Οι διατροφολόγοι συμφωνούν πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας.

Είναι αυτό από το οποίο εξαρτώνται τα επίπεδα ενέργειάς μας αλλά και οι καύσεις που θα κάνουμε μέχρι τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Φτωχό πρωινό ίσον με κόπωση, έλλειψη ενέργειας και μεγάλη πιθανότητα αύξησης του βάρους, καθώς όταν ο οργανισμός μας δεν λαμβάνει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά προκειμένου να ξεκινήσουν οι καύσεις, αφενός πεινάμε αμέσως και γρήγορα ενδίδουμε σε παχυντικά σνακ και αφετέρου ο μεταβολισμός μας «κοιμάται».


Και καμιά μας δεν το θέλει αυτό, σωστά;

Το πλούσιο, υγιεινό πρωινό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση του βάρους μας αλλά και τη σωματική μας ευεξία. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουμε όλες.

Πόσο βέβαιες είμαστε, όμως, πως ξέρουμε ποια είναι η ιδανική ώρα για να καθίσουμε στο τραπέζι και να απολαύσουμε το πρώτο γεύμα της ημέρας;

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, το πρωϊνό πρέπει να καταναλώνεται 30 λεπτά μετά το πρωινό μας ξύπνημα. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε πρώτα την ευκαιρία στον εγκέφαλό μας να συνέλθει από τον ύπνο και βοηθάμε τον οργανισμό μας να αρχίσει άμεσα τις καύσεις.

Σημαντικό είναι, πάντως, όχι μόνο να τρώμε νωρίς, μα επιπλέον να προσέχουμε πολύ ως προς τις τροφές που βρίσκουν θέση στον δίσκο του πρωινού μας, καθώς τα πολλά λιπαρά και οι περίσσιες θερμίδες επιβαρύνουν το στομάχι και συντελούν στην αύξηση του βάρους μας.

Ιδανικά, θα πρέπει το μπωλ μας να περιλαμβάνει ποσότητα βρώμης (πλούσια σε φυτικές ίνες-), φρούτων και πρωτεΐνης, συνδυασμός που μας οδηγεί στο αίσθημα του κορεσμού και ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας, βοηθώντας μας να κάψουμε λίπος.

πηγή
 
Top