Τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που πρέπει να κρέμονται στη ντουλάπα σου για να υιοθετήσεις την απαράμιλλη κομψότητα των αρσενικών της Κυανής Ακτής.

Côte d'Azur ή Κυανή Ακτή ή Γαλλική Ριβιέρα ή ακόμα καλύτερα το μέρος όπου βρίσκονται οι Κάννες, η πόλη που φιλοξενεί το ίσως πιο γνωστό κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ευρώπης.

Από τα πιο διάσημα τουριστικά θέρετρα στον κόσμο, το ευλογημένο αυτό μέρος της νοτιοανατολικής ακτής της Γαλλίας είναι συνυφασμένο με το καλοκαίρι, τον πλούτο, τη μόδα και το σινεμά. Κι όχι τυχαία. Αν ρωτήσεις κάποιον τι του έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεται τη Γαλλική Ριβιέρα, σίγουρα θα αναφερθεί σε κάποια από τα ακόλουθα: φεστιβάλ των Καννών, celebrities, πλουσιοπάροχα πάρτι σε πολυτελή γιοτ με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη και σούπερ σέξι μοντέλα να λικνίζουν τα κορμιά τους, απαράμιλλα κομψές αντρικές και γυναικείες εμφανίσεις. Σ' αυτό το τελευταίο θα σταθούμε και συγκεκριμένα στο φινετσάτο στυλ των αρσενικών που μαγνητίζουν τα βλέμματα με την καλαισθησία και την πάντα ενημερωμένη γκαρνταρόμπα τους.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις όλα εκείνα που πρέπει να γνωρίζεις και να έχεις στην καλοκαιρινή ντουλάπα σου για να κλέψεις λίγη από τη λάμψη και την αρρενωπότητα των αντρών, που ζουν και αναπνέουν στην κοσμοπολίτικη Κυανή Ακτή.


Τα χρώματα

Η χρωματική παλέτα της Γαλλικής Ριβιέρας έχει στο επίκεντρο τα κλασικά, ουδέτερα, γήινα και πάντα κομψά χρώματα του μπεζ, του εκρού, του καμηλό, αλλά και του λευκού. Τις αποχρώσεις αυτές περιβάλλουν τα παστέλ -φιστικί, γαλάζιο, κίτρινο, λιλά- και τα έντονα χρώματα που ορίζουν το ναυτικό στυλ, το κόκκινο και το μπλε.


Τα ρούχα

To polo t-shirt



Eίναι τo πιο στιβαρό κοντομάνικo t-shirt, λόγω υφάσματος και design. Αποπνέει σοβαρότητα και κομψότητα, αρκεί να το φοράς πάντα με το γιακά κατεβασμένο και να φροντίζεις να είναι φτιαγμένο από πικέ, βαμβακερό ύφασμα.


Η μαρινιέρα


Το πιο καλοκαιρινό μπλουζάκι όλων, εκείνο που σου υπενθυμίζει ότι οι διακοπές πλησιάζουν, είναι αναμφίβολα η μαρινιέρα. Είτε στην μακρυμάνικη, είτε στην κοντομάνικη εκδοχή της, με οριζόντιες ή οι κάθετες γραμμές βαμμένες στα χρώματα του λευκού και του navy blue, μπορείς να τη συνδυάσεις από βερμούδα και μαγιό μέχρι κοστούμι.




Το ανοιχτόχρωμο κοστούμι


Μαύρο, navy blue, ανθρακί/γκρι. Τα τρία all time classic χρώματα στο κοστούμι. Τι θα έλεγες όμως αν ξέφευγες για λίγο από τα τετριμμένα και δοκίμαζες, μιας που καλοκαίρι έχουμε, να κινηθείς σε πιο φωτεινούς χρωματικούς τόνους. Να επενδύσεις δηλαδή σε ένα ανοιχτόχρωμο κοστούμι, είτε σε κλασική γραμμή, είτε σε πιο μοντέρνα και στενή, όπως για παράδειγμα σε ένα λευκό, μπεζ ή ροζ παστέλ.

Αν πάλι η μονοχρωμία δεν σε εκφράζει και είσαι θαυμαστής του «σπασμένου» κοστουμιού, τότε μπορείς να παίξεις ελεύθερα με τα χρώματα και τις υφές σε σακάκι και παντελόνι. Στην ακριβώς από κάτω εικόνα σου δείχνουμε δύο συνδυασμούς, που ακολουθούν ευλαβικά τα αρσενικά της Γαλλικής Ριβιέρας: blue navy με λευκό και blue navy με γαλάζιο παστέλ.


Τα tailored chinos και σορτς

Τα καλής ποιότητας υφασμάτινα παντελόνια στη μακριά και κοντή εκδοχή τους είναι εκείνα που ζητούν την ψήφο εμπιστοσύνης σου φέτος και κάθε καλοκαίρι. Πρώτον, γιατί είναι κομψά και απαραίτητα κομμάτια για να χτίσεις ένα smart casual look. Δεύτερον, γιατί είναι τα δροσερότερα όλων, μετά από εκείνα που είναι κατασκευασμένο από λινάρι. Φυσικά και θα τα προτιμήσεις σε ουδέτερες ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις.


Το tailored μαγιό

Είναι αν μη τι άλλο τα πιο κομψά μαγιό που θα βρεις να κυκλοφορούν εκεί έξω. Δεν διαθέτουν κορδόνια, ούτε «βάφονται» σε έντονα χρώματα και «διακοσμούνται» με περίτεχνα σχέδια. Ο μινιμαλισμός και το καλής ποιότητας υλικό τους είναι τα χαρακτηριστικά τους. Γι' αυτό και το να επιλέξεις ένα tailored μαγιό σε ένα κλασικό χρώμα αποτελεί μονόδρομο.


Τα υποδήματα
Τα loafers

Τα καλοσχεδιασμένα υποδήματα που δεν δένουν με κορδόνι -εσφαλμένα αποκαλούμε μοκασίνια γιατί δεν είναι όλα τα loafers, μοκασίνια-, που έχουν ταυτιστεί με την ιταλική φινέτσα -οι ρίζες τους βέβαια είναι νορβηγικές- και με την πιο εκλεπτυσμένη εκδοχή του smart casual ντυσίματος.

Σε τι χρώμα να τα προτιμήσεις; Σε ένα ανοιχτόχρωμο γήινο. Για παράδειγμα, ένα ζευγάρι μπεζ ή καμηλό ή γκρι του πάγου. Και σε τι ύφασμα; Σε σουέντ, ασυζητητί.


Οι εσπαντρίγιες

Το πιο chill out υπόδημα, που μπορείς να φορέσεις το καλοκαίρι, αλλά και το πιο ευαίσθητο, λόγω του βαμβακερού ή από καμβά υφάσματός τους και της σόλας από ψάθα.

Σε τι χρώμα να τις προτιμήσεις; Σε όποιο πραγματικά σου αρέσει. Με το χέρι στην καρδιά όμως θα σε συμβουλεύαμε να επιλέξεις ένα ζευγάρι σε σκούρα απόχρωση, όπως είναι για παράδειγμα το navy blue, ώστε να κάνει αντίθεση το χρώμα με το μπεζ της σόλας.


Τα αξεσουάρ
Τα γυαλιά ηλίου

Οι άντρες της Γαλλικής Ριβιέρας κρύβουν τα μάτια τους πίσω από γυαλιά ηλίου σε all time classic σχέδια και χρώματα. Για παράδειγμα, σε ένα ζευγάρι καφέ aviator ή σε ένα μαύρο clubmaster ή σε μία ταρταρούγα με στρογγυλούς φακούς.


Το καπέλο

Όχι, όποιο και όποιο. Σήμερα, το να φορέσει ένας νέος άντρας καπέλο fedora θεωρείται τουλάχιστον γραφικό, ακόμη και στις χρυσές αμμουδιές της Κυανής Ακτής. Τα panama hats από την άλλη είναι σαφώς πιο αποδεκτά. Για την ακρίβεια, τα μοναδικά καπέλα που «επιτρέπεται» πια να φοράει το σύγχρονο αρσενικό.

 
Top