Κι όμως, κάτι δεν κάνεις σωστά. Και η δερματολόγος της Kendall Jenner, Christie Kidd, γνωρίζει τι είναι αυτό.

Δεν είναι λίγες οι φορές που την εμφάνισή τους στην πλάτη και τους ώμους μας κάνουν μικροσκοπικά σπυράκια από τα οποία για να απαλλαγούμε μπορεί να περάσουν ακόμα και εβδομάδες ολόκληρες.

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς προέκυψαν αυτά και για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολο να υποχωρήσουν; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά είναι πιο απλές από ό,τι νομίζεις.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περιοχές αυτές είναι ιδιαιτέρως ευάλωτες καθώς έρχονται άμεσα σε επαφή με… ό,τι απομένει από τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για τα μαλλιά μας κάθε φορά που λουζόμαστε.

Και αυτό συμβαίνει πολύ απλά διότι επιμένουμε α λουζόμαστε με τον λάθος τρόπο!


Η δερματολόγος Christie Kidd έχει κάτι πολύ σημαντικό να μας μάθει:


«Oι περισσότερες από εμάς, στην καθημερινότητά μας, κάνουμε το εξής:

Λούζουμε τα μαλλιά μας, βάζουμε conditioner, πλένουμε το σώμα μας και στο τέλος ξεπλένουμε το conditioner. Κι όμως αυτή η σειρά είναι λάθος! Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αφού λούσουμε τα μαλλιά μας και απλώσουμε το conditioner (το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ενυδάτωσή τους), να το ξεβγάλουμε πρώτα και έπειτα να συνεχίσουμε με το πλύσιμο του σώματός μας».

Είχες σκεφτεί ποτέ πόσο κακό μπορούν να κάνουν τα υπολείμματα αυτά στο δέρμα του κορμιού σου;


Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι η επαφή αυτή των υπολειμμάτων με το δέρμα μας, φράζει τους πόρους του με την επιδερμίδα μας να «αντιδρά» γεμίζοντας σπιθουράκια. Σπιθουράκια που δεν υποχωρούν καθώς εξακολουθούμε να κάνουμε το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.

Σύμφωνα με την Kidd, μάλιστα, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι αφού τυλίξουμε τα μαλλιά μας με την πετσέτα, να ξαναρίξουμε νερό στην πλάτη και το υπόλοιπο σώμα μας προκειμένου να βεβαιωθούμε πως έχουμε ξεπλύνει τα πάντα.

Τώρα ξέρεις.

πηγή
 
Top