Οι ζεστοί μήνες αποτελούν το ναρκοπέδιο του στυλ. Δες πώς θα αναγνωρίσεις τις παγίδες για να τις αποφύγεις.


Δεν είναι εύκολο να είσαι άντρας το καλοκαίρι. Ιδρώνεις πολύ, διψάς περισσότερο, αλληθωρίζεις τα μέγιστα με τις γυναίκες που δεν φοράνε σχεδόν τίποτα επάνω τους, την ίδια ώρα που εσύ σκας μέσα στο κοστούμι σου στο δρόμο για τη δουλειά. Ναι, είναι δύσκολο να είσαι άντρας το καλοκαίρι. Είναι όμως ακόμη πιο δύσκολο να είσαι στυλάτος άντρας το καλοκαίρι.

Εάν πάρεις το βλέμμα σου από τις μαυρισμένες γάμπες της μπροστινής και κοιτάξεις τριγύρω σου θα δεις ότι ο αντρικός στιλιστικός όλεθρος καιροφυλακτεί σε κάθε γωνιά και ο κίνδυνος η εμφάνισή σου να βρεθεί ξαφνικά μπλεγμένη σε κάποιο πταίσμα -στην καλύτερη- είναι εξαιρετικά πιθανός. Για να σε προλάβουμε, λοιπόν, συμβουλευτήκαμε αφενός τους στιλίστες μας κι αφετέρου αρκετές γυναίκες με γούστο και συγκεντρώσαμε στην παρακάτω λίστα τις μεγαλύτερες στιλιστικές καταστροφές στην αντρική ιστορία, όταν το θερμόμετρο καβαντζάρει τους 25 βαθμούς.


Βερμούδες στο γραφείο

Στη θεωρία, γιατί όχι; Στην πράξη, απλά γιατί; Σκέψου μόνο ότι τα ποδαράκια σου έχουν το χρώμα χαρτιού για τον εκτυπωτή που σε συνδυασμό με το κορδονάκι απ' το σορτσάκι που κρέμεται μπροστά στο ευαίσθητο σημείο σου, μοιάζεις περισσότερο με τον μίστερ Μπιν παρά με wannabe beach-boy. Θέλει ισορροπία και γίνεται. Ο τρόπος για να το κάνεις υπάρχει. Αρκεί να μην πάρεις παράδειγμα από τον κύριο από κάτω.




To τσαλακωμένο λινό κοστούμι

Πιστεύεις ότι μοιάζεις με τον David Niven. Στην πραγματικότητα φέρνεις μάλλον σε λογιστή.


Στενά άσπρα τζιν

Άστα για κατοίκους μεσογειακών νησιών με μαύρισμα μαόνι και επίθετο που να τελειώνει σε «ι».

To «χαχόλικο» θερινό πουλόβερ

Βλέπε το προηγούμενο.
Σαγιονάρες στην πόλη

Απλά ενοχλητικές και καθόλου λειτουργικές. Και για σένα και για όλους τους υπόλοιπους. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ακόμη κι αν είσαι Αυστραλός τουρίστας.


Τις στρατιωτικές βερμούδες

Σύμφωνα με τους στιλίστες είναι εκείνο το είδος της βερμούδας που δεν κολακεύει παρά ελάχιστους αντρικούς σωματότυπους. Αυτό οφείλεται στις υπερβολικά μεγάλες κατά κύριο λόγο τσέπες που διαθέτει στο πλάι και οι οποίες έχουν την τάση να «σακουλιάζουν» και να κρέμονται άχαρα ακόμη κι αν δεν έχεις τοποθετήσει τίποτα μέσα τους.

Για να μην σου πούμε κι αυτό: Ότι είναι το καλοκαιρινό ρούχο της αντρικής γκαρνταρόμπας που μισούν οι γυναίκες
Μπλούζες ποδοσφαιρικών ομάδων

Ναι ακόμη και σε περίοδο Μουντιάλ.

«Καυτά» σορτσάκια

Ένα όνομα: Χορταρέας. Ένας «τίτλος»: Μίστερ Εθνικά Μπούτια. Μια ερμηνεία. Xρειάζεται να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι;


Σπορ γυαλιά ηλίου

Ξέρεις, αυτά με τους διαστημικούς σκελετούς που αγκαλιάζουν όλο το πρόσωπο και έχουν κoκκινοπορτοκαλί «καθρεφτέ» φακούς. Συνδυάζονται ιδανικά με καμμένο κούτελο και ξεφλουδισμένη απ' τον ήλιο μύτη.

Τσιρότα στη φτέρνα

Καλό το look «χωρίς κάλτσες» αλλά δεν αξίζει να κουτσαθείς κιόλας.


Αμάνικα Τ-shirt

Φανέλες, τιραντέλες (ναι, έχουμε ακούσει κι αυτόν τον όρο), φανελάκια, μπλούζες με κομμένα μανίκια, αθλητικά αμάνικα... Πες τα όπως θέλεις κι άστα για τους τρόφιμους σωφρονιστικών ιδρυμάτων.


Ηλιοκαμένο πρόσωπο

Προδίδει απροσεξία. Και εγείρει βασικές υποψίες για ανικανότητα αυτοδιαχείρισης. Και οι γυναίκες τα προσέχουν κάτι τέτοια.


Τρίχες στην πλάτη

Όπως επίσης κι αυτές δεν τους περνούν απαρατήρητες.


Το μαύρο από την κορυφή ως τα νύχια

Μπορεί να μην θέλεις να παραδεχτείς ότι η εποχή έχει αλλάξει, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι που σε βλέπουμε, βγάζουμε την μπέμπελη.


Tα αρχαιοελληνικά σανδάλια

Ναι, αρέσουν πολύ στις γυναίκες. Όταν τα φοράνε οι ίδιες. Μόνο.


Το βαθύ ντεκολτέ

Είτε πρόκειται για μπλούζα με βαθιά V λαιμόκοψη είτε για ξεκούμπωτο πουκάμισο αναρωτήσου: πόσο πολύ θέλεις να μοιάζεις στον Λάμπρο Κωνσταντάρα;



Κάλτσες με σορτσάκι

Ακόμη χειρότερα, μαύρες κάλτσες με σορτσάκι. Ξεκάθαρη απόδειξη ότι η γκαρνταρόμπα σου και το καλοκαίρι έχουν ελάχιστα κοινά.


T-shirts με λογότυπο που βγάζει μάτι

Για την ακρίβεια, t-shirts και polo μπουζάκια με λογότυπο διάσημων οίκων ή εταιρειών ένδυσης (Μήπως για κάποιο λόγο σου ήρθε στο μυαλό ο Γιώργος Λιάγκας;). Παρωχημένα, κραυγαλέα και ένδειξη επιδειξιομανίας. Τίποτα άλλο.


Έθνικ κολιέ-λαιμοπνίχτες

Είναι καιρός ν' αφήσεις πίσω σου εκείνες τις διακοπές στην Ταϊλάνδη.
Και ένα καλοκαιρινό λάθος που δεν αφορά το στυλ σου, αλλά τη συμπεριφορά σου στα μπαρ: Τα σφηνάκια τεκίλα

Αμέσως μόλις εσύ κι οι φίλοι σου ακουμπήσετε στο μπαρ. Πόσο χρονών είσαι, είπαμε;

 
Top