Οδηγίες για το πιο άψογο επιμελώς ατημέλητο καλοκαιρινό λουκ.


Για τα μαλλιά ισχύει ό,τι και για το ντύσιμο: όσο πιο προσεγμένο, τόσο πιο κομψό. Υπάρχουν, όμως και εκείνες οι ουκ ολίγες φορές που το στυλ αναδύεται μέσα από ανεπιτήδευτες συνθήκες. Ειδικά τα καλοκαίρια, πόσες φορές έχεις φύγει από τη θάλασσα μ' ένα μαλλί που πολύ σου πάει και για το οποίο δεν προσπάθησες καθόλου, απλά άφησες το αλάτι, τον ήλιο και τον άνεμο να δράσουν ελεύθερα;

Επειδή προφανώς δεν μπορείς (και δεν πρέπει) να μείνεις για αρκετές ώρες μακριά από το ντους μετά την παραλία, ιδού κάποιες συμβουλές για να φτιάχνεις το μαλλί του σέρφερ χαλαρά στο σπίτι, όποτε θες, μέσα σε ελάχιστο χρόνο.

Σε ποιον τύπο μαλλιών ταιριάζει

Ξεκινάμε από το αυτονόητο. Για να φτιάξεις το μαλλί παραλίας πρέπει να έχεις μαλλί, όχι πολύ μακρύ σαν τον Jason Momoa για παράδειγμα, αρκεί το ελαφρώς πυκνό με μήκος, που δεν είναι κοντοκουρεμένο.

Το συγκεκριμένο hairstyle ταιριάζει τόσο σε ίσια, όσο και σε σπαστά μαλλιά και κατά προτίμηση σε λεπτή τρίχα.

Πώς θα το πετύχεις

Λούσιμο μέρα παρά μέρα

Όσο και να θέλεις να λούζεσαι καθημερινά, δεν το κάνεις γιατί κατά βάθος ξέρεις ότι η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να καταστρέψει το pH του τριχωτού της κεφαλής, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σου να χάσουν την υγεία και τη λάμψη τους. Φρόντισε λοιπόν να λούζεσαι κάθε δεύτερη ημέρα με ένα σαμπουάν ενυδατικό μεν, για όγκο και κίνηση δε.

Χρήση του dry shampoo

Άγνωστη λέξη; Το dry shampoo δεν είναι το σαμπουάν που γνωρίζεις, αλλά ένα σαμπουάν το οποίο δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και προσφέρει στα μαλλιά της δεύτερης ημέρας την λάμψη, τον όγκο και την κίνηση που θα είχαν αν τα είχες λούσει. Αρκούν λίγα ψεκάσματα στις ρίζες των μαλλιών σου για να εξαφανίσουν άμεσα τη λιπαρότητα και να χαρίσουν φρεσκάδα στο κεφάλι σου.

Φορμάρισμα με πάστα

Είναι το κατεξοχήν πασπαρτού προϊόν περιποίησης, που εφαρμόζεται είτε σε νωπά, είτε σε στεγνά μαλλιά, μακριά ή κοντά, και έχει μεγάλη διάρκεια και ανθεκτικότητα.

Στέγνωμα με πιστολάκι

Προκειμένου να χαρίσεις όγκο στα μαλλιά σου, προτίμησε να μην τα αφήσεις να στεγνώσουν φυσικά, αλλά να τα στεγνώσεις με πιστολάκι, γυρνώντας το κεφάλι σου προς τα κάτω.

Φορμάρισμα ξανά, αυτή τη φορά με θαλασσινό αλάτι

Το σπρέι με θαλασσινό αλάτι προσφέρει φυσική κίνηση στα μαλλιά και αποτελεί το καλύτερο προϊόν για επιμελώς ατημέλητο λουκ, μιας και μιμείται ιδανικά την όψη που έχουν τα μαλλιά μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Ψέκασε μία μικρή ποσότητα στα χέρια σου και εφάρμοσε στα μαλλιά σου, χτενίζοντάς τα ακανόνιστα όχι με βούρτσα, αλλά με τα δάχτυλα σου.

 
Top