Είτε παίρνεις τους δρόμους, είτε σου αρέσουν οι στατικές πορείες πάνω στο διάδρομο...
μάθε πώς να κάνεις τα χιλιόμετρά σου πολύ πιο αποτελεσματικά.

Εσύ, που θέλεις ή πρέπει να τρέχεις συστηματικά και θέλεις να πετύχεις το μέγιστο όφελος από κάθε διασκελισμό, οφείλεις να μάθεις να τρέχεις σαν τους αθλητές. Με τα μυστικά σωστής τεχνικής και στάσης του σώματος που θα διαβάσεις παρακάτω όχι μόνο θα τρέχεις γρηγορότερα, πιο μακριά και αβίαστα, αλλά θα προστατεύσεις τα πόδια, τα ισχία και τη μέση σου από τραυματισμούς.

Ωμοπλάτες και χέρια

Η σωστή τοποθέτηση των ώμων επιτρέπει στο άνω μέρος του σώματος να παραμείνει χαλαρό και να διατηρεί καλή στάση ενώ τρέχει. Για να αποφύγεις πόνους στην πλάτη, προσπάθησε να μην κλίνεις πολύ προς τα εμπρός. Επίσης, διατήρησε τους αγκώνες σου σε γωνία 90ο και άφησε τους πήχεις να κινούνται σύγχρονα με το βηματισμό –αυτό βοηθά να αναπτύσσεις μεγαλύτερη ταχύτητα.

Διασκελισμός

Η ελαφριά ανύψωση του γονάτου επιτρέπει να πετύχεις πιο αποτελεσματική λειτουργία του διασκελισμού σου. Αν το πόδι μένει αγκυλωμένο σε κάθε βηματισμό, κινδυνεύεις να τραυματιστείς σοβαρά. Επίσης, το μέγεθος του διασκελισμού όπως και η ταχύτητα των ποδιών σου θα είναι κατά 30% πιο μειωμένα από το αν ανασήκωνες το γόνατο ελαφρώς.
Πηγή
 
Top