Πώς αυτός ο παχύσαρκος νεαρός άντρας απεξαρτήθηκε από το αλκοόλ και το λίπος, παίρνοντας ξανά τη ζωή στα χέρια του.

Δέκα χρόνια πριν...

Ο Noah Kingery ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι της μπάλας, πρωταγωνιστώντας στο πρωτάθλημα νέων της Βραζιλίας. Αφοσιωμένος στις προπονήσεις του μέσα και έξω από το γήπεδο, τυπικότατος με τη διατροφή του, προσηλωμένος με θρησκευτική ευλάβεια στο πολλά υποσχόμενο αθλητικό του μέλλον.

Στα 18 του, ήρθε αντιμέτωπος με ένα οδυνηρό δίλημμα: ή συνεχίζει την καριέρα του στο πρωτάθλημα αντρών της Βραζιλίας ή επιστρέφει στην πατρίδα του, το Ντάλας των ΗΠΑ, για να σώσει την σχέση που είχε τον τελευταίο χρόνο με μια όμορφη Αμερικάνα. Επέλεξε την καψούρα του και επιστρέφει στην Αμερική, με την ελπίδα να προσπαθήσει να συνεχίσει τη μπάλα, που τόσο καλά ήξερε να παίζει.

Αλλά στο Ντάλας, ο Kingery αντιλήφθηκε ότι το ποδόσφαιρο (το κανονικό, το soccer, όχι το american football) δεν είχε πέραση. Μόνη του επιλογή ήταν κάποια τουρνουά σε τελείως ερασιτεχνικά επίπεδα, χωρίς υποδομές, χωρίς φιλάθλους, χωρίς χρήματα. Ο φίλος μας έπεσε σε βαθιά κατάθλιψη. Ένα χρόνο μετά, τον χώρισε και η καψούρα του -αυτό ήταν και το γεγονός που τον έριξε στα Τάρταρα, στην κόλαση του εθισμού στο αλκοόλ και της παχυσαρκίας.
Μέσα σε λίγους μήνες το αθλητικό, σταράτο σώμα του γέμισε με 96 κιλά καθαρού λίπους. Μαζί, μετατράπηκε και σε ένα ψυχικό κουρέλι βαρέων βαρών.

2009...
Σε ένα πρόσκαιρο σκίρτημα της βαθιά καταρρακωμένης ψυχικής και εγκεφαλικής ενέργειάς του, ο Kingery μετακομίζει στο Λος Άντζελες με σκοπό να δημιουργήσει το δικό του εμπορικό σήμα μόδας, το Prep Couture. Το εγχείρημα δεν πήγε άσχημα, δεδομένου ότι πελάτες του υπήρξαν οι Kanye West και Justin Bieber. Κι ενώ φαινόταν να έχει πάρει ξανά τη ζωή στα χέρια του, μέσα του ζούσε μια κόλαση. Το πολύ ποτό και η αχαλίνωτη κοιλιοδουλεία, τον κρατούσαν διαρκώς στο παρασκήνιο της πραγματικής ζωής.



Το παλιό του παντελόνι.

Ήταν ο άντρας που δεν άντεχε την εικόνα του εαυτού του (σύμφωνα με τις επιστημονικές στατιστικές, επόμενο στάδιο μιας τέτοιας επίγνωσης, είναι η αυτοκτονία). Καπάκι, προκύπτει και ο θάνατος του συνεταίρου του από τροχαίο, εξαιτίας ενός μεθυσμένου οδηγού. Αυτό ήταν και το τελευταίο καμπανάκι στο γύρο του θανάτου που πολιορκούσε τον παχύσαρκο και αλκοολικό Kingery.
Στο τελευταίο καμπανάκι κάθε αγώνα, ισχύει το εξής: ή τα δίνεις όλα και νικάς ή τα παρατάς και τελειώνεις οριστικά. Ο φίλος, σαν παλιός αθλητής, τα έδωσε όλα ώστε να πετύχει το πρώτο: να νικήσει.

Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη χθες, αλλά αυτό που κάνεις σήμερα μπορεί να αλλάξει το αύριο.

2010...
Με 165 κιλά σωματικού βάρους, αποφασίζει να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και να γραφτεί παράλληλα σε ένα γυμναστήριο. 7.000 «βρόμικες» θερμίδες κατανάλωνε πριν, στις υγιεινές 3.000 κατέβηκε σε ένα μήνα. Χτυπιόταν κάθε μέρα στο διάδρομο και στο ελλειπτικό, δούλευε και ένα χαμηλής έντασης πρόγραμμα με αντιστάσεις. Η μυϊκή «μνήμη» των παλιών, αθλητικών καιρών δούλεψε υπέρ του.Τρεις μήνες μετά, η σωματική αντοχή και το ψυχικό σθένος του είχαν αρχίσει να ανακάμπτουν.

Mετά και πριν.

Αλλά εννιά μήνες αργότερα, ο Kingery υποτροπίασε. Το αλκοόλ και οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες νίκησαν το γυμναστήριο, λίγο πριν ο φίλος κόψει το νήμα.

Μια κρύα νύχτα του Δεκέμβρη, παραμονές Χριστουγέννων, βρίσκεται στο μπαλκόνι του 31ου ορόφου, στο διαμέρισμα που έμενε, με ένα μπουκάλι βότκα στο ένα χέρι και ένα κουτί παυσίπονων στο άλλο. Ήταν αποφασισμένος να πηδήξει στο κενό και να τελειώσει. Καλεί στο τηλέφωνο έναν από τους καλύτερούς του φίλους, με τον οποίο έκαναν μαζί προπονήσεις και συνεδρίες απεξάρτησης, με σκοπό να τον αποχαιρετήσει για πάντα.
Από την άλλη άκρη του τηλεφώνου, ο Kingery άκουσε μια φωνή που του είπε ορθά-κοφτά:


Αν με πήρες τηλέφωνο για να μου πεις ότι αυτοκτονείς, λυπάμαι για τον εαυτό σου. Δεν είσαι εσύ ο άντρας που κάποτε έβαζε τους αντιπάλους του να τον προσκυνούν στο γήπεδο.

Ο φίλος του, συνέχισε: «Δεν είσαι εσύ ο άντρας που έκανε τις κερκίδες να παραμιλούν, δεν είσαι εσύ ο άντρας που με βοήθησε να γυμνάζομαι και μου έδωσε ένα χέρι να κόψω το αλκοόλ. Δεν είσαι άντρας αν το κάνεις. Αν είσαι άντρας, έλα αύριο στο γυμναστήριο μαζί μου».
Ο κολλητός έκανε το θαύμα του.
Ο Kingery πέταξε στο κενό το μπουκάλι με τη βότκα και τα χάπια και αφού κοιμήθηκε καλά, την άλλη μέρα βρισκόταν στο γυμναστήριο με τον φίλο του...

2015...
Η προπονητική ρουτίνα του Kingery περιλαμβάνει γυμναστήριο πέντε ημέρες την εβδομάδα και τρέξιμο στο δρόμο τις άλλες δυο. Στο γυμναστήριο επιλέγει για προθέρμανση το Versaclimber επί 20’ και στη συνέχεια παίζει με βάρη.

Το μυστικό για το six-pack του; Έπειτα από μια αναγκαστική εγχείρηση απώλειας περίσσιου δέρματος, ο Kingery τρώει έξι έως οκτώ μικρά γεύματα μέσα στη μέρα, προγραμματίζοντας κατάλληλα την πρωτεΐνική και υδατανθρακική πρόσληψη ανάλογα με την ένταση και την ποιότητα των προπονήσεών του. Τι του αρέσει περισσότερο από όλη αυτή την εμπειρία που απέκτησε με σκοπό το καλύτερο και πιο γραμμωμένο σώμα; Το γεγονός ότι τρώει πολύ, αλλά υγιεινά.

Αλλά η μεγαλύτερή του νίκη ήταν η εξής:
Το 2016, ο Kingery αποχώρησε από το εμπόριο μόδας και έγινε πιστοποιημένος διατροφολόγος. Σήμερα, στα 30 του, όντας μονίμως νηφάλιος και «φέτες» μοιράζεται τις δύσκολες εμπειρίες του στο διαδίκτυο με στόχο να διδάξει στον κόσμο ένα μόνο πράγμα: «Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που συνέβη χθες, αλλά αυτό που κάνεις σήμερα μπορεί να αλλάξει το αύριο».

Συνέχεια στο gr.askmen.com
 
Top