Θα μπορούσαμε να μυρίζουμε/δοκιμάζουμε/αγοράζουμε αρώματα κάθε μέρα, αν κάτι τέτοιο ήταν εφικτό φυσικά. Δε χρειάζεται, πάντως, να έχεις χιλιάδες αρώματα - μπορείς να έχεις ένα και καλό, αρκεί να ξέρεις όλα τα tips για να παραμένει η μυρωδιά του ζωντανή για ώρες και να "σκορπίζεται" στον αέρα έτσι όπως κινείσαι. Για να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως, πρέπει να...

1. Διαλέξεις δυνατό άρωμα. Δεν έχουν δημιουργηθεί όλα τα αρώματα εξίσου ισχυρά, γι' αυτό πρέπει να διαλέξεις ένα που να διαρκεί - αποδεδειγμένα - για αρκετές ώρες. Ποια αρώματα διαρκούν περισσότερο; Αυτά που περιλαμβάνουν πικάντικα συστατικά και όχι τα εσπεριδοειδή.

2. Κάνεις το σωστό layering ΚΑΙ στο άρωμα. Τα περισσότερα από τα αγαπημένα σου αρώματα περιλαμβάνουν αφρόλουτρο, κρέμα σώματος και διάφορα έλαια, τα οποία όταν χρησιμοποιηθούν ΟΛΑ μαζί, προσφέρουν ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

3. Ξέρεις σε ποια σημεία να ψεκάσεις. Πέρα από τον καρπό, όπως έχουμε ξαναπεί, μπορείς επίσης να ψεκάσεις το στομάχι σου (!), το στήθος σου, πίσω από τα αυτιά, πίσω από τα γόνατα και πάει λέγοντας. Μπορεί να σου πάρει λίγη ώρα παραπάνω να θυμάσαι όλα τα δυνατά σημεία, αλλά όσο περισσότερα, τόσο το καλύτερο.

4. Το αφήσεις να στεγνώσει μόνο του. Όσο μεγάλος μπορεί να είναι ο πειρασμός ΑΥΤΗΣ της κίνησης που είναι δεύτερη φύση μας πια - ξέρεις, που κολλάς τους καρπούς σου και τους τρίβεις μεταξύ τους για να απλωθεί το άρωμα - μην το κάνεις. Προσπάθησε να κρατηθείς γιατί αυτό το τρίψιμο που νομίζεις ότι είναι για καλό, καταστρέφει πολλές από τις ουσίες του αρώματος. Και δεν το θέλουμε καθόλου αυτό!

5. Ξέρεις πότε να το βάλεις. Η πιο κατάλληλη στιγμή είναι αμέσως μετά το μπάνιο/ντους σου, όσο το δέρμα σου είναι ακόμη λίγο νωπό. Όσο το δέρμα σου είναι ενυδατωμένο, μπορείς να ψεκάσεις ελάχιστα από το άρωμα σου, ΑΛΛΑ αυτό σε βάζει σε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο: να αφήσεις λεκέ στην μπλούζα που θα φορέσεις αμέσως μετά.

6. Διατηρείς το δέρμα σου ενυδατωμένο πριν βάλεις άρωμα. Πως αλλιώς θα "κλειδωθεί" η μυρωδιά στο δέρμα σου; Όταν το δέρμα σου είναι ενυδατωμένο απορροφάει πολύ καλύτερα το άρωμα και το κάνει να διαρκεί πολύ περισσότερο.

7. Τα φυλάς τα αρώματά σου στα σωστά σημεία και να μην τα εκθέτεις σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή σε υγρασία. Μια πολύ καλή μου φίλη, για παράδειγμα, βάζει όλα της τα αρώματα στο ψυγείο (το ίδιο και τα υπόλοιπα καλλυντικά της). H θερμότα/υγρασία καταστρέφουν τα συστατικά του αγαπημένου σου αρώματος, με αποτέλεσμα να χαλάει η μυρωδιά και να μειώνεται η διάρκεια του. Οπότε, λέω εγώ τώρα, μήπως να ΜΗΝ τα άφηνες στο μπάνιο πια;

8. Βάζεις μέσα στην ημέρα, για να ανανεώνεις τη μυρωδιά του αρώματος που φεύγει όσο κινείσαι/ιδρώνεις. Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθεί ένα άρωμα που να διαρκεί 24 ώρες το ίδιο, εξίσου έντονο και ευχάριστο. Τι μπορείς να κάνεις; Είτε να το έχεις μαζί σου για να το ανανεώνεις πριν σημαντικές περιστάσεις, βλέπε σε κάλεσε το αγόρι σου να γνωρίσεις την οικογένεια του (ουπς) είτε να μεταφέρεις λίγο από το άρωμα σου σε μπουκαλάκι ταξιδιού, έτσι ώστε να μην κουβαλάς ολόκληρο το μπουκάλι.

 
Top