Στο Χιλιομόδι Κορινθίας, στο πατρικό της σπίτι, που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού, επέλεξε να κάνει φέτος διακοπές η Ειρήνη Παππά. Έχοντας στο πλευρό της τον πολυαγαπημένο της ανιψιό και σπουδαίο σκηνοθέτη Μανούσο Μανουσάκη, η 92χρονη ηθοποιός, με πολλά βραβεία στο ενεργητικό της, μετά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, αισθάνθηκε την ανάγκη να βρεθεί και πάλι στα πάτρια εδάφη... Στο σπίτι όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε!

Η δημοσιότητα για τη μεγάλη Ελληνίδα σταρ του θεάτρου και του κινηματογράφου εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί παρελθόν. Η ίδια, άλλωστε, ποτέ δεν ήθελε η ζωή της να γίνεται είδηση και για κανέναν λόγο. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια, που λόγω και των προβλημάτων υγείας έχει επιλέξει την απόλυτη σιωπή προς όλα τα ΜΜΕ.

Κάθε είδηση για εκείνη βγαίνει με πολύ μεγάλη δυσκολία αλλά και ταπεινότητα απέναντι στο πρόσωπο ενός κολοσσού παγκοσμίου φήμης της υποκριτικής τέχνης. Άσοι κάτοικοι του μικρού παραδοσιακού χωριού είδαν την Ειρήνη Παπά να περνάει το κατώφλι του πατρικού της δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τη χαρά τους για τον «επαναπατρισμό» της σε ένα σπίτι που το θεωρούν όλοι ζωντανή ιστορία του τόπου τους.

Όλοι τους θεωρούν τιμή τους ότι εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε μια προσωπικότητα διεθνούς βεληνεκούς. Η Ειρήνη Λελέκου -το Παππά είναι το επίθετο του συζύγου της Άλκη, με τον οποίο υπήρξε παντρεμένη από το 1943 έως το 1947- έφυγε από εκεί στην αρχή της εφηβείας της.

Όπως προαναφέραμε, όλες αυτές τις ημέρες στο πλευρό της βρίσκεται και ο σκηνοθέτης των μεγάλων τηλεοπτικών επιτυχιών Μανούσος Μανουσάκης, με τον οποίο η Ειρήνη Παππά έχει μια πολύ ιδιαίτερη και στενή σχέση, καθώς τον θεωρεί άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης της. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο Μανουσάκης συμβουλεύεται πάντα τη θεία του για τα τηλεοπτικά και τα κινηματογραφικά σχέδιά του. Μια σχέση ζωής που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!

 
Top