Οδηγός επιβίωσης αποκλειστικά για εκείνους που οι τρίχες τους δεν κάθονται καθόλου καλά.


Το ότι η εμφάνισή σου παίζει σημαντικό ρόλο στη διάθεση/ψυχολογία σου, στην αυτοπεποίθησή σου και γενικότερα στο πως σε βλέπουν οι γύρω σου και κυρίως οι γυναίκες, το γνωρίζεις. Διόλου τυχαίο λοιπόν που πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Γέιλ κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: Οι άντρες που δεν νιώθουν καλά με τα μαλλιά τους τείνουν να είναι περισσότερο ανασφαλείς με την εικόνα τους και επικριτικοί με τον εαυτό τους, καθώς και λιγότερο κοινωνικοί συγκριτικά με εκείνους που τα 'χουν καλά με τις τρίχες πάνω στο κεφάλι τους.


Επειδή λοιπόν σε επουδενί δεν πρέπει να πέσεις σ' αυτή τη λούμπα -ψυχραιμία παιδιά, τρίχες είναι- καθίσαμε και φτιάξαμε ένα σύντομο αλλά περιεκτικό οδηγό επιβίωσης για όλους εκείνους που η φύση δεν τους προίκισε με το μαλλί του David Beckham. Γιατί κακά τα ψέμματα, τα ίσια μαλλιά ουδείς εμίσησε. Τα σγουρά πολλοί, λόγω του ατίθασου χαρακτήρα τους.



Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την φροντίδα, το κούρεμα και το styling των μαλλιών σου, σε περίπτωση που είναι κυματιστά ή μπουκλωτά.
Αν τα μαλλιά σου είναι σγουρά
inRead Advertisement by VIDADS since 2011




Το κούρεμα: Ta undercut και fade haircuts με τα κοντοκουρεμένα πλαϊνά και την πιο μακριά και πυκνή κορυφή είναι ιδανικά, όπως επίσης και τα κοντά και μεσαίου μήκους καρέ.


Το styling: Το κερί είναι μια καλή λύση καθώς προσφέρει έντονο κράτημα που διαρκεί. Αν πάλι επιθυμείς ένα λιγότερο επιτηδευμένο και αυστηρό αποτέλεσμα προτίμησε ένα σπρέι αλατιού, το οποίο θα δώσει κράτημα χωρίς να σε βαρύνει.

Προτού όμως απλώσεις στις μπούκλες σου οτιδήποτε, να θυμάσαι ότι είναι σημαντικό να χτενίσεις τα μαλλιά σου, ώστε να τα ξεμπλέξεις από τυχόν κόμπους και εν συνεχεία να τα στεγνώσεις με ένα πιστολάκι με φυσούνα, προκειμένου να μην φριζάρουν.

Η φροντίδα: Επειδή τα κατσαρά μαλλιά έχουν την τάση να φριζάρουν και να δείχνουν γρήγορα απεριποίητα, έχετ στο νου σου τα εξής: Πρώτον, μην λούζεσαι καθημερινά και τα αφυδατώνεις, μιας και το πολύ συχνό λούσιμο δεν ενυδατώνει τα μαλλιά όπως αυθόρμητα θα σκεφτείς, αλλά απογυμνώνει την τρίχα από τη φυσική λιπαρότητα που χρειάζεται. Δεύτερον, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν ειδικό για σγουρά μαλλιά, όπως είναι αυτό με την ένδειξη "antifrizz" στη συσκευασία. Τρίτον, μαλάκωσέ τα με ένα conditioner ή μια μάσκα μετά το λούσιμο.



Αν τα μαλλιά σου είναι κυματιστά

Το κούρεμα: Ακολούθησε το παράδειγμα των David Gandy, Orlando Bloom, Roger Federer και Kit Harington aka Jon Snow και υιοθέτησε είτε ένα επιμελώς ατημέλητο fade με φράντζα ή χωρίς αν αισθάνεσαι τολμηρός, είτε ένα απλό κοντό haircut αν επιμένεις κλασικά, είτε ένα μεσαίου μήκους καρέ αν σου αρέσει το μήκος και νιώθεις ότι σε κολακεύει.

Το styling: Προτείνουμε να αποφύγεις το κερί και να επιλέξεις προϊόντα περιποίησης με βάση το θαλασσινό αλάτι, που θα χαρίσουν σχήμα και κίνηση στα wavy μαλλιά σου.

Η φροντίδα: Εδώ ισχύει ότι και για τους φίλους σου, τους σγουρομάλληδες. Οπότε προσέχεις για να έχεις ή μάλλον για να διατηρήσεις τα πυκνά μαλλιά σου πάνω στο κεφάλι σου, όμορφα και υγιή.

> Ποια είναι τα hairstyles που θα βρεθούν σε κάθε αντρικό κεφάλι το 2017
Bonus: Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα

Το κούρεμα: Η επιλογή που θα σε σώσει είναι σίγουρα το buzzcut ή αλλιώς το κούρεμα με την ψιλή, καθώς το συχνό κούρεμα για να διατηρήσεις το υπερβολικά κοντό μήκος τους, θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να ανανεώνονται, να μην χάνουν την λάμψη και την υγεία τους. Αν πάλι προτιμάς κάτι πιο μοντέρνο και εκκεντρικό, δοκίμασε το καπελάκι κατά το ήμισυ. Δηλαδή κοντοκουρεμένα πλαϊνά και φράντζα στην κορυφή.

Το styling: Όπως καταλαβαίνεις αν επιλέξεις το στρατιωτικό, κοντό κούρεμα φιξάρισμα δεν χρειάζονται τα μαλλιά σου. Ξυπνάς και έξω από την πόρτα. Σε περίπτωση όμως που προτιμήσεις ένα μακρύ κοντό haircut, το σπρέι με θαλασσινό αλάτι θα προσφέρει στις τρίχες το κεφάλι σου τη ζωντάνια που έχουν ανάγκη.

Η φροντίδα: Τα αδύναμα, λεπτά μαλλιά δεν απαιτούν σε καμία περίπτωση συχνό λούσιμο, όπως επίσης συχνή χρήση του σεσουάρ και πολύ βαρύ σαμπουάν ή conditioner. Αναζήτησε προϊόντα με λεπτόρρευστη υφή και ένδειξη «για λεπτά, αδύναμα».

 
Top