκείνη η κατηγορία με τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που δεν διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο και χαρακτηρίζονται ως τάσεις, fashion trends της εκάστοτε εποχής. Κάποια απ' αυτά όμως δείχνουν να πληρούν όλα τα κριτήρια για να φέρουν στο άμεσο μέλλον τον τίτλο "all time classic".

Οι κάθετες ρίγες

Τα τελευταία χρόνια, το αντίπαλον δέος της κλασικής μαρινιέρας είναι οι pinstripes, ελληνιστί οι λεπτές κάθετες γραμμές, που εν αντιθέσει με τις οριζόντιες φαρδιές, δείχνουν την κορμοστασιά σου πιο ευθυτενή και κατ΄επέκταση εσένα πιο ψηλό και αδύνατο.

Φέτος, οι ρίγες φαρδαίνουν και αποκτούν ακόμη και χρώμα με το φόντο ωστόσο να διατηρείται βαμμένο σε κλασικά χρώματα, όπως το λευκό και το σκούρο μπλε, για να αποτραπεί η φασαρία στο σύνολο. «Διακοσμούν» μάλιστα, όχι μόνο πουκάμισα και t-shirts, αλλά και παντελόνια -εκείνα με την κάθετη ρίγα στο πλάι είναι η τάση της της σεζόν- και βερμούδες.

Τα σανδάλια

Ως επί το πλείστον, τα σανδάλια είναι καταγεγραμμένα στην αντρική συνείδηση είτε ως καθαρά γυναικεία υπόθεση, είτε ως το καλοκαιρινό παπούτσι του Γερμανού τουρίστα -εννοείται φορεμένα με λευκή κάλτσα. Κι όμως, αν γνωρίζεις ποια να επιλέξεις, σε ποια περίσταση να τα φορέσεις και πώς να τα συνδυάσεις μπορεί να αποδειχθούν ένα από τα πιο στιλάτα καλοκαιρινά υποδήματα.

Προτίμησε λοιπόν αυτά που είναι κατασκευασμένα από δέρμα και έχουν φαρδιές λωρίδες και συνδύασέ τα με casual ρούχα, όπως είναι ένα chino παντελόνι, ένα slim τζην ή μία υφασμάτινη βερμούδα και φόρεσέ τα στις βόλτες σου στο νησί και φυσικά ποτέ μα ποτέ στο χώρο εργασίας σου.

Extra tip: Προτού κυκλοφορήσεις έξω με τα καινούργια σου σανδάλια, φρόντισε να έχει προηγηθεί πεντικιούρ.

Τα casual loafers

Κοινώς, τα penny loafers, τα καλοσχεδιασμένα αντρικά παπούτσια που δεν δένουν με κορδόνι και εσφαλμένα έχουν ταυτιστεί με τα μοκασίνια και την ιταλική φινέτσα, μιας και οι ρίζες τους είναι νορβηγικές -τα φορούσαν οι Νορβηγοί ψαράδες- πριν γίνουν μόδα στην Ivy League, αναδειχθούν στο απόλυτο υπόδημα του preppy look, φορεθούν κατά κόρον και έπειτα, πάρουν την κατιούσα. Τα τελευταία χρόνια όμως, τα penny loafers ξανά προς τη δόξα τραβούν, φιλοδοξώντας να ανακτήσουν τη χαμένη διαχρονικότητά τους.

Επένδυσε σε ένα σουέντ ζευγάρι στα χρώματα του καφέ και σε ρούχα σε στενές γραμμές -για παράδειγμα ένα slim- fit δίκουμπο σακάκι-, παρά σε ευρύχωρα παντελόνια και σακάκια, για να δημιουργήσεις ένα σύγχρονο, κομψό ντύσιμο.

Τα statement prints

Υπάρχουν τα κλασικά σχέδια -πουά, ριγέ, καρό- και υπάρχουν και τα statement σχέδια, που διακρίνονται για τον εκκεντρικό, τολμηρό και ενίοτε τροπικό χαρακτήρα τους. Χάρη σ' αυτόν εξάλλου μπορούν και δημιουργούν ένα outfit που κλέβει τις εντυπώσεις με την πρώτη κιόλας ματιά. Από λουλούδια, ψαράκια και αστέρια μέχρι πιγκουίνους, φύλλα και γεωμετρικά, έθνικ μοτίβα, που στολίζουν από πουκάμισα και t-shirts μέχρι τζάκετ, βερμούδες και παντελόνια.

Extra tip: Φρόντισε να υπάρχει στο σύνολό σου ένα και μοναδικό κομμάτι με statement prints και τα υπόλοιπα να είναι βαμμένα σε ουδέτερους χρωματικούς, κλασικούς τόνους.

 
Top